00:25 havi archívum

Irány Pozsony – Junior Válogatott Torna 2010. június 04-06.

00:25

A junior válogatott első felkészülési meccseit játssza június 05-06-án Pozsonyban a szlovák és a cseh válogatott ellen. A juniorok az augusztusban Trnavában megrendezésre kerülő EB selejtezőre készülnek.

A keret tagjai:

Dobó: Kántor Patrik (Jászberény), Lugosi Gergely (Érd), Mustos Máté (Nemesvámos), Radványi Tamás, Horváth Krisztián (Jánossomorja), Szabó Tamás (Szentendre), Schröder Bálint (Freising – Németország)
Catcher: Homoródi Ádám (Sopron), Csalló András, Pásztor Domokos (Szentendre)
Infield: Draganits Péter (Jánossomorja), Molnár Péter (Debrecen), Takács László (Szentendre), Deák Tamás (Érd), Niedermayer Kolos (Németország)
Outfield: Bajtai Dániel (Érd), Gaál Péter, Papp Gergő (Debrecen)

FONTOS: a kerettagok már kaptak illetve a napokban kapnak fontos információkat e-mailen. Kérem a csapatvezetőket egyeztessenek csapaton belül, hogy az érintettek megkapták a leveleket!

Gyurcsek-Nikolits parádé után megsemmisítés Szentendrén

10:49

A Szentendre minden tekintetben jobb volt ellenfelénél

A  Szentendre Sleepwalkers óriási lépést tett az Interliga alapszakaszának megnyerése felé azzal, hogy a hétvégén kétszer is legyőzte magyar riválisát, az Óbuda Brick Factoryt. Nikolits György, Gyurcsek Péter és a szentendrei védelem fantasztikus teljesítményt nyújtott, utóbbi csak egy inning villogást hagyott az ellenfélnek. Az Óbuda Brick Factory története legsötétebb napját élte meg, ráadásul a második találkozón történelmi pofonba szaladt bele.

A minden magyar bajnoki fordulóban egy 21 éven aluli dobónak szerepelnie kell szabály értelmében az első találkozón hazai részről Szabó Tamás, a vendégeknél pedig Goór Csaba kezdett. Az Óbudának három emberre volt szüksége ahhoz, hogy pontot szerezzen, a Szabó előtt először tornyosuló Zalabai Zsolt gond nélkül ütötte be Lupták Pétert, majd egy vad dobás után már kettővel ment a Brick Factory. Mindezt azért érdemes kiemelni, mert a szombati nap 14 inningjében csak ekkor szereztek pontot!!!

A hazaiak is tudták, hogy mielőtt Zalabai a porondra lép kell valami válasz. A második játékrészben jött el ez a pillanat. Goór Csaba ugyan kiejtette Németh Balázst, de ezt követően Masaharu Inoue (séta), majd Erdélyi Dániel (hit by pitch) is bázsira került. A pillanatnyi kihagyást Kondás Márk egy feláldozó buntal próbálta kihasználni. Kalocsai Balázs hibázott, a fent lévő két ember azonnal lecsapott erre és már egyenlítettek is. A vezetést Simonyi Dénes nagy ütése hozta meg, aki újabb két futót (Nikolits György és Halmos Balázs) vitt be.

A harmadik inningtől jött azonban Gyurcsek Péter és Zalabai Zsolt, akik gyorsan helyretették a dolgokat. Mivel támadásban egyik csapat sem tudott mit kezdeni a rendkívül jó napot kifogó duóval így elég nagy taktikai harc bontakozott ki a pályán. Zalabainak könnyedén jöttek a strikeoutok, ha véletlenül bele is tudtak érni dobásaiba azok élettelenül gurultak el valamelyik belső védőig. Nem volt ilyen könnyű dolga Gyurcseknek, de a mögötte álló védelem hőssé tette őt.

Erdélyi Dániel olyan labdákat ért el és játszott meg sikeresen, amikre már tényleg csak a hihetetlen jelző a legkifejezőbb, Halmos Balázs akkor tűnt fel, amikor már minden óbudai bent látta magát. Masaharut nem kell kiemelni, ő csak hozta azt a formáját, amit általában szokott és igazi falként tornyosult a beállós pozícióban. Az eredmény? Az utolsó négy inningben csak egy Zalabai ütés óbudai részről…

Gyurcsek Péter lejövetelekor  óriási ovációt kapott, lehet hogy ebben az évben utoljára. A 25 éves dobónak ugyanis egy játékszituációban csúnyán aláfordult a bokája és a nap végére háromszorosára dagadt. Hétfőn derül ki mennyire súlyos a dolog, de a Szentendrének pótolhatatlan kiesés lenne a közelgő karlovaci CEB kupa előtt.

Zalabai csak saját magától kapott támogatást támadásban

És ez egy lényeges momentuma volt a napnak. Gyurcsek nyuodtan megtehette volna, hogy leballag és nem erőlteti tovább, hisz mögötte ott volt Masaharu, aki gond nélkül befejezte volna az utolsó inninget. De nem, ő visszajött és megpróbálta megcsinálni. Ez a szemléletmód hiányzott végig a vendégekből.  Elég csak Roberto Morua értékeléséből idézni: „Biztos voltam benne, hogy elveszítjük a második meccset. Rövid kispaddal érkeztünk, egyszerűen most nem volt elvárás a győzelem.”

Nos,ez a bizonyos második mérkőzés egy vicc volt. A Sleepwalkers úgy játszadozott a legjobb magyar csapattal, mint macska az egérrel. A pályáról hiányzott ugyan az Óbuda, a Szentendre viszont igenis ott volt. Ők átérezték ennek a hétvégének a jelentőségét és Nikolits Györgynek, valamint a shutoutot elérő Kovács Gergőnek köszönhetően minden idők legnagyobb különbségű Szentendre-Óbuda találkozóján 21-0-ra nyertek.

Nikolits  volt a kulcsa a sikernek, több base hit és egy home run is a neve mellé került. A meccs legjobbaként azonban nem volt felhőtlenül boldog: „Nagyon nem szeretem az ilyen ellenfeleket. Küzdeni kellene az utolsó kiesésig. A legöregebként még a vesztes mérkőzéseken is mindent beleadok.”

A Sleepwalkers részéről általános vélemény volt a nap után, hogy azért azt várták, hogy az Óbuda legalább megpróbál egy kicsit játszani, de nekik már a második inningben a hazaúton járt az eszük.

Van olyan, hogy egy csapat rossz napot fog ki. De voltak olyanok, akik életükben most először látogattak ki mérkőzésre. Legalább őket kellett volna kiszolgálni, a magyar baseball nincs olyan helyzetben, hogy egyetlen embert is eldobjon magától. Amikor már a szövetségi kapitány is azt mondja, hogy ebből elég volt akkor ott nagy a baj…

INTERLIGA, 8. FORDULÓ

Szentendre Sleepwalkers-Óbuda Brick Factory 4-2, 21-0

Továbbra kattintva elolvashatjátok az online beszámolót a mérkőzésekről…

(tovább…)

Hódmezővásárhely baseballozni akar!

00:16

Budapest után Hódmezővásárhelyen is nagy sikert aratott a baseball a Nagy Sportágválasztón. Gyereknap alkalmából a város összes iskolájából, közel 3000 nebuló vett részt a különböző sportágakat bemutató rendezvényen, ahol a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség is képviseltette magát. A Szentendre Sleepwalkersből Simonyi Dénes és Masaharu Inoue, valamint Ingo Gottwald szövetségi kapitány segítségével a gyerekek hamar rákaptak a játék ízére, többen voltak, akik az egész napot állomásunkon töltötték. Magyarország délkeleti fele apadatlan forrás baseball tekintetében, de az ott élőknek nem kell sokat várniuk, Vásárhelyen hamarosan edzésbe állhatnak a sportág leendő sztárjai.

Bővebben a továbbra kattintva….

(tovább…)

Sportágválasztó Hódmezővásárhelyen

00:40

Gyere el! Próbáld ki!

Baseball és Softball

a hódmezővásárhelyi

Sportágválasztón!

A 2010. május 28-29-én a Hódmezővásárhelyi Nagy Sportágválasztó szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit, és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe!

Helyszín: Hódmezővásárhelyi Városi Stadion, 6800 Hódmezővásárhely, Szabadság tér 66.

Hódmezővásárhelyen a pénteki napon sportágunk is felkerült a programra, a MOBSSz örömmel tett eleget a városban alakuló baseball csapat felkérésének. A Szövetség igyekszik segítséget nyújtani az új csapatoknak, ennek egyik lehetősége a játék bemutatása a környékbeli fiataloknak és természetesen a baseball kipróbálása.

(tovább…)

Szuperrangadó előtt 2. / ¿Que pasa, Amigo?

23:26

A MAGYAR DERBI!
SZENTENDRE SLEEPWALKERS-ÓBUDA BRICK FACTORY
2010. május 29., szombat, 11 és 14 óra
Helyszín: Szentendre, Izbégi baseball pálya

Már csak hármat kell aludni és útjára indul a labda az év eddigi legjobban várt Interliga találkozóin. A Szentendre Sleepwalkers-Óbuda Brick Factory dupla mérkőzések nagyban befolyásolhatják az alapszakasz végkimenetelét. Egy biztos. Valószínűleg egyikük sem akar összekerülni a bombaerős Apollo Bratislvával a szlovák-magyar liga rájátszásának első körében. A presztizs mellett most tehát sokkal nagyobb a tét: a kedvezőbb pozíció megszerzése. Az Óbudának nem lesz könnyű dolga idegenben learatni a babérokat, de amennyiben Lupták Péter megismétli az elmúlt hetekben nyújtott produkcióját, akár mindkét győzelmet elhozhatja a budapesti csapat.

-Egy hatalmas home runt, vagy egy inside-the-park home runt  jobb ütni?

-A „hatalmas” egyértelműen jobb. Kényelmesebb, ott csak kocogni kell, míg az inside the parknál nagyon jó helyre kell ütni a labdát, aztán loholni  ahogy csak tudsz.

– Nem véletlenül kérdeztem, a tavalyi döntősorozatban utóbbival sokkoltad a Szentendrét. Miképpen emlékszel vissza legutóbbi találkozásotokra, illetve mi az, ami miatt egy Szentendre elleni meccs más, mint egy hétköznapi bajnoki.

-A legutóbbi találkozóinkat nagyon élveztem!  Szeretünk velük játszani, főleg ha mi nyerünk. Egy nagyon jó csapatról van szó! A Szentendre ellen mindig izgalmasabbak a mérkőzések, ez egy igazi örökrangadó, presztízsharc. Sohasem lehet tudni éppen ki az, aki megnyerheti a találkozót, mégiscsak legkeményebb magyarországi ellenfelünkről van szó. Nagyon jól ismerjük egymást, év közben és a döntőkben is általában mi játszunk egymás ellen, mégis mindig ott van az a bizonyos kérdőjel.

– Hazafutásból már három áll a neved mellett. Ráadásul az utóbbi három meccsen kettőt ütöttél. Kezdhetnek rettegni a dobók?

– Ezt tőlük kellene megkérdezni. Egyébként ez már szóbeszéd témája csapaton belül is. Hétvégén meglátjuk sikerül-e folytatni a sorozatot.

– Mégis minek köszönhető ez a feltünő formajavulás?

– Nehéz kérdés. Technikai és fizikális dologról van szó egyszerre. Rengeteget edzek, tükör előtt gyakorlom az ütőmozdulatokat. Lelkileg is valahogy jobban fel tudtam pörögni az utóbbi időszakban.

– Ennyi jó dolog után azonban meg kell említeni még egy idei rekordod. 12 hibával ugyancsak az élen állsz a védekezési rontásokat illetően.

– Lehet, hogy furán hangzik, de volt egy kesztyűproblémám. A régi elérett, elkopott. Kipagtottak belőle a labdák, nem lehetett már normálisan használni. Most beszereztem egy újat, amivel szintén értem már el hibákat, de egyre jobban kezdünk összeszokni.

-A legígéretesebb párharc mindenféleképpen közted és az ellenfél shortstopja, Masaharu Inoue között alakulhat ki szombaton. Láttad-e már őt játszani?

– Válogatott edzésen már összefutottunk. Tetszik a játéka, én amúgy is a japán iskola híve vagyok. Az amerikai erő baseballal ellentétben ők nem izomból próbálják megoldani a dolgokat, sokkal inkább a technikára helyezik a hangsúlyt.  Ezzel több világversenyen is bizonyítottak. Masa is ebbe a körbe tartozik.

– Az utóbbi két-három évben egymás elleni párharcotokat tekintve azért rendesen az Óbuda felé billen a mérleg nyelve. Pedig nem volt mindig így…

– Nálunk sok jó játékos van, egyénileg jobbak vagyunk, több a nagyobb egyéniség, náluk azonban hiányzik az a bizonyos „nagy játékos”. Távol álljon tőlem, hogy bármi negatív dolgot fedezzetek fel szavaim mögött, én minden ellenfelemet maximálisan tisztelem, csak azt mondom, hogy ők inkább csapatként eredményesek.

– Úgy hallom nagy jégkorong fanatikus hírében állsz, így a következő kérdés kézenfekvő is lehet. Emlékszel-e olyan szituációra, amikor azt mondtad, ez már nekem is túl durva.

– Mindig voltak viták köztünk. Hol kisebbek, hol nagyobbak. Én jobban szeretem békésen kezelni a kétes szituációkat. Inkább a pályán, a teljesítményemmel és nem szavakkal szeretem hallatni a hangomat. Lehetnek bírói tévedések, ez benne van a pakliban, de emiatt nem lehet elveszíteni egy meccset. Teljesen mindegy a játékvezető tévedett vagy sem, úgyis az ütések (játékban) döntenek. A Sleepwalkersben van néhány ember, aki szereti komolyabban kiereszteni a hangját, de természetesen minket sem kell félteni.

– Gyurcsek Pétertől megkérdeztem mi a legkedvesebb Óbuda elleni emléke, neked esetleg van valami amire szívesen emlékszel vissza a Szentendre ellen?

-A tavalyi kupadöntőt mondanám, ahol leléptetéssel sikerült nyernünk. Ott kevésbé volt egységes ellenfelünk. De minden összecsapás egy igazi kihívás és természetesen nem mindegy, hogy éppen nyerünk vagy vesztünk.

LUPTÁK PÉTER
Született: 1978. április 18., Budapest
Becenév: Amigo
Pozíció: belső védő (legtöbbször shortstop), jobbkezes
Eddigi csapatai: Óbuda Brick Factory, Budapest United, Hungarian Astros, Óbuda Brick Factory
A magyar válogatott tagja, 2009-es bajnokság MVP-je
Kedvenc magyar játékos: sok van…
Legjobb magyar játékos: Lupták Péter :)
Kedvenc csapat: Chunichi Dragons
Kedvenc külföldi játékos(ok): Masahiro Morino, Hirokazu Ibata (Chunichi Dragons)

Szuperrangadó előtt 1. / Az ember, aki már legyőzte Zalabait

23:11

A MAGYAR DERBI!
SZENTENDRE SLEEPWALKERS-ÓBUDA BRICK FACTORY

2010. május 29., szombat, 11 és 14 óra

Helyszín: Szentendre, Izbégi baseball pálya

Alig fél évvel ezelőtt a magyar bajnokság döntőjének első felvonása az év talán legnagyobb meglepetését hozta. Az a nap már csak “Zalabai verésként” fog bevonulni  a hazai baseball históriás könyvébe. Az Óbuda Brick Factory sztárja erőtől duzzadva, 7-0-ás mérleggel érkezett a fináléba, ahol aztán alaposan meglepték a szentendreiek. Földessy Miklós home runja mellett mindenki Gyurcsek Péterről beszélt, aki sakkban tartotta az óbudai támadóhengert és megszerezte a győzelmet.

– Először is gratulálok, hisz barátnőd, Reisinger Petra révén egy Duna Kupa második hellyel gazdagodott az otthoni dicsőségtáblátok. Szoktatok beszélni a játékról, vagy ez teljesen tabu téma?

– Természetesen megvitatjuk a dolgokat. Sokszor van olyan, hogy a barátnők nem nézik jó szemmel, ha a nadrágot viselő személy sportol, nálunk ez abszolút nem így van. Mindig szívesen jön ki a meccseinkre, amit aztán kitárgyalunk, statisztikákról beszélünk. Szóval érdekli, de ez fordítva is igaz.

– Ugye ő fogóként is szerepel, netán dobálni is szoktál neki.

– Nem! Attól jobban féltem, mint, hogy baseball labdákat hajigáljak hozzá. Az ütést viszont szoktuk gyakorolni. Emellett ha tehetem, kilátogatok softball edzésekre is és segítek az edzőnek, Inoue Masaharunak.

– Térjünk át a baseballra. Mi jut eszedbe 2009. október 10-éről

– Hirtelen nem jut eszembe semmi…. ha jól tudom, akkor már zajlott az Óbuda elleni döntőnk és talán az első mérkőzés volt?

-Igen és nem akármilyen eredmény született. A te hathatós közreműködéseddel abban a szezonban először került Zalabai Zsolt neve mellé a „vesztes” szó.

– Így már emlékszem! Teljesen esélytelennek tartott bennünket a szakma és az Óbuda is. Az a találkozó sorsfordító volt, összesítésben vezettünk 2-0-ra, majd 3-2-re is. Sajnos az utolsó hétvége nem sikerült a legjobban és csak második helyen végeztünk.

– Hogyan lehet legyőzni Mr. No Hittert?  Azt hiszem ebben az országban rajtad kívül nem sokan tudják a rejtélyt.

– Zalabai egy nagyon jó dobó! Ő és Daróczi János a két legjobb jelenleg Magyarországon, de Zsobának elég nagy a mítosza. Annyira azonban nem emelkedik ki, úgy tudnám jellemezni, hogy ő az, aki mindenben jó. Ütésben, védekezésben és támadásban is. Nálunk  nincs olyan bivalyerős dobó, mint a Zsoba, de az ütősorunk felveszi ellene a versenyt. Nem mondanám azt, hogy csak nekem volt köszönhető az a győzelem, mi csapat szinten vagyunk jók.

– Akkor kezdő voltál, most azonban rendre a mérkőzések közepétől kapsz szerepet. Nem zavar ez egy kicsit?

– Egyáltalán nem szeretem ezt a szituációt, már szóvá is tettem. Magyarországon létezik egy olyan szabály, hogy egy fordulóban egyszer 18 éven alatti dobónak kell kezdenie. Az Interligára ugyan ez nem érvényes, de Masa úgy gondolja ne csak hazai csapatok ellen szerepeltesse őket, hanem a szlovákok ellen is. Néha jól sikerül, néha nem, mint például az előző körben, amikor már az első inningben be kellett jönnöm. Jobban örülök neki, ha van egy fix időpont amikor odaállok dobni.

–  Szabó Tamás tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Formaingadozása miatt azonban nem féltek attól, ha most is ő lép először a dombra könnyen elúszhat már az elején a hajó?

– Nem tartok ettől, mert az ellenfélnél sem Zalabia, vagy Hsziung fog kezdeni, hanem egy fiatal.  A Tomi nagyon tapasztalatlan még, ha kap egy ütést, vagy sétáltat elég nehezen jön ki belőle.

Beszédtéma már az öltözőben a derbi?

– Persze, erre már hetekkel előtte készül az ember.  Az utóbbi fordulókban gyengébb együttesek ellen játszottunk, de akkor is úgy álltunk oda, hogy nem szabad lazán venni, mert jön az Óbuda. De a pályán kívülre is tartogatunk programokat, tehát érdemes lesz ellátogatni Szentendrére.

Van esetleg kedvenc Óbudás találkozód?

-Amiről már beszéltünk, a tavalyi döntő első meccse, de mindegyik ellenük vívott összecsapás jó. Azért van egy szituáció, amikor Jorge Fernandeznek adok egy strikeoutot, na az élénken él bennem azóta is.

GYURCSEK PÉTER
Született: 1985. május 10., Szentendre
Pozíció: dobó/külső védő (jobbkezes)
Klubjai: Szentendre Sleepwalkers
Magyar válogatott tagja
Dobás repertoár: 2-seam fastball, slider, nagyon lassú csavart (ezt élmény nézni-a szerk.), splitter
Kedvenc magyar játékos: „akikkel a Szentendrében együtt kezdtem”
Kedvenc csapat: New York Yankees

KÖVETKEZIK: Jelenleg megállíthatatlan. Minek köszönhető a hirtelen formajavulás?- interjú az Óbuda shortstopjával Lupták Péterrel.

Visszavette Szlovákia a Duna Kupát

10:13

A szlovákok legjobbja Bihariova emelhette magasba a trófeát

Címvédőként indult, másodikként fejezte be a 2010-es Duna Kupát a magyar softball válogatott. A Jánossomorján megrendezett tornát Szlovákia nyerte, akik egy év kihagyás után visszafoglalták a trónt és ismét hazavihették a serleget. A harmadik helyen két tíz pont különbségű vereséggel Ausztria végzett.

Az osztrákok legyőzése után önbizalommal, mégis kellő óvatossággal mehettek a közel négy órás sziesztára a magyar csapat tagjai. Az látszott, hogy nagyon érzik az ütéseket, 31 sorozat után ugyanis 15 hitet jegyezhettünk fel (ebből 14 az első két inningben). A kezdősor közepén elhelyezkedő Papacsek Éva, Váradi Szilvia és Reisinger Petra  trió 3-3 futót ütött be, míg az összeállítás elején található Balassa Nóra – Balog Zsuzsa kettős is biztosan került bázisra, az előbbi három játékosnak tehát bőven akadt dolga. Ami nem volt túl bíztató, az a védekezés. A mérkőzés sava-borsát adó első két felvonásban hat pontot kaptunk, ami a végelszámolásnál kilencre duzzadt. Ez a szám azért tűnik soknak, mert Metzger Alexandra mellé mindössze két (!) kiérdemelt pont került.

(tovább…)

Duna Kupa: Itt a magyar keret!

19:28


Gál Sándor a következő 14 játékosra számíthat a holnapi Duna kupán.
A kapitányt megkértük mutassa be a csapatot.

Balassa Nóra (Röntgen Kanizsa Ants, 2B, P)
Háromszoros  EB résztvevő

Balog Zsuzsa (Hungarian Astros, OF, 1B)
Tanulmányai miatt költözött Debrecenből Budapestre, azóta az Astros oszlopos tagja.

Cserháti Eszter (Hungarian Astros, OF, P)
Háromszoros EB résztvevő

Dunai Luca Zsófia (Hungarian Astros, 2B, OF)
Először került be a válogatott keretbe

Metzger Alexandra (Szentendre Sleepwalkers, P, DP)
Két utolsó Európa-bajnokságon szerepelt

Papacsek Éva (Hungarian Astros, 1B, DP)
“A visszatérő anyuka”

Poprádi Eszter (Röntgen Kanizsa Ants, C, OF)
Két gyermekes anyuka, a válogatott “Mamacitája”. Tőle kérnek tanácsot a többiek, pedig alig idősebb náluk. A csapat “csengős báránya”

Reisinger Petra (Szentendre Sleepwalkers, C, 2B)
Két utolsó EB-n ott volt, a nemzeti együttes csapatkapitánya

Stemler Krisztina (Szentendre Sleepwalkers, SS, C)
Először öltheti magára a válogatott mezt

Szántó Ágnes (Notebooksopron Squirrels, 3B, OF)
Szántó Alexandra (Notebooksopron Squirrels, 1B, P)
A testvérpár

Tóth Eleonóra (Szentendre Sleepwalkers, OF, 2B)
Kétszeres EB résztvevő

Tóth Márton Vera (Röntgen Kanizsa Ants, P)
“Régi motoros” munka miatt nem tudott utazni az utolsó két Európa-bajnokságra, pedig helye lett volna a keretben. Állandó Duna Kupa résztvevő

Váradi Szilvia (Hungarian Astros, SS, OF, 3B)
Két utolsó EB-n ott volt, kettős (amerikai-magyar) állampolgár

Duna Kupa: címvédésre készül a magyar válogatott

20:15

A siker édes íze- egy éve a magyarok nyakába került az arany

Vasárnap  magyar szempontból az év legfontosabb női válogatott tornáját rendezik Jánossomorján. Az immár hagyományosnak mondható Duna Kupának idén kis hazánk ad otthont, softball nemzeti csapatunk a torna történetében először címvédőként léphet pályára. A két nap múlva esedékes torna reméljük –olcsó poénnal élve- nem lesz pünkösdi királyság a Gál Sándor irányította csapatnak és ismét sikerül felülkerekedni a szlovák és az osztrák válogatott felett. A szövetségi kapitány több játékosra nem számíthat és a felkészülés sem a legjobban sikerült.

-Mi újság a csapat háza táján, felkészültetek-e a címvédésre?

– A szezon elején járunk, a bajnokság nemrég kezdődött el és válogatott edzőtábort sem sikerült még összehoznunk. Ugye utóbbit egy-egy hétvégén szoktuk megtartani, de az időjárás miatt még nem volt lehetőség így összejönni. A másik probléma, hogy míg tavaly a legerősebb összeállításban tudtunk kiállni, most Balatoni Krisztina, Bates Maria és Gyimes Magdolna sem tarthat velünk. Mind a hárman a kezdőcsapat tagjai, kiesésük érzékenyen érinthet bennünket. Ennek ellenére természetesen megpróbáljuk a legjobbunkat hozni.

– Mesélj nekünk egy kicsit a magyar softball életről, hisz az átlagember számára talán még a baseballnál is ismeretlenebb közegről van szó.

– A bajnokság öt csapatos, a Hungarian Astros, az Érd Wild Cats, a Notebook Sopron, a Szentendre Sleepwalkers és a Röntgen Kanizsa Ants vetélkedik egymással. Utánpótlásban eléggé le vagyunk maradva, hisz a baseballal ellentétben nálunk nem rendeznek bajnokságot a számukra. Azonban most Balog Zsuzsa személyében végre van a szövetségnek softballos képviselője is, az ő segítségével megpróbáljuk az utánpótlást mihamarabb életre kelteni. Válogatott szinten ugyanúgy, mint a jégkorongban itt is A és B csoport van, mi a B közepén helyezkedünk el.

(tovább…)

A Szentendrének a győzelem, a Kanizsának a tisztes helytállás lehet a célja

17:11

Jánossomorja Duna Kupa lázban ég, a város apraja nagyja a softballos lányoknak készíti elő a minél jobb feltételeket, és az eltérő pályaméretek miatt most nem fér bele egy baseball összecsapás is, így a szombatra tervezett Slovan Spiders-Óbuda Brick Factory Interliga találkozót elhalasztották.

A Spiders ezzel már a negyedik „nagy meccsét” kénytelen későbbi időpontban lejátszani, a Szentendrét a pálya alkalmatlansága miatt nem tudták fogadni (Pozsonyban), a Trnavához ugyanezen okok miatt nem tudtak utazni,  az Apollo elleni szlovák házirangadót pedig szintén későbbi időpontban rendezik. Úgy tűnik, a földöntúli erők sem akarják, hogy elszenvedjék első vereségüket.

A Szentendre Sleepwalkersnek nem okozhat gondot a gyengécske Léva két vállra fektetése, a múlt heti esős fordulót követően immár magyar pontzuhatagot láthatnak az Izbégi pályára kilátogatók. Az igazi meglepetés az lenne, ha nem idő előtt fejeződne be az első mérkőzés. Főleg akkor, ha Gyurcsek Péter folytatja sorozatát. A Sleepwalkers „3. inngtől kezdődobója ”  az utóbbi két mérkőzésén két pontnál többet nem engedett aktuális ellenfelének. Játéka nem látványos, ám roppant eredményes és meggyőző, ami az Óbuda Brick Factory elleni május 29-i találkozón lehet igazán csapata hasznára.

A hatodik fordulóban a mezőny egyetlen nyeretlen tagja, a Nagykanizsa Ants is végre győzelemnek örülhetett, a lévaiak után azonban sokkal nehezebb falat, a Trnava látogat Kanizsára. Az Angyaloknak az életben maradáshoz ráadásul kötelező hibátlanul teljesíteniük.

A továbbjutó helyért ugyancsak ádáz küzdelmet vívó ötödik csapat, az Apollo Bratislava hazai környezetben a Fighting Fliesal szemben vív szlovák belharcot.

Interliga, a 7. forduló programja

Slovan Spiders (1. 6-0) – Óbuda Brick Factory (3. 8-2) ELMARAD!

Szentendre Sleepwalkers (2. 8-2) – 1BKK Seals Kosice-Levice (9. 1-8) szombat, 11 és 14 óra

BK Apollo Bratislava (4. 6-2) – Fighting Flies Bratislava (7. 2-6) szombat 11 és 14 óra

Neckermann Kanizsa Ants (8. 1-8) – TJ STU Angels Trnava (5. 6-2) szombat 12 és 15 óra

Szabadnapos: Jánossomorja Rascals

A hétvége összes magyarországi baseball mérkőzésének programját a Bajnokság menüpont alatt tekintheted meg

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo