09:38 havi archívum

he7edik

09:38

Óbuda – Szentendre: 3-3

Következik a mindent eldöntő hetedik mérkőzés

Ma délután lezajlott a döntő sorozat hatodik mérkőzése. Az Óbuda Brick Factory csapatának sikerült az egyenlítés, 8-5 arányban nyerték a szombati derbit. A sorozat állása 3-3, következhet tehát minden baseballrajongó álma – a hetedik, végső összecsapás.

Az óbudai Zalabai Zsolt kiváló formában dobta végig a mai mérkőzést, és bár 5 pontot szerzett a Sleepwalkers, ezek többsége az óbudai védelem hibáit kihasználva kerülhetett fel a táblára.
Az Óbuda már a mérkőzés legelején magához ragadta a vezetést, és a negyedik játékrészben – további 5 pontot szerezve – ütőik 6 pontosra duzzasztották a téglagyáriak előnyét. A Szentendre dobót cserélt, Gyurcsek Pétert Várkonyi Attila váltott a dombon. Az ötödik inningig nem változott az eredmény, ám a hatodik játékrészben a Sleepwalkers ütői megtáltosodtak, és néhány védőjátékos hibáját is kihasználva 5 pontot szereztek egyhuzamban.
Nem sikerült azonban az egyenlítés, és az Óbuda nyolcadik inningben megszerzett további két pontját követően kialakult a mai meccs végeredménye: 8-5 az Óbuda Brick Factory javára.

Vasárnap 11.00 órától tehát hetedszer is összecsap a két együttes.
A helyszín továbbra is Szentendre, az izbégi baseball pálya.
Izgalmak a tetőfokon!

Holnap bajnokot avatunk!!!

SZENTENDREI BASEBALLÜNNEP

09:42

Magyar Nemzeti Baseball Bajnokság 2009. évi döntősorozat: 3-2-es Sleepwalkers előny

Az elmúlt hétvégén folytatódott a Magyar Nemzeti Baseball Bajnokság döntősorozata. A négy győzelemig tartó programban a tavalyi bajnok Óbuda Brick Factory csap össze a nagy rivális Szentendre Sleepwalkers-szel. Öt rendkívül izgalmas mérkőzést követően a szentendreiek 3-2-re vezetnek, miután szombaton ugyan 8-6 arányban alulmaradtak az óbudaiakkal szemben, viszont a vasárnapi összecsapás 9-6-os Sleepwalkers győzelemmel zárult.

A szombati mérkőzésen a hetedik játékrészig tartó a 2-1-es szentendrei előnyt a hazai csapat további 4 ponttal fejelte meg, így 6-1-re módosult az állás. Viszont a következő játékrészben az óbudaiak megtáltosodott ütői 7 pontot szerezve megfordították az állást, és az eredmény már nem is módosult a meccs végéig. Mindez nyilvánvalóan annak is köszönhető volt, hogy a Brick Factory az utolsó két játékrészben elsőszámú dobójára, Zalabai Zsoltra bízta a mérkőzés lezárását. A 2008-as év játékosa hozta is a tőle elvárt formát.

A vasárnapi fordulót tehát 2-2-es összesített állással várhatták a csapatok. A Sleepwalkers már az első játékrészben megszerezte a vezetés, és 3-1 arányban az ötödik inningig meg is tartotta előnyét. Ekkor azonban fordítani tudott az óbudai csapat így 4-3-ra módosult az állás. A szentendrei ütők azonban – hasonlóan előző napon történtekhez – 6 pontot elérve a hetedik játékrészben jelentős előnyhöz juttatták a Sleepwalkerst. A Brick Factory az utolsó félidőben 2 pontot elérve 9-6-ra még szépíteni tudott, de a győzelmet vasárnap a hazai csapattól már nem tudta elvenni. Így összesítésben az eredmény 3-2 a szentendrei csapat javára.

(tovább…)

Kényszerhelyzetben feléledtek az óbudai ütők

10:01

ÜtésÚjra nagy hidegben zajlott a mérkőzés, de nem kellett sokat várni, hogy a Brick Factory ütői bemelegedjenek. A második meccsükön veszni hagyták Xiong Xiabo nagyszerű dobóteljesítményét az óbudiak, de most pillanatnyi esélyt nem hagytak ellenfelüknek. Rögtön az első inningben nekiugrottak a szentendrei kezdődobónak Gyurcsek Péternek és 4 pontot szereztek. A játékrész aljában csak egy pontos válaszra futotta Szentendrének és a harmadik inningben Jorge Fernandez tovább növelte az előnyt, hatalmas homerunt küldött a jobb külső pálya mögötti erdő közepébe. A korai vezetés birtokában, legjobb dobójával a dombon a címvédő Brick Factory-nak már nem volt nehéz dolga a hátralévő játékrészekben.

(tovább…)

Szentendrei győzelem a nagy hidegben

17:38

Szokatlanul hideg októberi hétvégén feszült egymásnak a két bajnokaspiráns Szentendrén. Mindkét csapat veterán kezdődobóit küldte a dombra, egyiküknek sikerült is végigdobnia a mérkőzést. Várkonyi Attila mindössze négy ütése és egy pontot engedett az óbudai támadoknak, egymaga hetet dobott ki közülük, és a mögötte hibátlanul védekező csapatnak köszönhetően teljes meccset dobott. Egy igazi dobópárbajjá vált a mérkőzés, az óbudaiak kínai importja, Xiong Xiabo nyolc játékrészen át felvette a versenyt Várkonyival.

A kilencedikbe 1-1 állással fordultak a csapatok, amikor Xiabo megdobta az első szentendrei ütőjátékost. Jött a csere, érkezett a dombra Zalabai, akitől mindenki azt várta, hogy lehúzza a rolót. Ezúttal sem rajta múlt, a rendkívüli hideg ellenére az Óbuda védelem teljesen leolvadt. A hit-by-pitch után a követekező két ütőjátékos infield hibákból jutott bázisra, Jorge Fernandez kesztűjéből egyes bázison minden dobás kipattant. Eközben még becsúszott egy passed ball is, ezzel a Sleepwalkers magához ragadta a vezetést. Újabb passed ball, majd egy balk után a bázisok már üresek is voltak, a hazai közönség egy 3 pontos rohamot ünnepelhetett, ami végülis biztos ütés nélkül született. A következő három játékost már Zalabai gond nélkül kiejtette.

A kilencedik alját Kalocsai Balázs egy jobb külső pályára küldött ütéssel nyitotta, de az óbudaiak feltámadási reményei hamar elszálltak, mert a következő ütő Goór Norbert 6-4-3 duplajátékba ütött. Várkonyi befejezésül még Goór Csabát tette strike-outra.

A hideg időben a hidegvér döntött a szentendreiek javára a körömrágósra sikeredett meccs finisében. A mai 4-1-es győzelemmel a széria állása 2-0 a Sleepwalkersnek, folytatás vasárnap 11-től az izbégi baseball pályán.

Második meccs halasztva

18:07

eső

13:30
Az eső ugyan elállt, ám a pályát nem sikerült megfelelő állapotba hozni, a mai mérkőzést Kiss-Jakab József játékvezető pálya alkalmatlanság miatt törölte.
Folytatás következik október 17-én, szombaton 13:00-tól.

10:30
A mai mérkőzés kezdése eső miatt csúszik. A pályán jelenleg dolgoznak, hogy játszhatóvá tegyék. Bízunk az előrejelzésekben, hogy az esőzóna dél körül átvonul Budapest felett, így a mai meccs tervezett új kezdési időpontja 13:30.

Földessy homerun, Sleepwalkers győzelem a sorozatnyitón

10:06

Előbb utóbb minden sorozat megszakad, de az alapszakaszt 7-0 mutatóval záró Zalabai Zsolt szempontjából erre nem kerülhetett volna sor rosszabbkor.

Földessy ütFöldessy Miklós három pontos hazafutásának és Gyurcsek Péter hatékony dobóteljesítményének köszönhetően a Szentendre Sleepwalkers legyőzte Zalabait és az Óbuda Brick Factory-t a döntő sorozat nyitómeccsén, a végeredmény 8-4.

Az Alvajárók kihasználták, hogy az első inningben talán még álmos az ellenfél, Németh Balázs és Illés Imre is biztos ütéssel jutott ki, majd jött Földessy, aki a left fieldre ütött egy homerunt, labdája épphogy a kerítés tetejéről pattant ki.
A Sleepwalkers egy újabb pontot gyűjtött be a negyedik játékrészben, amikor Erdélyi Dániel ütött egy RBI duplát a right field vonal mellé, pontszerző Halmos Balázs. De erre nyomban válaszolt az inning aljában az Óbuda, Zalabait hozta haza Goór Nobert egy left field-re ütött feláldozott fly-outtal.
Az ötödikben újabb két pontot írt a táblára a Szentendre, amiben a remegő kezű óbudai védelem is besegített. De hogy ne legyen egyoldalú a dolog, fordulás után futóval egyes bázison a szentendrei középkülsős Frank Miklós egy (felesleges) vetődés után nem tudta elkapni a gyorsléptű shortstop Lupták Péter ütését, aki így a sima single helyett két pontos pályán belüli hazafutást ért el.
A hetedikben fenyegetett az Óbuda, de Gyurcsek kimászott a lekvárból és teli bázisos szituációban csak egy futást engedett az ellenfélnek. És ezután a nyolcadikban tovább növelte előnyét a Szentendre. Zalabai gyorsan megcsinált két kiejtést a játékrész elején, de egy Németh Balázs single-t követően egymás utáni sétákat adott két ütőjátékosnak. Tele bázisnál jött újra Földessy, aki ismét teljesítette a feladatot és beütött két pontot.
A nyolcadik inningben Gyurcseket a tapasztalt veteran Várkonyi Attila váltotta a dombon, aki lezárta a meccset és bebiztosította a szentendrei győzelmet.

Múlt hétvégén a Magyar Kupa döntőben az Óbuda tíz pontos különbségű leléptetéssel verte Szentendrét, de most hétvégén egy teljesen más felfogásban játszó Szentendrét láttunk a pályán. Egy héttel a kupameccs után talán némiképp meglepetés ez a végeredmény, de ha a Sleepwalkers tartani tudja ezt a színvonalat, igencsak izgalmas széria elé nézünk. Most éppen rákezdett az eső, de remélem nem kell egy újebb hetet várnunk, hogy ismét láthassuk ezt két csapatot egy remek mérkőzést játszani. Találkozunk vasárnap a pályán, play ball!!!

akció

Jöttünk, láttunk, győztünk!

10:09

Egy átlagosnak induló októberi vasárnapon sporttörténelmet írt a magyar softball válogatott, hiszen fennállása óta először nyerte meg a csapat a Duna kupát.

Az idei tornát Bécsben rendezték, ahol az első meccset 11 órától játszotta a házigazda Ausztria a szlovákokkal, itt 15-5-ös „vendég”-siker született.

Magyarország legjobb softballosai 14 órakor léptek pályára Szlovákia ellen. Nem indult könnyen a találkozó, de a kiélezett csata végül 10-8-as magyar sikerrel zárult.

A mieink a második mérkőzést 16:15-kor kezdték és szinte végig vezetve, magabiztosan győzték le 11-6-ra az osztrákokat és hódították el a KUPÁT.

Győzelem a Duna Kupán

Magyar Kupa Döntő 2009 Érd

10:18

Hétvégén zajlik a Magyar Kupa négyes döntője Érden. A Kupára idén 12 csapat nevezett, az első körben négy csoportba sorsolták a jelentkezőket, és a csoportgyőztesek jutottak a döntőbe. A csoportkör meglepetését a Debrecen Tigers szolgáltatta, csoportbeli NB2-es ellenfelülket a Jászberény Stinky Sox-t megelőzve léptek tovább.

Szombati napon kerül sor az elődöntőkre, melyek győztesei vasárnap 11:00-tól küzdenek majd a Kupáért. A négyes torna nyitómeccsén a címvédő Óbuda Brick Factory a második ligás Érd Aeros ellen lép pályára, a másik elődöntőben a NB3-as Debrecen Tigers és a Szentendre Sleepwalkers csap össze. Ha az elődöntőkben érvényesül a papírforma, vasárnap Brick Factory – Sleepwalkers összecsapás várható, ami egyben a nemzeti bajnokság döntő sorozatának felvezető meccsének is tekinthető, ugyanis ez a két csapat küzd majd október 10-től a magyar bajnoki címért is.

Program:
2009. október 03.
10:30 Óbuda Brick Factory – Érd Aeros
14:00 Debrecen Tigers – Szentendre Sleepwalkers

2009. október 04.
11:00 döntő

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo