10:01 havi archívum

Simon Gühring: nyitva áll a kapu mindenki előtt

10:01
Baseball Practice_033

Fotó: Mark Adamsbaum

Simon Gühring személyében illusztris vendéget köszönthetett a Nagykovácsi Amerikai Iskola. A német válogatott játékos a Magyar Baseball Szövetség (MOBSSz) téli bajnokságának keretein belül vendégedzőként segítette népszerűsíteni a játékot. Az Európa élvonalába tartozó Heidenheim Heideköpfe játékos-edzője az első nap után állt honlapunk rendelkezésére.

– Először jársz Magyarországon?

– Igen, eddig még nem volt lehetőségem ellátogatni az országba, de nagyon tetszik. Egyelőre csak az esti életet láttam és az eső is esik, de Magyarország valóban gyönyörű, különösen a Budai vár és a Lánchíd.

(tovább…)

MOBSSz Téli baseball hét 2010

09:01

2010. február 20 – 28. Helyszín: Nagykovácsi Amerikai Iskola (AISB)

2094 Nagykovácsi, Nagykovácsi út 12. www.aisb.hu

A nyílt edzésnapok és képzések minden korosztályban minden klub játékosai és edzői számára nyitottak. A nyílt napokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A válogatott programokra az érintettek külön meghívót kapnak.

Edzések:

Nyílt edzésnap 15 éven felülieknek (kód: MTE001)

Február 21. vasárnap, 10:30-17:00, résztvevők száma max: 36 fő

A játékosok életkor szerint csoportokba lesznek osztva. Az edzés több állomáson  folyik majd, a csoportok rotálnak majd egyik helyszínről a másikra. Ütés, védekezés,  dobás, elkapás technikáit változatos gyakorlatokon keresztül oktatjuk, az alapoktól  haladóbb szintig a résztvevők tudásszintjéhez igazodva.

Fél  órás ebédszünet lesz az edzés alatt. Ne felejts el ebédet hozni magaddal!

Regisztáció  határideje: 2010.02.15. hétfő

(tovább…)

Szentendre Sleepwalkers – új edzővel egy nagy lépésért

08:41

Márciustól  amerikai edző vezeti a Szentendre Sleepwalkerst. Anthony Bennett 1995 óta tevékenykedik profi játékosként és edzőként szerte a világon. Testnevelés szakon szerzett egyetemi diplomát Kaliforniában: a San Francisco City College-ban és a West Valley College-ban sportegészségügyet, táplálkozástudományt, fiziológiát és rehabilitációt tanult. Az egyetem után a Milwaukee Brewers szerződtette, több évet töltött Minor League csapatokban, megfordult Ausztráliában és Európában is. Dolgozott Csehországban, Ausztriában és Svájcban, ahol az U18-as válogatottat is vezette. Csehországban sokat tett a Draci Brno – ma Európa egyik élcsapata – felvirágoztatásáért, és máig egyetlen edzőként vezetett másodosztályú csapatot a cseh kupa négyes döntőjébe. Az előző szezont Japánban, az Industrial League-ben szereplő Nekketsu Making csapatánál töltötte.

Anthony mottója: „a győzelem nem minden, hanem az egyetlen dolog”. Korábbi csapataiban határozott, céltudatos, játékosai felé nyitott vezetőnek ismerték meg, aki remekül találta meg a hangot minden korosztállyal. Magyarul ugyan nem beszél, de angol nyelvoktatói képesítéssel is rendelkezik, így edzésein a fiatalok nyelvtudásukat is csiszolhatják majd.

Szentendrén a felnőtt és serdülő baseball csapat, valamint a softball csapat vezetőedzője lesz, de NB1-es csapatot a játékosként is erősíti majd. Feladata lesz emellett a tehetséggondozás, a fiatalok toborzása, a baseball megismertetése és népszerűsítése. A Sleepwalkers vezetése mellett a MOBSSz által szervezett programokban is részt vállal, így érkezése nem csak a Szentendrének, de az egész magyar baseballközösségnek nagy hasznára lehet.

Anthony Bennett egyelőre a 2010-es szezonra szóló megállapodást kötött a csapattal, de mindkét fél nyitott az együttműködés folyatására.

Márciustól  a Szentendre honlapján (www.sleepwalkers.hu) hosszabb interjút olvashattok vele. A ti kérdéseiteket is szívesen feltesszük neki, ha március elejéig megírjátok itt a hozzászólásokban!

Európa Kupa selejtező csoportbeosztás

01:52

A CEB kihirdette a 2010. évi Európa Kupa selejtezők csoportbeosztását. Magyarországot idén a Szentendre Sleepwalkers képviseli a versenyen és ahogy az várható volt a horvátországi csoportba került.

Karlovac (CRO)
1    Superfund Wanderers AUT
2    Buffaloes Blagoevgrad BUL
3    Espoo Expos FIN
4    BK Kranjski Lisjaki SLO
5    Szentendre Sleepwalkers HUN
6    Olimpija Karlovac CRO

A tavalyi Interliga sorozatban a Szentendre épp az Olimpija Karlovac-ot megelőzve jutott be a négyes döntőbe. Az alapszakaszban az első meccsen 1 ponttal kaptak ki az Alvajárók, majd a másodikon nyertek 3 ponttal. A finn, szlovén és bolgár ellenfelek egyike sincs a tavalyi mr.baseball TOP50 európai klubcsapatában. Remélhetőleg sikerül a Szentendrének szépen helytállni ebben a csoportban. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo