09:40 havi archívum

Így írunk mi (3.rész)

09:40

Esemény: Az ütésnál álló játékos lengetés közben megsérül, lecserélik. A csereként beálló játékos így 2 ball 2 strike állásnál lép pályára. A cserejátékos üt két foul ballt, majd egy foul tip-pel kiesik strike out-tal. A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvvezetőjeként melyik játékosnak számolod a strike out-ot. (tovább…)

Így írunk mi (2.rész)

07:55

Esemény: Futó egyes és kettes bázison, két kieső. Az ütőjátékos egy gyors guruló labdát üt a hármas bázis védőhöz, aki így csak rálép a hármas bázisra és megszerzi a harmadik kiejtést tolásból. A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvvezetőjeként hány bázison hagyott futót írsz fel a támadó csapatnak a jegyzőkönyv inning összesítő részében. (tovább…)

“Sportágak versenye I.” Csapatsportok Konferencia

07:40

Öt csapatsport képviselője várja előadásával az érdeklődőket: (tovább…)

Serdülő teremtorna Budapesten

02:58

A MOBSSz teremtornát szervez serdülő és juvenális korosztályúak számára Budapesten 40×40 méteres fedett, műfüves pályán.

Időpont: 2010.02.06 (vasárnap) 13:00 (tovább…)

Fontos dátumok 2011

02:49

A www.mister-baseball.com év elején közzétette az európai baseball és softball eseménynaptárát. Ebből szemezgetve és kiegészítve készült el a hazai vonatkozású éves áttekintés. Reméljük mindenki élvezni fogja az idei szezont. Még 73 nap az első hivatalos meccsig, de az MLB dobók és elkapók már 25 nap múlva edzőtáborba vonulnak. Közeledik a tavasz…

frissítve: ápr-11 (tovább…)

CEB EB logó pályázat győztese

02:22

Itt láthatjátok a CEB által kiírt logó pályázat győztese pályaművét, mely az olasz Fausto Nardi munkája.

A magyar résztvevők munkáit pedig ITT tekinthetitek meg. A MOBSSz elnöksége ezúton köszöni H. Katalinnak és Erdős Péternek, hogy “külsősként” képviselték a magyar színeket a pályázaton!

Egy dominikai spíler Magyarországon

20:20

Ma este 20:00-kor mutatja be idehaza az HBO saját gyártású 2008-as baseball moziját, mely egy tizenkilenc éves dobóról, Miguel „Sugar” Santosról szól, aki a Dominikai Köztársaságból érkezik az egyik amerikai baseballcsapathoz. Sugar egy iowai farmercsaládnál helyezik el, az anyjától és a barátnőjétől távol és itt kezdődnek az igazi nehézségek: idegen környezetben, kultúrában kell élnie. Szembesül a rasszizmussal, sérülés hátráltatja, tiltott szerekkel próbálkozik. Vajon megtalálja-e a helyét Santos ebben a világban, sikerül-e bekerülnie a nagyligába? (tovább…)

Így írunk mi (1.rész)

02:19

VK 13.14. A mérkőzésekről jegyzőkönyv vezetése minden esetben kötelező, erről a hazai csapatnak kell gondoskodnia.

Rémisztően hangzik!!! “…kötelező…” sokan talán ezért tartják nyűgnek, még kísértenek az iskolai kötelező olvasmányok emlékei. Lehet szeretni vagy utálni, de a jegyzőkönyvek és statisztikák elválaszthatatlanok a baseballtól. A most induló sorozattal a  jegyzőkönyvvezetői szakma szépségeibe merülünk el. Minden csütörtökön érkezik majd egy feladvány és egy lista a lehetséges válaszokkal. Teszteld tudásod, add meg kommentben a szerinted helyesnek vélt választ és indokolj. Pár nap múlva megjelenik majd a megoldás is a cikkben, a kapcsolodó szabálykönyvi bejegyzéssel együtt. Remélem ez kötetlen és vidám formája lesz a tudásfelmérésnek, egyúttal eloszlat egy-két hazai berkekben “hungarikumként” rögzült téveszmét és önálló tanulásra is ösztönz majd. (tovább…)

Téli Baseball Hét 2011

00:24

Ahogy a decemberi közgyűlésen kihirdettük, a MOBSSz és az AISB jó kapcsolatának köszönhetően idén ismét megrendezzük a Téli Baseball Hét programunkat. Időpont: február 19-27. A kilenc napos rendezvényen minden korosztálynak edzési és versenylehetőséget biztosítunk. A korábban meghirdetett menetrend némileg módosult, a legfrisebb verzió letölthető ITT.

02.18. aktuális menetrend (feb-09) feltöltve

Statik 2010

03:14

A szezonzárás után talán nem mindenki követte a statisztikák alakulását a www.baseballfan.hu oldalon. Pedig a hosszú téli estéken néhány lelkes ember folyamatosan az elmaradások ledolgozásán fáradozott, így december végére a felnőtt bajnokságok összes, Ligához beérkezett jegyzőkönyve feltöltésre került.

Ezúton köszönöm Katona Mariann (Astros), Németh Béla (Sopron), Turi Ferenc (Óbuda) és Szabó Alex (AE424 és Liga elnök) a jegyzőkönyvek javítására és feldolgozására fordított idejét és egész éves befektetett munkáját! (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo