12:12 havi archívum

Válogatott hétvége

12:12

A hosszú hétvégén a magyar nemzeti válogatott programban résztvevő játékosok közös edzésre gyűlnek össze. A serdülő és junior játékosok Érden, a felnőtt válogatott tagjai Szentendrén edzenek.

A serdülő és junior válogatottnak az első edzés egyben válogató is lesz. A bővített keretbe a klubcsapatok edzői javasolták legjobbjaikat, mindkét korosztályban 30 játékos küzd majd a válogatottságért. Pénteken a serdülők, szombaton a juniorok edzése zajlik az érdi pályán. A végleges keret kijelölése május első felében várható, a következő edzés pedig május 31-én lesz. A nyár folyamán mindkét válogatott edzőtáborban és tornákon vesz majd részt. Részletes program hamarosan a válogatott menüpont alatt.

A felnőtt válogatott idei második edzésén ismét csak csonka kerettel dolgozhat Ingo Gottwald szövetségi kapitány, a Sleepwalkers interliga mérkőzése miatt a szentendrei játékosok igazoltan hiányoznak. Az edzésen résztvevő 11 játékos az áprilisihoz hasonló intenzív munkára számíthat. A felnőtt válogatott idei hivatalos tornája a Duna-kupa lesz augusztus 15-16-án Ausztriában. Előtte még további két edzésnapot és felkészülési mérkőzéseket tervez a kapitány. Az edzőmeccsek egyelőre szervezés alatt állnak, várható időpontjuk június utolsó hétvégéje. A válogatott keretről bővebb információk hamarosan a válogatott menüpont alatt.

Szezonnyitó hétvége az északi interligában

12:06

Az északi (SVK-HUN) interliga 4. szezonja kezdődött meg 2009. április 25-én. A Liga 1-1  magyar és szlovák csapattal bővült, így idén már kilenc csapat küzd a bajnoki címért: Angles Tranava, Apollo Bratislava, Fighting Flies Bratislava, Desperados Levice,  Jánossomorja Rascals, Óbuda Brick Factory, Spiders Bratislava, az újonc Pegazus Trencin és a 2007 után visszatérő Nagykanizsa Ants. A 16 meccses sorozat április 25-től július 25-ig tart, júniusban 3 hetes szünettel BEK selejtező és válogatott programok miatt. A bajnokság duplameccses rendszerben zajlik, szombati játéknappal, 11:00 órás egységes kezdési időponttal. Az első mérkőzés 9, a második pedig 7 inninges; a 10 pontos leléptetési szabály él

(tovább…)

Baseball blog az index.hu-n

12:04

Az egyik legolvasottabb magyar hírportálon, az index.hu-n is helyet kapott a baseball. Április 22-én meg jelent az első bejegyzés, mely a Yankees történelmi vereségéről számol be. A blog létrejöttében nagy szerepet játszott Mártha Bence, aki egykor a Veszprém Fireballs játékosa volt, és bár mint játékos már visszavonult, továbbra is nagy rajongója a baseballnak.

Aki tehát kedveli a baseballt és szeret jó és humoros hangvitelű cikkeket olvasni, annak szinte kötelező a kedvencek közé rakni a baseball blogot.

Bajnoki rajt

10:25

Zalabai dobÖrökrangadóval rajtolt el a 2009-es baseball szezon, április 4-én az Óbuda Brick Factory vendége a Szentendre Sleepwalkers csapata volt. Bár mindenki szezon eleji formát várt a csapatok rácáfoltak erre és egy végig izgalmas, kiélezett mérkőzést produkáltak a kilátogató nézők nagy örömére. Igazi dobócsatát hozott a mérkőzés, Nikolics György szentendrei oldalról, míg Zalabai Zsolt óbudai oldalról sokkolta az ellene felálló ütőket dobásaival. Ennek köszönhetően a szép ütések szerelmesei most nem örülhettek, ellenben akik a strike out-okért rajonganak joggal dörzsölték tenyerüket. Összesen 27 játékos lett három jó dobódobás áldozata, ebből Zalabai 15-öt, Nikolics 12-t mondhatott magáénak.

Támadásban a Sleepwalkers játékosok közül szintén kiemelhetjük Nikolicsot, aki három próbálkozásból kétszer is találatot ért el, az egyikből két bázist is tudott futni. A téglagyáriak legjobb ütője Lupták Péter volt, aki szintén két találatot jegyzett.

A mérkőzést végül a hazai csapat nyerte meg egy a 9. játékrészben szerzett ponttal.

Óbuda Brick Factory – Szentendre Sleepwalkers 2:1

A forduló másik mérkőzésén a Jánossomorja Rascals fogadta a Nagykanizsa Ants csapatát. A téli játékos mozgások miatt itt meglepetés is előfordulhatott volna, hiszen az Ants dobójátékosainak száma jelentősen megcsappant. Nagy Gábor visszatért nevelő klubjába a Sopron Westwindbe, míg Daróczi János jelenleg a német bajnokság ütőjátékosainak életét keseríti. A meglepetés azonban elmaradt, hiszen a nagy visszatérő Darabos Gábor bizonyította, hogy még mindig képes magas szintű teljesítményre. A Rascals dobásban a fiataljaira épített, kezdő dobójuk Radványi Tamás keze azonban megingott, így viszonylag gyorsan le is kellett cserélni. a helyére beálló Felsőváry Gergő már jobban teljesített, ám a Hangyák támadósorát ő is csak ideig-óráig tudta feltartóztatni.

Jánossomorja Rascals – Nagykanizsa Ants 9:13

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo