10:10 havi archívum

Surranópályán lett főszereplő-Jasy döntőt vezetett az EK selejtezőn

10:10

Hat mérkőzés, abból négy főbíróként. Ez az impozáns mérleg Kiss-Jakab József nevéhez fűződik, aki a karlovaci Európa Kupán megkapott három főműsoridős Olimpija Karlovac meccset, illetve a mindent eldöntő utolsó Karlovac-Wanderers összecsapást.  Több száz játékos álmodozik arról, hogy európai szinten elismert játékos váljék belőle, Jasy megmutatta, hogy van ennek egy másik módja is. Ő már ott tart, hogy bíróként a legjobb tornákra juthat el, persze ezt sem adták ingyen. A játékvezetővel a döntő előtti napon beszélgettünk.

Rengeteg helyen megfordultál már bíróként, ez a karlovaci rendezvény mennyiben különbözik a többitől?

– Ha hasonlítanom kell más tornákhoz, egyértelműen nem olyan kiemelkedő. Máshol minden másként van megoldva, itt érzi az ember, hogy délen van. Nagy szerencséje a szervezőknek, hogy az Olimpija Karlovac bejutott a döntőbe.

Rengeteg érdeklődő van az ő mérkőzéseiken. Elég sokszor találunk meg téged a home platen ezek alatt. Hogy viszonyulsz a fanatikus nézőkhöz?

– Jó érzés sok néző előtt vezetni a meccset, én nem szeretem, ha kong a stadion. A bíróknak is muszáj felpörögniük, amennyiben nem érsz el egy bizonyos ritmust, a kisebb, de annál fontosabb dolgok is könnyen elkerülhetik a figyelmed. Ugyanolyan ez, mintha a pályán lennék. Ott is a jó hangulat feldobja az embert, egy-két szitkozódás pedig egyáltalán nem zavar.

(tovább…)

Baseball táborok Érden is

14:15

Két korosztályos tábort is rendez az Érdi Baseball Team Egyesület idén nyáron. A juvenális tábor (9-13 évesek)  június 20-25. között, míg a serdülő tábor (13-16 évesek) július 18-23. között zajlik. Részleteket és a jelentkezés módját megtalálod a cikk folytatásában, kattints a linkre.

(tovább…)

Ismét Szlovákia, most softballban

13:40

A baseballos juniorok után a magyar softball válogatott is egy hétvégi szlovákiai tornán vesz részt június 11-13. között.

Válogatottunk szlovák klubcsapatok ellen lép pályára szombaton és vasárnap. A hat részvevőt két csoportban osztották a szervezők, a csoportmeccsek keretében szombaton az első mérkőzést nagy csatában hozták a lányok, a Tranva Panthers ellen 2-1 arányban nyertünk. Ezután következett a Kassa Crows, akikkel nem bírt csapatunk 6-0 arányban alulmaradtunk. Vasárnap következnek  a csoportbeli erősorrend alapján a párharcok a döntőbe jutásért, a döntő vasárnap fél négykor kezdődik.

Nézzetek vissza később is, a cikket frissítjük a vasárnapi eredmények ismeretében!

MLB regionális edzőtábor júliusban

23:52

Az MLB International program részeként a Horvát Baseball Szövetség és a Vindija Baseball Club egy hetes intenzív, regionális edzőtábort szervez 13-19 éves játékosoknak.

Időpont: 2010. július 19-23. (érkezés: július 18-án este!)
Helyszín: Varazdin, Horvátország

A táborba az alábbi országok játékosai jelentkezhetnek:
Bulgária, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Szlovénia, Törökország.

A táborban nem csak játékosok hanem edzőik is részt vehetnek, ami így kiváló továbbképzési lehetőséget nyújt a hazai edzőknek is!

A tábort az MLB Envoy coach programban résztvevő edzők felügyelik és Bill W. Percy vezetésével napi két edzést tartanak.

A pályát és az edzéshez szükséges eszközöket a Vindija Baseball Club biztosítja. A résztvevők saját felszerelésüket hozhatják a táborba. Szálláslehetőség INGYENESEN tornateremben megoldott, csak hálózsákot kell hozni. Igény esetén a pályán olcsó étkezési lehetőséget biztosítanak (3EUR/étkezés).

Ha érdekel a tábor vagy további kérdéseid vannak, írj az info[kukac]baseball[pont]hu címre.

Egy győzelem, de több bíztató jel a fiataloknál

21:58

Csak hallgatni kell Ingo Gottwaldra és jönni fognak az eredmények is

Hiába érte el a legjobb ütőteljesítményt, csak egy győzelmet sikerült szereznie a junior válogatottnak a Pozsonyban megrendezett Olimpiai reménységek tornáján. A tartalékos magyar csapat két vereség után Szlovákia U16-os együttesét ütötte ki. Két kezdőjátékos korábban jelezte, hogy nem tud a csapattal tartani erre a tornára, azonban az utolsó pillanatban több játékos is lemondta az idei válogatottságot, ami az indulás előtti napokban sok fejfájást okozott a csapat vezetőinek. Végül mégis sikerült egy ütőképes keretet összerakni,de Ingo Gottwald szövetségi kapitány lehetőségei azért egy-egy kulcsposzton lehatároltak voltak.

Az első mérkőzésen Szlovákia hasonló korú nemzeti együttesével mérték össze erejüket hazánk fiai. Mindkét oldalon már Interliga tapasztalatokkal is felvértezett játékosok is pályára léptek, nálunk a Szentendrébe idén berobbant Szabó Tamás kezdett, míg az ellenfélnél a Slovan Spiders reménysége, Martin Strapko. (tovább…)

Nyári baseball táborok

12:53

Itt a nyár, itt a nyári táborok ideje! Szerencsére egyre több olyan tábor is megnyitja kapuit, ahol a baseball játssza a főszerepet.

==============================

Serdülő baseball tábor (13-16 évesek) Érden: >> kattints ide << a részletekért

Juvenális baseball tábor (9-13 évesek) Érden: >> kattints ide << a részletekért

==============================

MLB regionális edzőtábor: >> kattints ide << a részletekért

==============================

Debreceni baseball tábor

Két turnus indítanak, az első július 26-30-ig, míg a második augusztus 2-7-ig kerül megrendezésre.

A tábort Brett Cumiskey, amerikai edző és a Debrecen Tigers baseball csapat profi játékosai ismertetik meg a gyerekekkel! Nagyszerű, élvezetes és aktív játék, amiben a gyermekek összpontosítási készségét és állóképességét fejlesztik!

Bővebb információ a tábor honlapján!

=========================

Székesfehérvári baseball tábor

A tábor július 5-9-ig tart, naponta 5 órás elfoglaltságot jelent. A tábor teljesen ingyenes!

Bővebb információ a tábor honlapján!

Már nem a saját kezében van az Óbuda sorsa

10:53

Véget ér egy sikerkorszak? (Fotó: obudabaseball.hu)

Egy fordulóval –plusz néhány elhalasztott mérkőzést még pótolni kell- az Interliga alapszakaszának befejezése előtt az Óbuda továbbjutási esélyei jelentősen csökkentek. A Brick Factory ugyanis szombaton csak egy győzelmet aratott a Spiders ellen, ami tipikusan a semmire se jó kategóriába tartozik.

A Szentendre elleni vereségek többet ártottak, mint használtak a magyar bajnokság címvédőjének. A múlt heti fiaskókat követően a harmadik helyről egészen az ötödik, rájátszást már nem érő pozícióba zuhantak, így ha a náluk kevesebbet játszó Apollo Bratislava és a Slovan Spiders nem kezdi el rohamléptekben gyűjteni a vereségeket szeptemberig vakációzhat Roberto Morua legénysége.

Szombaton az eddig csökkentett üzemmódban tevékenykedő Slovan Spiders látogatott Szentendrére, a magyar csapat ugyanis itt volt kénytelen fogadni a listavezetőt.

Az első mérkőzés kísértetesen hasonlóan indult, mint egy hete a derbi. Már az első inningben vezetést szereztek a „hazaiak”, amit a másodikban kompenzált is a Spiders. A kezdő dobó, Zalabai Zsolt szokása szerint tartotta a három játékrész hét beadagolt strikeout tempót, igaz ugyanennyi idő alatt az Óbuda sem tudta többször feltörni az ellenfél védelmét. (tovább…)

Junior Válogatott Torna 2010. június 04-06.

22:19

Junior válogatottunk holnap reggel utazik Pozsonyba, ahol Szlovákia és Csehország válogatottjaival csapnak össze egy felkészülési tornán. A pár napja meghirdetett keretben történt néhány változás, miután több játékos is visszamondta a válogatottságot. A végleges EB keret így a torna után kerül majd kihirdetésre.

Program

Péntek:
G1     június 4     14:00          Szlovákia 16 – Szlovákia 18
G2     június 4     17:30          Szlovákia 18 – Csehország
Szombat:
G3     június 5     10:00          Szlovákia 16 –Csehország
G4     június 5     13:00          MAGYARORSZÁG – Szlovákia 18
G5     június 5     16:30          Csehország – MAGYARORSZÁG
Vasárnap:
G6     június 6    10:00          MAGYARORSZÁG – Szlovákia 16
G7    június 6     13:00          *   Döntő *

Mi a Debrecen Tigers titka? Fegyelem, sikerorientáltság és egy jó edző

08:22

A debreceni Tigrisek története több mint sikersztori. Alig pár év alatt a semmiből kinőtt Magyarország keleti felének új baseball központja, amely jelenleg vezeti a másodosztályt és igen komoly esélye van arra, hogy az ősszel egy idény leforgása alatt ismét feljebb kerüljön. Mi a titok? A baseball.hu ennek próbált utánajárni. Faggatóztunk a sikeredzőnél, Brett Cumiskeynél és megkerestük Szilágyi Jánost a Debrecen Tigers alapítóját is.

Brett Cumiskey szavai aranyat érhetnek (FOTÓ: debrecentigers.hu)

Brett Cumiskey két éve áll a Debrecen Tigers alkalmazásában. Az amerikai tréner rengeteg országban játszott és dolgozott edzőként. Egyelőre nem sokat tudunk róla, de most megpróbáljuk közelebb hozni őt. Beszélgetésünkből kiderül, hogy nem egy nyeretlen kétéves irányítja a tigriseket. Igazi amerikai stílus. Rágógumi és közvetlenség, na meg persze fantasztikus pedagógiai érzék.

– Mesélj nekünk kicsit pályafutásodról. Merre játszottál, hol oktattad a játékot?

– Hat vagy hét európai országban játszottam, de természetesen otthon az Egyesült Államokban kezdtem. New Yorkban minor league szinten megfordultam mindenhol, AAA, AA, A. Játszottam Ausztráliában, ott én lettem a legjobb ütőjátékos, aztán ismét hazatértem. 25 évesen Olaszországba kerültem, ahol egy másodosztályú csapatnál voltam ütőedző és játékos. Ezen kívül Svájc a bázeli Flyers, Ukrajna, Ausztria és Csehország voltak az állomáshelyeim. Ausztriában szintén egy másodosztályú együttesnél edzősködtem, velük feljutottunk a legjobbak közé. Mivel az ottani bajnokság elég erős nem igazán sikerült az élvonalbeli szereplés. Ezt követően vissza New Jerseybe, majd az egyik barátom hívott Brnoba. Ott bejutottunk az Európa Kupa legjobb csapatai közé, de az eredmények ellenére komoly pénzügyi problémák léptek fel. Ekkor hívott fel „Jánó” és kerültem Magyarországra. (tovább…)

Bundesliga: Hat forduló óta nem tud nyerni Gida

07:26

Rövid pihenőt követően kezdetét vette a Bundesliga alapszakaszának második felvonása. A jelenleg utolsó helyen álló Neuenburg Atomicsnak igen nagy formajavulásra van szüksége ahhoz, hogy ki tudja harcolni a bentmaradást a legmagasabb osztályban. Daróczi Jánosék (1-5) hétvégén a Mainz otthonában szerepeltek.

A Neuenburg továbbra is abszolút utolsó támadási statisztikákban, így a magyar játékosnak nem volt könnyű dolga, hogy megszakítsa öt mérkőzés óta tartó vesszőfutását. A hazaiak Andreas Lastinger révén gyorsan megszerezték a vezetést, de öt inning után Gida is meccsben volt még. A hatodikban aztán rákapcsolt a Mainz és egy 3-0-s játékrésszel pontot tett a történet végére.

„Elég jól éreztem magam, úgy tűnt senki sem állíthat meg. Aztán felálltam a dombra és minden megváltozott… nem volt ínyemre a dolog. Ahogy telt az idő úgy ment egyre jobban a dobás. Persze már megint voltak olyan szituációk, amikor becsúszott egy-egy hiba, de nyugodtan lehetett volna hozni a meccset. Jöttek a könnyelmű rontások, amiket ha két outnál megjátszunk talán másképp alakul az egész. Bernanrdo Marino nem nagyon volt eredményes, a kilencedikben 5-3, két futó, két outnál mégis egy „vezető pontot” küldött a bal külső pályára, de az ott álló védő éppenhogy lecsípte álmainkat.”

A második találkozón az utolsó előtti pillanatig vezetett az Atomics…

(tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo