20:07 havi archívum

Baseball tábor Vácon!

20:07

Hsziung vezérletével hibátlan maradt az Óbuda

10:17

Fél év után előkerültek a kesztyűk a szekrényből, Nagykanizsán hivatalosan is kezdetét vette a 2010-es  baseball szezon. A Magyar Kupa első selejtezőcsoportjában pikáns párosítások alakultak ki, hiszen a négy magyar első osztályú csapatból rögtön három ebbe a triumvirátusba nyert besorolást. A bajnokság és kupa védője, az Óbuda Brick Factory címvédő hadjáratának első akadályát a két vidéki fellegvár, a házigazda Nagykanizsa és a Jánossomorja jelentette.

(tovább…)

Kupameccsekkel indul a szezon

21:29

Holnap hivatalosan is kezdetét veszi a 2010-es baseball szezon. Három helyszínen hét mérkőzés zajlik majd a Magyar Kupa selejtezőkörében.

Csoportbeosztás:

1. csoport: Óbuda Brick Factory (NBI), Nagykanizsa Ants (NBI), Jánossomorja Rascals (NBI)
2. csoport: Jászberény Stinky Sox (NBII), Hungarian Astros (NBII)
3. csoport: Cross Road Angels (NBIII), Szentendre Sleepwalkers (NBI), A.E. 424 (NBIII)
4. csoport: Vác Stars (NBIII), Érd Aeros (NBII), Debrecen Tigers (NBII)

Tippeld meg a hozzászólásokban kik lesznek a továbbjutók!

Az 1. csoportban a kiemelés nélküli sorsolás szeszélye folytán három első osztályú csapat került össze, ilyenre évek óta nem volt példa. A halálcsoportból így szezon elején igazán nehéz megjósolni ki jut tovább, izgalmas derbikre van kilátás, melyekről helyszíni beszámolót olvashattok majd holnap 09:30-tól!

A program Nagykanizsán:

10:00 Óbuda Brick Factory – Neckermann Kanizsa Ants
12:30 Jánossomorja Rascals – Óbuda Brick Factory
15:00 Neckermann Kanizsa Ants – Jánossomorja Rascals (tovább…)

Astros toborzó tábor hétvégén

02:32

A budapesti H.Astros tagtoborzót hirdet 15 év alatti fiúknak és lányoknak.

A toborzó tábor időpontja: 2010. március 27-28. 13:00-16:00
Helyszín: KFKI Sporttelep, 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 29-33.

A tábor után lehetőség lesz csatlakozni az Astros kadét (13-15 évesek) és juvenális (12 év alattiak) csapatához!
A csapatok az április végén induló magyar bajnokságban vesznek részt.

A csapat vezetőedzője az amerikai Duncan Johnson, hét év USA-ban szerzett gyermekedzői és csapatvezetői tapasztalattal.
Segédedzője Pál Bottyán az H.Astros egykori basaball játékos, civilben gyermekpszichológus.

Regisztrálni az alábbi e-mail címen vagy sms-ben lehet a szülő vagy a résztvevő gyermek nevének megadásával.
telefon: 06-30-438 8983
e-mail: palbottyan[kukac]gmail[pont]com

A tábori részvétel díjtalan. További információkat a fenti elérhetőségeken kapnak az érdeklődők.

Közgyűlés HALASZTVA

02:22

A 2010.03.27. szombatra tervezett közgyűlést halasztja a Szövetség elnöksége. A várható új időpont május második hétvégéje. (tovább…)

Színvonalas torna és egy alakuló csapat Hatvanban

14:56

Az előzetes hírek ellenére verőfényes, jó idő fogadta a hatvani barátságos torna résztvevőit. A közönség számára a baseball megismertetése, megkedveltetése volt a cél, emellett a csapatoknak remek felkészülési lehetőséget biztosított a  hamarosan induló új szezonhoz.

A tornán a Jászberény Stinky Sox, a Hungarian Astros és a Vác Stars szórakoztatta a MÁV Sporttelepen összegyűlt maroknyi nézősereget. A jászberényi keret a softball és serdülő csapat tagjaival egészült ki.

A Stinky Sox és a Vác eseménydús, izgalmas mérkőzéssel indította a napot, a fiatalokból álló jászberényiek még egy grand slamet is ütöttek.

(tovább…)

Hatvani barátságos baseball torna

01:47

E hét vasárnap (03.21) 11.00 órától Hatvanban, a MÁV sporttelepen barátságos baseball torna lesz. A résztvevő klubok: H. Astros, Jászberény Stinky Sox, Vác Stars. A mérkőzéseket másfél órás időlimittel játsszák a csapatok, a meccsek között tíz perc szünet lesz.

A torna célja a szezonra hangolódás mellett a sport bemutatása és népszerűsítése a városban. Az eseményt a Hatvanban alakulófélben lévő baseball klub szervezte, hogy tagokat és támogatókat szerezzenek és elinduljon a baseball élet a városban.

További infók: Sixty’s Lions

Alakul az alapszakasz menetrend

23:15

Elkészült az Interliga menetrend, jelenleg a szlovák fél megerősítésére várunk. Így várhatóan jövő héten már a hazai alapszakasz mérkőzések beosztása is megtörténik az összes osztályban. Elöljáróban annyit már közölt a LIGA, hogy az Interliga szezon április 03-án, az összes többi osztályban pedig egy héttel később kezdődik a bajnoki szezon.

És ne feledjük,  két hét múlva már MK selejtező! Tényleg itt a tavasz! Játék!

Érdi serdülők a terembajnokok

07:26
bemelegítés

Bemelegítés

A MOBSSz Téli Baseball Hét másik tornáján a 15 éven aluliak küzdöttek a terembajnoki címért. Az érdeklődés igen nagy volt, többen betegség miatt léptek vissza, de így is 54 fiatal, fiúk és lányok vegyesen jelentek meg a meccsnapon. Négy klub (Érd, Óbuda, Mikepércs, Jánossomorja) teljes csapattal képviselte magát, a Szentendre és Nemevámos pedig közös csapatot alkotott a helyszínen. Tehát öt csapat feszült egymásnak a pályán és küzdött meg a bajnoki címért.

A szabályok speciálisan teremre szabottak voltak. A dobó minden csapatban az edző volt, de természetesen dobás után az edző nem avatkozhatott játékba. Az ütők 0-2 állásról indultak, ez kikényszerítette mindenkiből az ütéseket, nem volt mire várni. Ebből adódóan a teremjáték nagyon pörgős. A pontszámítás is eltér a normál baseballtól, az ütés értékének megfelelően plusz a hazai bázisra érkezésre is pontokat kaptak a támadók. A védők pedig minden megcsinált out-ért kaptak pontot. Így mindkét csapat folyamatosan gyűjtötte a pontokat. A meccsek 2 inningig tartottak, de az inning nem három out után ért véget, hanem időre ment. Egy csapat öt percig támadott és utána cseréltek a felek. (tovább…)

Slowpitch Softball Teremtorna 2010

00:19
indoorsoftball

fotó: Mark Adamsbaum

A Téli Baseball Héten lezajlott az első hazai softball teremtorna. A jelentkezők közül néhányan nem tudtak végül részt venni az eseményen, de így is öt klubból 26 játékos jelent meg a Nagykovácsi Amerikai Iskola tornatermében. Legnagyobb létszámmal Jászberény Stinky Sox és Szentendre Sleepwalkers képviselte magát. A játékosokat a helyszínen 3 csapatba osztották a szervezők, a Stinky Sox tagjai két 5 fős csapatot alkottak, és hozzájuk csatlakoztak az egyéni jelentkezők (Budapestről, Szentendréről, Vácról). A harmadik csapatot a szentendreiek alkották. Lement egy oda-visszavágós kör, majd az első két helyezett játszotta a döntő mérkőzést. A döntőbe a Jászberény B és Szentendre csapatai jutottak. A döntő igen izgalmasan alakult, a csapatok felváltva vezettek, végül a mérkőzés befejezésekor a Jászberény B csapat örülhetett, megszerezték a tornagyőzelemet! Gratulálunk a győzteseknek!

Képek: Mark Adambaum picasa album

(tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo