10:20 havi archívum

Eredmények – szeptember 19-20: Óbuda és Szentendre a döntőben!

10:20

Múlt hétvégén lezárultak az NB1 és NB3 bajnoki elődöntők, és megkezdődött az NB2 döntő sorozata. Legizgalmasabban az NB1 elődöntő Szentendre-Nagykanizsa párharca alakult, ahol csak az utolsó játékrészben dőlt el, ki ünnepelheti a döntőbe jutást.

(tovább…)

A MOBSSz új ruhája

09:24

Tisztelt Baseball és Softball Társadalom!

Hosszú hónapok sok-sok egyeztetését követően elkészült az a logóterv, melyet a szövetség elnöksége már véglegesnek tekint. Igyekeztünk a legnagyobb mértékben figyelembe venni azokat az észrevételeket, melyeket a legesélyesebb pályázatok bemutatásánál leírtatok nekünk. Az eredmény – talán nem is annyira meglepő módon – a régi arculatunk felfrissítése lett.

Modernebb, dinamikusabb lett így a logó, és amint láthatjátok a csatolmányban, többféle kivitelben is működhet. A hivatalos változat a legfelső, míg a következő kettő egyre egyszerűsödik. A legalján látható verziót a honlapon, kiadványokban, hirdetésekben használjuk majd.

Elkészítettük a válogatott sapkán, illetve más cuccokon is megjelenő „H” betű új változatát is, amiről szintén csatolok néhány tervet. Már dolgozunk különböző szurkolói ruhaneműk dizájnján is, melyek közül sok remélem, már a döntőn beszerezhető lesz. A honlapon pedig heteken belül elindítjuk a web-áruházat is.

Az arculat képeit a galéria menüben érhetitek el.

Őszintén remélem, hogy a nagytöbbségnek tetszik az új szövetségi arculat. Higgyétek el, nem kevés munkánk fekszik benne. Persze a legvégső döntést a várhatóan novemberben összeülő közgyűlés hozza majd meg, hiszen alapszabályunknak is része a logó leírása. Mindemellett, engedelmetekkel mi már e döntés előtt nekilátunk a felszerelések új arculattal való ellátásának. Legfeljebb majd lecseréljük, ha mégsem szavazza meg a közgyűlés. De azért erősen bízom benne, hogy megszavazza.

No de a köszönet elsősorban az alkotót illeti, aki nem más, mint Padre (alias Erdélyi Dániel). Ezúton is gratulálok neki! Mindannyiunk nevében köszönöm a pályázatát, és az utána elvégzett sok-sok utolsó simítást. A felajánlott ötvenezer forintos első díj is őt illeti tehát, melynek felhasználásáról már intézkedtünk is.

Ugyanakkor annyiban kiegészíteném a pályázat elindításakor tett ígéretemet, hogy minden egyes pályázónak egy teljes doboz – már az új logóval is ellátott – labdát ajánlok fel. Ezzel is megköszönve és elismerve a munkátokat.

Még egyszer köszönöm a sok kiváló pályázatot, és a türelmet!

Üdvözlettel,

Vámos Attila

elnök

Hétvégi beharangozó szeptember 19-20

10:27

A világbajnokság árnyékában a hazai baseball élet is felpörög hétvégén, mindhárom osztályban gőzerővel folynak a rájátszás küzdelmei. A Magyar Bajnoki Döntő egyik résztvevőjének neve biztosan kiderül. Az NB2-ben megkezdődik a döntő sorozat és a 3-5. helyért a helyosztó mérkőzések, az NB3-ban pedig mindkét ágon eldől kik játszhatnak majd az első helyért októberben. És ne feledkezzünk meg a vasárnapi softball négyes döntőről sem.

(tovább…)

BASEBALL VB 2009

10:31

baseball vb logóA 2009. szeptember 9-én kezdődő baseball-világbajnokság több szempontból is különleges lesz. A legfontosabb az, hogy a vb-k történetében először nem egy, hanem összesen nyolc európai ország ad otthont a rendezvénynek. A világbajnokságra több mint száz profi játékost neveztek, az Eurosport2-n pedig 28 mérkőzést követhetünk élőben. Sokszor hallottuk már, hogy minden idők legjobb vb-je következik, de az említett adatok tükrében talán mégsem túlzás most ezt állítani.

Lebonyolítási rend:

1. forduló: 22 csapat indul, a két legerősebb európai baseball-nemzetnek, Hollandiának és Olaszországnak a rendező jogán nem kell selejtezőt játszania. A többi 20 válogatottat öt darab négyes csoportba osztották be, ahonnan 14 csapat (minden csoportelső és -második, valamint a négy legjobb harmadik helyezett) jut tovább.

2. forduló: A csapatok két darab nyolcas csoportba kerülnek, az egyik csoport körmérkőzéseit Hollandiában, a másikét Olaszországban játsszák. Mindkét csoportból a legjobb négy jut be a következő körbe.

3. forduló: Az egyenes kieséses rendszer mérkőzéseit Olaszországban és San Marinóban rendezik, a döntőre szeptember 27-én, a Rómától délre fekvő Nettuno városában kerül sor.

(tovább…)

SVK-HUN Interliga döntő

10:33

Az északi interliga alapszakasza is lezárult augusztusban és a déli interligához hasonlóan itt is bejutott egy magyar csapat a négyes döntőbe. Az Óbuda Brick Factory ezen a hétvégén Pozsonyban küzd az Interliga bajnoki címért. A másik három döntős csapat: Trnava Angels, Slovan Bratislava (a korábbi Spiders) és az Apollo Bratislava.

Sajnos a válogatott programok ütközése miatt nem sikerült teljes alapszakaszt játszani, de az elmaradt mérkőzések az első négy helyezett csapat kilétén már nem, maximum a végső sorrendjükön változtattak volna. Így pótlási lehetőségek hiányában a liga koordinátorok megegyeztek, hogy az aktuális állással lezárják az alapszakaszt. A négyes döntő szombati napján kerül sor a két elődöntőre, vasárnap pedig az elődöntők vesztesei a bronzmeccsen, a két győztes pedig a döntőben csap össze.

(tovább…)

10 nap edzőtábor – 7 meccs – 1 csapat

10:37

Az újonnan megalakított Junior Nemzeti Válogatott augusztus elején fejezett be egy sikeres, tíz napos baseball tábort, ami az első volt a magyar baseball történetében ebben a korcsoportban.

A csapat július 22-én kelt útra, hogy részt vegyen egy hlubokai (Csehország) nemzetközi tornán (IYBST). Garantált négy meccs várt a fiúkra, az elődöntőbe jutó csapatok pedig további két meccset játszhattak. A torna öt csapatos volt, így az elődöntőbe kerülés teljesíthető célkitűzésnek tűnt, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az a bizonyos léc magasra lett helyezve, az ellenfelek igen komoly játékerőt képviseltek.

A magyar válogatott a vendéglátó Hluboka, a „Purpose Driven” nevű amerikai középiskolás csapat valamint az U-15 és U-16 korosztályú cseh válogatottak ellen lépett pályára. A cseh csapatok eredményei mindenképpen említést érdemelnek: az U-15-ös válogatottjuk éppen túl volt az Európa Bajnokságon, ahol bronz érmet szereztek; az U-16-os válogatottnak pedig ez a torna az augusztusban Tajvanban megrendezésre került U-16-os Világbajnokságra történő felkészülés egyik állomása volt.

(tovább…)

Ausztria nyerte a Duna Kupát

10:40

2009. augusztus 30-án, vasárnap került megrendezésre a hagyományos Duna Kupa, az idei házigazda Ausztria csapata volt.

Az első mérkőzésen igazi dobócsata alakult ki, főleg a védelmek domiáltak. A kiegyensúlyozott mérkőzést végül Ausztria nyerte 4:2 arányban.

A nap második mérkőzésén Magyarország legjobbjai mérkőztek meg Szlovákia válogatottjával, mely mérkőzés sokáig emlékezetes marad. Történt ugyanis, hogy az 5. inning közepére 8:2-re elhúzott válogatottunk, majd az inning alján támadt zavart kihasználva, egyenlített ellenfelünk. Ezután mindkét csapat hatalmas lelkesedéssel, reemek védekezéseket produkálva játszott, 7 teljes inningen keresztül!  Újabb pont a 14. inning tetején született, ezzel válogatottunk 9:8-ra vezetni tudott. Már csak három out hiányzott a gigászi csata megnyeréséhez, ám az addig remekül dobó Nagy Krisztián (JSR), a legrosszabbkor fáradt el, így tele pályánál kellett átvennie a dombot Csík Adriánnak (JSS), aki második dobására egy hosszú ütést kapott, amiből két szlovák játékos is pontot tudott szerezni, így a végén ellenfelünk örülhetett a 10:9-es győzelemnek.

A válogatott második mérkőzése 20 perccel a Szlovákia elleni mérkőzés után kezdődött. 5 játékrészig úgy tűnt, csapatunkat nem viselte meg az előző maratoni csata annyira, hiszen ausztria csak két pontos előnyt tudott szerezni, 6:4-es állásnál azonban a magyar védelem hirtelen összeesett. A 6. játékrész elején Ausztria 11 pontot szerzett és 17:4-re elhúzott. A mieink erre mindössze 1 ponttal tudtak felelni, de ez csak a végeredmény kozmetikázására volt elég.

A második mérkőzésnek 20:30-kor lett vége, a Magyar válogatott 7 1/2 órán keresztül volt a pályán gyakorlatilag pihenő nélkül.

Bár a magyar csapat nem tudott győzelmet elérni az ez évi duna kupán, a teljesítményünk sokkal jobb volt az előző éveknél, és nagy fejlődés látható a tavalayi CEB Euro selejtezőben negyedik helyen végzett csapathoz képest.

A Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség szeretne egy hatalmas “Danke”-t mondani az Osztrák Szövetségnek a torna megrendezéséért!

Eredmények:
Szlovákia – Ausztria 2:4 (9 inning)
Magyarország – Szlovákia 9:10 (14 inning)
Ausztria – Magyarország 17:5 (7 inning)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo