22:16 havi archívum

Nagy utazás: 11 nap, 4 csapat, 4 torna

22:16

Nyári szabadság helyett tornákra utaznak válogatottjaink július végén, augusztus elején.

A felnőtt válogatott egy barátságos tornán vesz részt Hlubokában (CZ). Az ellenfelek cseh és szlovák klubcsapatok, valamint az Érd Aeros gárdája, akik vendégjátékosokkal megtűzdelve vesznek részt a tornán.

A pénteki napot sajnos teljesen elmosta az eső, így a programot teljesen át kellett szervezni. A hat csapatot végül két csoportba osztották a szervezők. A tervek szerint szombaton mindenki játszik egy meccset a csoporton belüli csapatokkal, majd vasárnap következnek az elődöntők, helyosztók és a döntő.

A magyar válogatottat és az Aeros egy csoportba sorsolták, holnap reggel ez a meccs nyitja meg a hétvégi programot!
Ezen a meccsen mindenkinek szól a hajrá magyarok!

Ingo Gottwald szövetségi kapitány és néhány játékos Hlubokából egyenesen Trnavaba veszi az irányt, ahol augusztus 02-án kezdetét veszi a Junior Európa Bajnokság selejtezője.

Válogatottunk programja:
08.02. 16:00 Szlovákia-Magyarország
08.03. 11:00 Magyarország-Svédország
08.04. 11:00 Lengyelország-Magyarország
08.05. szünnap
08.06. 11:00 Magyarország-Litvánia
Trnava nincs messze, gyertek minél többen bíztatni a csapatot!

Hat napos tornára indul kedden serdülő csapatunk Olaszországba Terry Ligenhoel és Fekete Csaba irányításával . A srácok több közös edzéssel és egy hetes edzőtáborral készültek a tornára, szurkoljunk nekik a jó eredményekért!

Zágráb a softballosok úticélja, ahol egy hétvégi barátságos tornán vesz részt a Gál Sándor vezette válogatott. Hajrá lányok!

TF sportedző és sportoktató képzés 2010

01:21

A TF 2010. októberétől ismét indít baseball sportedző és sportoktató tanfolyamot.

A jelentkezési határidő: 2010. szeptember 15. (tovább…)

Zárul az EB első köre

23:52

Szerdán véget ér az EB első köre, az A-csoport zárómeccsén két veretlen csapat Németország és Hollandia mérkőzik meg a csoportelsőségért 17:30-tól Heidenheimben. Az A-csoport harmadik helyén Franciaország várja a folytatást.
A B-csoportban a helyzet bonyolultabb, Olaszország és meglepetésre Görögország már biztos továbbjutó első illetve második helyen. Az olaszok a svédekkel meccselnek és a svédeknek a győzelem biztos továbbjutást jelentene. De az olaszoknak sem vehetik félvállról a meccset, mert a csoporton belüli ellenfelek elleni eredményeket továbbviszik a következő körbe. Parázs kis mérkőzésre számíthatunk. A svédeknek (talán) vereség esetén is van esélyük a továbbjutásra, ez esetben ugyanis hármas holtverseny alakul ki a harmadik helyen Svédország, Spanyolország és Anglia között. Lesz dolga a CEB komisszároknak a tie-break számolgatással.

A második kör meccseiből a Eurosport2 is közvetít, tervezett program: ITT

Hazatérés győzelem nélkül

11:01

Nem sikerült borítani a papírformát a cseh csapatok ellen és végül győzelem nélkül zárta a felkészülési tornát a junior válogatott.

A második napon a délelőtti ellenfél, a Skokani Olomouc tűnt verhetőnek, ebben a felfogásban készült csapatunk a meccsre. Vezetést is szerezett válogatottunk az első inningben, három ponttal iratkoztunk fel a táblára. A nagy akarásnak azonban nyögés lett a vége az inning aljában egyenlített az Olomouc, igazából ütés nélkül. Elhibázott pickoff kísérletek, séták, vad dobás és elúszott az előny. Innentől kezdve már csak az ellenfél szerezett pontot, így alakult ki a 8-3-as végeredmény.
Aznap délután következett a rettegett Bohémiai Regionális Válogatott. A mieink felszívták magukat és a Schröder Bálint (Freising Grizzlies) valamint Deák Tamás (Érd) kiváló dobóteljesítményének köszönhetően az utolsó játékrészbe 2-3-as eredménnyel fordult a csapat. Sajnos ekkor külső védelmünk nem állt a helyzet magaslatán és egy ütés két védőjátékos között gurult át, meg sem állt a kerítésig, az ütőjátékos pedig a hazai bázisig futott, inside the park homerun-t ért el. Futók is voltak a pályán, valamint még egy pont becsúszott a vége így 7-2 lett sajnos.
„Mentálisan kell felnőni a feladathoz” nyilatkozta Ingo Gottwald szövetségi kapitány. „Sajnos nem sikerül végig a szükséges szinten tartani a koncentrációt és egy-egy hiba a nemzetközi mezőnyben már végzetes. A játékosoknak azt kell megérteni, hogy itt nem fog érvényesülni hazai meccsek megszokott „majd ők is hibáznak” elv. Hibátlan játékot kell hozni, főleg egy ilyen tornán, ahol az időlimit miatt kevesebb a lehetőség hátrányból visszajönni. Jó jel, hogy a tavalyi tornához képest azonban erősebb mezőnyben jobb eredményeket ért el a csapat, jó úton haladunk. Ezt a többi csapat edzőjétől érkezett visszajelzések is megerősítették, dícsérték a játékosaim fegyelmezettségét és lelkesedését is.”

A harmadik nap programja teljesen felborult a csütörtök éjszakai felhőszakadás miatt. Sajnos a későbbre tett meccs miatt már csak kilenc játékos állt Ingo Gottwald rendelkezésére, mert a Németországból érkezőknek kezdés előtt indulni kellett, hogy elérjék a vonatcsatlakozást. A korlátozott lehetőségek és a a labda helyett talán már a hazaútra figyelő belső védelem nem a legjobb kombináció a Technika Brno junoirjai ellen, így hiába teljesítettek jól dobóink a sok hiba miatt fájdalmas 14-3 arányú vereség lett a vége. „Nem sikerült jól a befejezés, de a torna segített abban, hogy fejemben már összeálljon a kezdőcsapat az EB-re és dobóinkat is jól fel tudtuk mérni akció közben. Sajnos több játékosom sem tudott itt lenni, akikre az EB-n kezdőként számítok… nehéz összehozni a srácokat a nyári szünetben, remélem ez pozitív irányba fog változni a következő években. Szükséges a közös munka ahhoz, hogy jól szereplő csapatokat építsünk.”

A juniorokra most pár nap szünet vár, majd jövő vasárnap a következik az idei utolsó állomás: Junior EB selejtező, Trnava, Szlovákia. Hajrá Magyarok!

Baseball Európa-bajnokság 2010

22:17

cikk szerzője: Makó Gábor

2010. július 23-án, pénteken, a németországi Stuttgartban, Heidenheimban és a Bundesligában játszó nagykanizsai Daróczi János hazai pályájának számító Neuenburgban kezdetét veszi a XXXI. baseball Európa-bajnokság. A legfőbb kérdés az, hogy képes lesz-e bárki a rekordbajnok, 1999 óta zsinórban öt Eb-aranyérmet szerző Hollandiát megállítani.

A torna egyik érdekessége, hogy az amerikai minor liga küzdelmeivel egy időben zajlik, így a csapatok (leginkább Hollandia, Olaszország és Spanyolország) kénytelenek nélkülözni a tengerentúlon profiskodó legjobb játékosaikat, ami miatt viszont jóval kiegyenlítettebb és izgalmasabb mérkőzésekre lehet számítani.

A sokszor kritizált lebonyolítási rendszerben nincs egyenes kieséses szakasz, a két csoport első három helyezettje a második fordulóban új csoportot alkot úgy, hogy egymás elleni eredményeiket magukkal viszik és egy-egy mérkőzést játszanak a másik csoportból érkezett három csapat ellen. A döntőt a második csoportkör első két helyén végző csapat játssza egymással augusztus 1-jén, Stuttgartban.

A csoport
– Hollandia
– Németország
– Franciaország
– Ukrajna
– Csehország
– Belgium

B csoport
– Nagy-Britannia
– Spanyolország
– Svédország
– Olaszország
– Horvátország
– Görögország

Menetrend

http://www.baseball-em.de/spielplan/

Olvasd tovább a részletes csapatbemutatást (tovább…)

Edzőtábor után, EB előtt: felkészülési tornán a juniorok

09:13

Az út végéhez közeledik az idei junior válogatott program. A júniusi Olimpiai Reménységek Tornája után hosszabb szünet következett, majd július 11-én gyűlt össze újra a csapat az 5 napos érdi edzőtáborra. Bár a keret a korábban tervezetthez képest elég foghíjas volt, de kemény munkát végeztek a fiúk. Nem könnyítette helyzetüket az elviselhetetlenül meleg időjárás sem: „Az edzésterveket folyamatosan alakítgattuk az edzői stábbal,” mondta Ingo Gottwald szövetségi kapitány. „Mindig borult az időrendünk, ugyanis az összes gyakorlat után vízszünetet kellett tartanunk. Maximális tisztelet a srácoknak, hogy végigküzdötték ezt a hetet ilyen kánikulában.” A szövetségi edzők munkáját az FCA jóvoltából önkéntesként hazánkba érkező amerikai edzők is segítették.

A tábor után 3 nap pihenés következett, majd kedden pakolt a csapat és nekivágtak Csehországnak, hogy részt vegyenek Hluboká nad Vltavou -ban az International Youth Baseball Summer Tournament-en. Az IYBST egy barátságos torna, amin tavaly is szerepeltek juniorjaink. Az idén több csapattal még erősebb ellenfelekkel igazi nagy, 5 napos eseménnyé nőtte ki magát a torna.
Az alapszakaszban két csoportban küzdenek a csapatok a továbbjutásért, válogatottunk a kék csoportba sorsolták, 3 cseh csapattal és az EB ellenfél Szlovákiával kerültünk szembe. Nem könnyű feladat, főleg annak ismeretében, hogy a Bohemia Team egy regionális válogatott, amiben cseh topcsapatok ifjú titánjai szerepelnek, közülük többen junior VB résztvevők is voltak.
Első nap reggel 9 órai kezdéssel a B pályán Szlovákia ellen játszották első meccsüket juniorjaink. Az álmos kezdésnek köszönhetően az elején meglépett az ellenfél, így hiába ébredt fel a csapat és tartott lépést a szlovákokkal a mérkőzés nagyobb részében, a jelentős hátrányt az időlimites meccsen csak csökkenteni tudtuk és 90 perc után 10-6-tal fejeződött be a játék. Szabó Tamás (Szentendre) egy hazafutással tette le a névjegyét az első meccsen, támadásban az egész csapat jó teljesítményt nyújtott. Revans az EB-n!

Mai nap két meccs vár a fiúkra, 10:45-től az Olomouc ellen majd 15:00-tól a bohémiai válogatott következik. Kemény nap, szurkoljunk az első győzelemért!

Csoportbeosztás, teljes menetrend és további infókért kattints a továbbra: (tovább…)

Baseball EB – élőben a Eurosport2-n

22:05

Három nap múlva kezdődik a baseball Európa Bajnokság Németországban.
Élőben és felvételről több meccset is közvetít magyar kommentátorral a Eurosport2.

Tervezett menetrend a E2-n:
Július 23. (péntek):
14:00-16:30 Olaszország – Spanyolország (élő)
20:45-22:00 Olaszország – Spanyolország (ismétlés)

Július 29. (csütörtök):
20:30-21:30 második körös meccs Stuttgartból (élő)
21:30-23:00 második körös meccs (felvételről)

Július 30. (péntek):
21:30-23:00 második körös meccs (felvételről)
22:30-00:00 második körös meccs (felvételről)

Július 31. (szombat):
12:00-14:30 második körös meccs Stuttgartból (élő)
18:00-19:30 második körös meccs Stuttgartból (élő vagy felvételről)

Augusztus 1. (vasárnap):
17:30-19:30 döntő Stuttgartból (felvételről)

Augusztus 2. (hétfő):
16:00-16:45 döntő Stuttgartból (ismétlés)
21:30-23:00 döntő Stuttgartból (ismétlés)

Az időpontok változhatnak, figyeld a műsorújságokat.

Táborozz és gazdagodj egy kesztyűvel is

00:45

Ne maradj ki a jóból, jelentkezz még ma!

A vasárnap kezdődő Érdi Serdülő Baseball Táborban még vannak szabad helyek!

A támogatók jóvoltából a tábor minden résztvevője kap egy baseball kesztyűt ajándékba valamint további értékes jutalmakat osztanak ki a szervezők a táborban nyújtott teljesítmény alapján.

A táborra teljesen kezdők is jelentkezhetnek!

Részletes információkért kattints ide: (tovább…)

Itt a vége, fuss el véle. Az Óbuda is búcsúzott az Interligától

10:43

Nem sikerült a bravúr, így magyar csapat nélkül rendezik meg szeptemberben az Interliga négyes döntőjét. A Karlovacban zajló déli ágon a két mérkőzést követően  még állva maradt Óbuda Brick Factory a nyitónap után újabb sima vereséget szenvedett a Nada Splittől. A pénteki nappal ellentétben már az elején meglépett a horvát rivális és két inning alatt (11-0) eldöntötte a leléptetéssel végződő  összecsapást.

INTERLIGA ELŐDÖNTŐ

KARLOVAC:
Nada Split-Óbuda Brick Factory 10-1
Olimpija Karlovac-Szentendre Sleepwalkers 14-2

Óbuda Brick FactorySzentendre Sleepwalkers 12-7
Olimpija Karlovac-Nada Split 11-7

Nada Split-Óbuda Brick Factory 17-1
Nada Split-Olimpija Karlovac 10-7

1. Nada Split
2. Olimpija Karlovac
———————————————–
3. Óbuda Brick Factory
4. Szentendre Sleepwalkers

POZSONY:
1. Apollo Bratislava
2. Slovan Spiders
———————————————-
3. Vindija Varazdin
4. Jezica Ljubljana

Még talpon a Brick Factory

11:19

Interliga elődöntő friss hírek

A két magyar csapat nem tudta meglepni horvát ellenfeleit és vereséget szenvedtek az első meccseiken a déli elődöntő csoportban. A vigaszágon így Óbuda-Szentendre összecsapásra került sor szombaton. Az Óbuda revansot vett az alapszakasz beli csúfos söprésért és 12-7 arányban legyőzte az Alvajárókat, akiknek így rövidre sikerült ez a kirándulás. Annak fényében, hogy a szentendrei csapat az utolsó alapszakasz forduló előtt még az északi csoportelsőség egyik várományosaként állt, ez a szereplés elég meglepő.

Az Angels helyén beugró Brick Factory így ma 11:00-tól az Olimpija Karlovac ellen próbálja kiharcolni a döntőbe jutást. A döntőben már helyet biztosított magának a Nada Split a Brick Factory és a Karlovac legyőzésével.

A északi ágon a hazai pálya előnyét élvező Apollo már döntős, a vigaszágról pedig a Spiders-Vindija párharc győztese kerülhet melléjük. A észeki csoport eredményeit a továbbra kattintva olvashatjátok. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo