12:25 havi archívum

ISG edző továbbképzési lehetőségek januárban

12:25

Az International Sports Group (ISG) egy 1985 óta létező, edzőképzéssel foglalkozó non-profit szervezet.
Az idei programjukat a már hagyományos EBCA (Európai Baseball Edzők Társasága) által szervezett konferencián kezdték novemberben Belgiumban, nagyon sikeres rendezvénnyel, több mint 100 résztvevővel Európa minden szegletéből.

Akik a kutnoi beszámoló alapján kedvet kaptak, hogy részt vegyenek egy nemzetközi edzőképzésen az alábbi IGS lehetőségek közül válogathatnak a közeljövőben: (tovább…)

Európai baseball hírcsokor

11:29

Európa Kupa selejtező helyszínek

A CEB kihirdette a 2010. évi Európa Kupa selejtezők négy helyszínét. A szerencsés pályázók: Port of Antwerp Greys (Belgium), Brest Zubrs (Fehéroroszország), Olimpija Karlovac (Horvátország) és Solingen Alligators (Németország).

A selejtezők mind a négy helyszínen június 14-19. között zajlanak, a nevezési határidő 2009. december 31. A jelentkező klubokat hatos csoportokba osztják. A csoportokból az első helyezettek jutnak tovább az idén már valószínűleg szeptemberben megrendezésre kerülő rájátszás körbe, ahol kivívható a részvétel a 2011. évi Európa Kupára.

Fraccari az új IBAF elnök

A Nemzetközi Baseball Szövetség december 6-ai éves kongresszusán új elnököt és elnökséget választottak.

(tovább…)

Év Játékosai 2009

08:31

A klubok szavazatai alapján az év baseballjátékosa Lupták Péter (Óbuda Brick Factory), az év softballjátékosai megosztva Balatoni Krisztina (H. Astros) és Szántó Ágnes (NotebookSopron Squirrels) lettek.

A legjobbaknak ezúton is gratulálunk!!!

Beszámoló a kutnoi edzőképzésről

12:35

A Little League Baseball and Softball EMEA Regional Training Center az MLB-vel és a CEB-bel karöltve edzőképzést szervezett Kutnóban. A képzésen közel 50 edző vett részt, legtöbben természetesen Lengyelországból, de voltak litván, holland, osztrák, olasz edzők is, illetve a legtávolabbról a kuvaiti little league edző érkezett. A magyar szövetséget nyolc edző képviselte.

A képzést amerikai stáb tartotta a Georgia Southern University-ről, az egyetemi csapat jelenlegi edzői és egykori egyetemi játékosok, akik közül jelenleg többen a GSU-n tanítanak a testnevelési tanszéken és sportpszichológiai területén.

Következzen egy élménybeszámoló két magyar résztvevőtől, az érdi Nagy Roland és Deák Tamás tollából.

(tovább…)

Egy, aki mindent visz

12:37

Ismét Óbudán a baseball bajnoki cím

Idén ismételt az Óbuda Brick Factory NB1-es felnőtt csapata, a 2008-as szezonhoz hasonlóan megnyerték a Magyar Bajnokságot és a Magyar Kupát is. A klub ugyanakkor más frontokon túlszárnyalta a tavalyi teljesítményt, az utánpótláscsapat megnyerte az NB3-as bajnokságot, a felnőttek pedig az Interligában bronzéremmel zártak.

(tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo