00:03 havi archívum

Duna Kupa válogatott keret

00:03

Ingo Gottwald szövetségi kapitány véglegesítette a válogatott keretet a hétvégi Duna Kupára. Hat dobójátékos, két catcher, hat belső védő és négy külső védő próbálja hazai pályán elhódítani a Kupát.

Játékosok:
Darabos Gábor, Nagy Máté (Neckerman Kanizsa Ants), Felsőváry Gergő, Jánó András, Kiss Szabolcs, Lázs Péter, Nagy Krisztián, Radványi Tamás (Jánossomorja Rascals), Gyurcsek Péter, Halmos Balazs, Kovács Gergő, Németh Balázs, Pásztor Domokos, Simonyi Dénes, Tímár Benjámin (Szentendre Sleepwalkers), Lupták Péter, Zalabai Zsolt (Óbuda Brick Factory), Schröder Bálint (Freising Grizlies – Németo.)

Edzők:
Ingo Gottwald, Masaharu Inoue, Radácsi András

Nyári baseball táborokban fejleszthették tudásukat a fiatal magyar játékosok

01:53

A Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség (MOBSSz) négy baseball tábort szervezett idén nyáron. A táborok főszervezője Terry Ligenhoel, a MOBSSz utánpótlás koordinátora volt, a vendéglátó pedig minden esetben Terry klubja az Érd Baseball Team Egyesület.

juvenális tábor

Juvenális tábor 2010

A nyári programsorozat június 20-án startolt, mindjárt egy történelmi eseménnyel, az első juvenális korosztályú táborral (10-12 éves korosztály). Az 5 napos táborra a houstoni (Texas, USA) székhelyű Family Point Ministries nevű szerevezet négy vendégedzőt küldött, akik komoly edzésprogramot állítottak össze a tábor 28 résztvevőjének.

A baseball tudásuk gyarapítása mellett minden játékos egy-egy major league baseball csapat pólójával is gazdagodott. Az ajándékba kapott pólók szimbolizáltak egy adott jellemvonást, amit a héten a személyiségfejlesztés közben tanítottak a fiataloknak és az edzők is képviseltek és eszerint viselkedtek. A hétfői nap szólt a Tiszteletről (Respect), kedd a Felelősségről (Responsibility), majd az Elhivatottság (Determination) és az Együttműködés (Cooperation) következett. A hét végére igazán jó hangulatú, egységes csapat és közösség alakult ki. A játékosok kaptak a tábor végén egy névre szóló baseball labdát is, amit minden edző aláírt, hogy ezzel is segítsék a srácokat emlékezni a héten tanultakra. (tovább…)

Sikeres helyi Juvenális Liga idehaza

23:17

Az Érd Baseball Team Egyesület idén nagy fába vágta fejszéjét és megszervezte a saját juvenális ligáját. Tavaly az egyesületben két juvenális csapat működött és mindkét keretben túl sok játékos volt. Ekkor támadt az ötlete Terry Ligenhoel vezetőedzőnek, hogy még több 9-12 éves gyereket szervezzen be további két csapat beindításához. Terry és segítői 9 helyi általános iskolát kerestek fel, 45 testnevelés órán mintegy 1500 gyereknek mutatták be a baseballt. Minden srácot meghívtak a tavaszi edzőtáborukba is.

A táborba több mint 80 gyerek jött el és ebből 60 vállalta a részvételt a ligában. Az egyik csapatot, a Dodgers-t a helyi nemzetközi iskola külföldi diákjai alkották. A magyar gyerekeket 3 csapatba osztották: Indians, Cardinals és Red Sox. A szezon április 11-én indult és 6 szombati nap délelőttjén zajlottak a meccsek, párhuzamosan két pályán. Május 29-én az egyaránt 5-1-es mérleggel záró Dodgers és Indians csapatai játszották a döntő mérkőzést. Nagyszerű meccsen az ütésben remeklő (2 homerun, 1 grand slam) Dodgers söpörte be a bajnoki címet.

A négy csapat legjobbjaiból válogatták össze azt a csapatot, ami a MOBSSz juvenális ligában elindult. Ez a csapat júliusban a csehországi Hlubokában egy nemzetközi juvenális tornán is részt vett.

Az Érd Baseball Team Egyesület jövőre is folytatni akarja a ligát és reméli, hogy a működő modellt más hazai klubok is átveszik.

Kérdés esetén Terry szívesen áll rendelkezésre: terry.ligenhoel[kukac]baseball[pont]hu

Véget ért a nyári szünet

15:33

Múlt héten az NB2-ben már elkezdődtek a mérkőzések és most hétvégén zajlik a Magyar Kupa négyes döntője is.
A szombati MK elődöntőben papírforma eredmények születtek, a két NB1-es csapat jutott tovább.

MK döntő: Óbuda Brick Factory – Szentendre Sleepwalkers
A döntő ma 13:00-kor kezdődött az Érdi Baseball Pályán.
Eredmények hamarosan a www.baseballfan.hu oldalon.

Jövő hétvégén Duna Kupa Jánossomorján, erről ITT olvashattok bővebben.

A nyári szünet sem volt egyébként uborkaszezon, de sajnos a honlapunk frissítése nem tudott lépést tartani az eseményekkel. Folyamatosan zajlottak a MOBSSz edzőtáborok, válogatott tornák, mérkőzések. Ezekről a következő napokban olvahattok majd utólagos beszámolókat, nézzetek be gyakran.

Baseball Duna Kupa 2010

03:24

A baseball Duna Kupa augusztus 29-én (vasárnap) kerül megrendezésre Jánossomorján.

A hagyományosan évente zajló eseményen Magyarország, Szlovákia és Ausztria válogatottjai mérik össze erejüket. Tavaly drámai 14 inninges csatában maradtunk alul Szlovákia ellen, majd fáradtan, dobókból kifogyva veszítettünk Ausztria ellen. Szurkoljunk, hogy idén hazai pályán sikerüljön a visszavágás!

Program – 2010.08.29. vasárnap:
08:00 Bemelegítés
10:00 Ausztria – MAGYARORSZÁG
13:00 Szlovákia – Ausztria
16:00 MAGYARORSZÁG – Szlovákia
18:45 Erdeményhirdetés

A helyszínen büfé, zene, szpíker. Izgalmas meccsek, jó hangulat, miért maradnál otthon?

>>> Friss infó: válogatott keret

Megnyílt a SPORTÉLMÉNY Fotókiállítás

01:18

Augusztus 3-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sportélmény Fotókiállítást a Magyar Sport Házában, melyen a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó által meghirdetett fotópályázat nyertes és kiemelkedő munkáit mutatták be.

A kiállításon 105 fotót tekinthető meg, ízelítőül a díjazott fotók és további információk a kiállításról ITT.

A kiállítás augusztus 31-ig látható a Magyar Sport Házában, hétköznaponként 8.30 és 16.30 óra között (cím: 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3. – AULA). A kiállítás megjelenését a Magyar Sport Házában a BMSK Zrt. támogatta.

A fotókiállítás anyagát ezt követően a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, 2010. szeptember 17-18-án tekintheti meg a közönség (cím: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A).

A szeptemberi Nagy Sportágválasztón természetesen a baseball és softball ismét képviseli magát, erről bővebb információk szeptember elején!

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo