12:23 havi archívum

Déli Interliga – utolsó forduló – egy hely kiadó

12:23

Utolsó fordulójához érkezett a Déli Interliga alapszakasza. A rájátszást jelentő első négy helyből három már elkelt. A Nada Split, Vinidja Varazdin, Zagreb csapatai biztos résztvevői a szeptemberi négyes döntőnek. A körbeveréseknek köszönhetően azonban az egyetlen kiadó helyre még 3 csapat pályázik, köztük a Szentendre Sleepwalkers is.

(tovább…)

Final Four / Klubcsapatok Európa Kupája

12:21

A baseball “BEK” június 20-21-én kerül megrendezésre Barcelonában. Részletesebb infókat itt találhattok: http://finalfourbaseball.wordpress.com/

A legfontosabb hír a tornával kapcsolatban, hogy megegyezés született a Eurosport2 TV csatornával és műsorra kerül majd a döntő mérkőzés. Ez fontos lépés az európai klubszintű baseball népszerűsítésében.

 

MLB válogató Európában

12:18

Domi és Áron2009. augusztus 11-29-ig az olaszországi Pisa, Tirrenia nevű kerületében elhelyezkedő, Olimpiai edző központban kerül megrendezésre az MLB európai akadémiájának válogatója. Ide Európa legjobb 15-18 éves fiataljai kvalifikálhatják magukat a 7 különböző helyszínen (Svédország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Németország és Csehország) megtartott előválogatón.

A hozzánk legközelebb eső helyszínen, Prágában két magyar játékos képviselte hazánkat, Pásztor Domokos és Bubla Áron – mindketten Szentendre Sleepwalkers játékosok – személyében. Rajtuk kívül még rengeteg, közép- és kelet-európából érkező játékos igyekezett tudása legjavát ezen az egy edzésen megmutatni.

Az erőpróbán való részvétel feltétele a korosztályon kívül az is, hogy a résztvevő játékosok hazájuk valamely válogatottjában is szerepeljenek.

Az egynapos edzés egy általános bemelegítés után 55 méteres sprinttel kezdődik, majd pozíciónkénti gyakorlatokkal folytatódik és ütéssel ér véget. A feladatok végrehajtását, a feladatokon elért időeredményeket az MLB majdnem összes csapatából érkező megfigyelők kísérik figyelemmel, majd a látottak alapján, május végén hirdetik ki, hogy kik azok a játékosok, akik részt vehetnek az augusztusi 3 hetes válogatón, ahol Afrika legjobbjai is csatlakoznak hozzájuk. A három hét letelte után pedig, akik itt is megfelelnek, azok sportösztöndíjjal Amerikába kerülhetnek, majd innen már egyenes az út az MLB valamely csapatába.

(tovább…)

Északi Interliga alapszakasz 4.forduló

12:16

Felemásra sikeredett ez a forduló magyar szempontból. Az óbudaiak két győzelmet hoztak, a somorjaiak viszont kétszer kikaptak hazai pályán. A Nagykanizsa Ants ellenfele pedig nem tudott kiállni a mérkőzésekre, bár ez további két magyar győzelmet jelentett a hétvégére.

(tovább…)

Északi Interliga alapszakasz 3. forduló

12:14

Május első hétvégéjén csak szlovák csapatok léptek pályára az északi interligában. Ezúttal elmaradt a meglepetés, az esélyesebb csapatok sima győzelmet arattak mindkét helyszínen.

Pegazus Trencin – Apollo Bratislava 0:14

Apollo Bratislava – Pegazus Trencin 10:0

Angels Trnava – Desperados Levice 17:2

Desperados Levice – Angels Trnava 0:16

Következő forduló: május 09.

A magyar csapatok hazai pályán játszanak ebben a fordulóban. A Rascals a tavalyi szlovák bajnok Angelst fogadja, a Brick Factory ellenfele pedig a pozsonyi Spiders lesz. A Fighting Flies viszont játékoshiány miatt nem tudta vállalni az e heti mérkőzéseket, így újabb két győzelemet mondhat magáénak a Nagykanizsa Ants. Két magyar “W” tehát már biztos, reméljük a ‘Somorja és Óbuda is szerez továbbiakat szombaton.

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo