08:41 havi archívum

Junior válogató Nagykovácsiban

08:41

A vasárnapi junior válogatott edzésen nem csak a tavalyi kerettagokat, hanem minden olyan 1992-1995 között született játékost várunk, aki be szeretne kerülni a junior válogatottba!

Az idei programtervben két európai és egy texasi (USA) torna is szerepel. (tovább…)

Nemzetközi junior tornát rendez Debrecen

21:24

Harmadik helyen végzett a Debrecen Tigerkids Európa egyik legnagyobb fedett pályás téli tornáján Szerbiában, míg júliusban közép-európai szinten hasonló kaliberű utánpótlás tornát szervez Debrecenbe a Tigers új elnöke, Brett Cumiskey.

Remek fejlődési lehetőséget biztosított debreceni fiatalok számára az újvidéki baseball torna, ahol szerb, szlovén, horvát és osztrák csapatok mellett egyetlen magyar együttesként képviselték hazánkat és nyolc csapatból az előkelő harmadik pozíciót szerezték meg.

„Természetesen nagyon örülök a harmadik helynek –kezdte értékelését Brett Cumiskey. Öt új játékos tartott velünk, akik átélhették milyen is a csapatlégkör. Ami még fontosabb, hogy új baseball kultúrákról és stílusokról tanulhattak , együtt élvezhették a baseballt egész hétvégén, de ami tényleg a legfontosabb,  maguktól elsajátították miért szórakoztató a baseball.”

Nem ez volt az utolsó nemzetközi felmérő a Tigerkids tagjainak, július 29. és 31. között a hajdúsági város ad otthont egy nagyszabású junior tornának, ahova 15-19 éves korosztályú csapatokat várnak határon innen és túl.

(tovább…)

Így írunk mi (6.rész)

03:54

Hatodik inning teteje, hazai csapat vezet 3 ponttal. (tovább…)

EB-selejtező sorsolás a szövetségi kapitány szemével

12:44

Komoly háttérerősítéssel indul harcba a barcelonai EB-selejtezőkre a magyar válogatott. Ingo Gottwald szövetségi kapitány két új segítőt kapott , Radácsi András mellett mostantól Justin Prinsteinel és Anthony Bennettel próbál ütőképes gárdát összerakni. Ugyan fortuna (CEB) alaposan felbolygatta az előzetes terveket, de a váratlan helyszín ellenére Ingo semmit sem vesztett realista optimizmusából és már csak a júliusi megmérettetésre koncentrál.

-Mik voltak az első reakcióid, amikor a CEB kihirdette a csoportbeosztást az EB selejtezőre?

-Nos, először meglepődtem, hogy az Európai Baseball Szövetség nem a horvátországi csoportba rakott minket. Különösen azért, mert szomszédos országok vagyunk, Zágráb pedig csak pár órára lenne tőlünk. Ez volt az, amire még januárban, hetekkel a hivatalos sorsolás előtt számítottunk. Könnyebb lett volna megtervezni, figyelembe véve a szoros költségvetést, amiből gazdálkodhatunk. Második gondolatom az volt, hogy egy nagyon vonzó csoportba sorsolták a válogatottat, Írországgal, Finnországgal, Svájccal és a házigazda Spanyolországgal egy nagyon vonzó helyszínre, Barcelonába. Ősszel sikerült ellátogatnom az Olimpiai Stadionba és csak annyit tudok mondani, alig várom, hogy ebben a gyönyörű stadionban játszunk és tapasztalataim alapján biztos vagyok abban, hogy nagyszerű baseball idő vár ránk egész héten.

(tovább…)

EB-selejtező sorsolás játékos szemmel

16:22

Egy hete lehet tudni, hogy a magyar válogatott egy igen kemény csoportba kapott besorolást a júliusi Európa-bajnoki selejtezőre. A spanyol, ír, svájci, finn kvartett vár Barcelonában nemzeti csapatunkra,  a csoport első helyezettje végül eljut a 2012-es hollandiai kontinensviadalra. Otthon, baráti társaságban talán már kitárgyaltátok esélyeinket, felállítottatok egy erősorrendet, most nézzük az érintettek mit várnak a selejtezőtől. Az első részben néhány játékost kérdeztünk az esélyekről és személyes élményeikről, míg szerdán Ingo Gottwald szövetségi kapitány egy hosszabb interjúban fejti ki véleményét az eseménnyel kapcsolatban.

(tovább…)

Gottwald marad és bővül a stáb

04:39

Kialakult a Barcelonában megrendezésre kerülő Európa Bajnoki Selejtezőre készülő magyar baseball válogatott edzői stábja. (tovább…)

Az Érd Pirates az idei első teremtorna győztese

01:37

Idén új téli teremtorna helyszínt avattunk, a Vasas Sporttelep sátorral fedett műfüves pályája adott otthont rendezvényünkek. A 40×40 m-es területen 20 m-es bázistávolsággal kialakított pályán remek csatákat láthatott a szülőkből álló lelkes közönség, a srácok kitettek magukért a pályán, nagyszerű meccseket játszottak vasárnap délután.

A tornára végül hat csapat nevezett, őket két csoportba osztottuk. Az „alapszakaszban” csoporton belül mindenki játszott mindenkivel egy mérkőzést, majd következtek az elődöntők és helyosztók. A mérkőzések 24 percig tartottak futó óra mellett mindkét csapat 2×6 percet támadhatott. Pontot szerezni védekezésben és támadásban is lehetett, a támadók nem csak a hazaérkező játékosok után, hanem az ütésből futott bázisokért is kaptak pontot, a védelem pedig minden kieső után pontot szerzett. (tovább…)

Így írunk mi (5.rész)

23:41

Év végén a csapat managere felkér, hogy összesítsd az éves statisztikákat és a közelgő csapatgyűlés előtt add meg kik a kategóriák bajnokai. Egyik ütőjátékos jópár ponttal vezeti az OBP kategóriát, de nincs meg a Ligában előírt minimális ütésnél szereplése.
Hivatalos jegyzőkönyvvezetőként van-e lehetőséged arra, hogy neki ítéld a díjat? (tovább…)

Amerika helyett a német másodosztályt választotta

23:00

Az előző szezont Európa egyik legerősebb bajnokságában tölthette Daróczi János. Ugyan csapata a Neuenburg Atomics kénytelen volt búcsúzni az élvonaltól, a még mindig csak 22 éves játékos amellett, hogy rengeteget fejlődött, az állandó játéklehetőségnek köszönhetően már nem csak Rubik kocka varázslataival öregbítette országunk hírnevét.

-Hogy viseled ezt a kifejezetten hosszú téli szünetet?
-Már január 3-án nekiálltam a felkészülésnek. Ez csak futó és kondicionális tréningeket takar. Persze vannak foglalkozások teremben is, de azokkal nem sokra megyek. Hosszú dobásokra van szükségem, amit már kifejezetten hiányolok.

-Térjünk is gyorsan a lényegre: maradsz volt csapatodban, a Neunberg Atomicsban és ezzel együtt bevállalod a másodosztályt, vagy rábólintottál egy jobb ajánlatra?
-Maradok! Most nem a szintről van szó, hanem a megfelelő edzésekről. A kinti körülményeket figyelembe véve mindegy melyik ligában játszom, az edzések már önmagukba megérik azt, hogy maradjak.

Szeptemberben beszélgettünk egy amerikai ajánlatról. Beavatnád az olvasókat?

(tovább…)

Sorsoltak a 2011-es EB selejtezőkre

14:04

Hétfőn sorsoltak a 2011-es Európa Bajnokság selejtezőire vonatkozóan. A selejtezők 5 helyszínen kerülnek lebonyolításra, Magyarország a spanyolországi csoportba került, melynek mérkőzéseit Barcelonában fogják lejátszani.

A csoportok:

Barcelona, Spanyolország

  1. Spanyolország
  2. Finnország
  3. Írország
  4. Svájc
  5. MAGYARORSZÁG

(tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo