22:22 havi archívum

A Honi Baseballért Alapítvány idén is várja a felajánlásokat!

22:22

Honi Baseballért Alapítvány adószáma: 18069541-1-42

A befolyt pénzeket az elnökség ajánlása alapján az alapítvány ifjúsági baseball programok támogatására fordítja. Előre is köszönjük a felajánlásokat!

(tovább…)

Nevezések, versenynaptár

22:11

A Ligához határidőig az alábbi nevezések érkeztek be: (tovább…)

Elindult Újbudán az első magyar baseball akadémia!

17:46

A Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség (MOBSSZ), illetve a MAFC Újbudai Baseball Akadémiája március 20-án, vasárnap az újbudai Sportmax műfüves pályáján elindította Magyarország első hivatalosan az utánpótlásképzésre épülő baseball programját. A kedvezőtlen időjárás jóslatok, és végül esőmentes, de zimankós idő ellenére is közel hetven nagy részben kerületi gyerek vett részt a szezonnyitó eseményen.

Akik jelen voltak, átélhették azt a lelkesedést, ami a vasárnap délelőtt hangulatát meghatározta, és talán a baseball szabályaihoz is sikerült némi útmutatót nyújtani a türelmesen várakozó szülőknek is. Ahogy ezt a MOBSSZ elnöke – Vámos Attila elmondta: „Ha az ifjú játékosok velünk maradnak, mindig nagyon nagy szükség lesz a szülők támogatására a családban, de akár kint a pályán is.” Majd hozzátette, hogy péntekenként hobbi softball tornákat rendeznek majd a pálya egyik felén, ahol bárki kipróbálhatja akár a szülők is mi fán terem a sportág.

(tovább…)

Ötszáz gyereket mozgattak meg a jászberényiek

16:21

Jászberényben beindult az utánpótlás program! Kovács Balázs és Bánkúti Mihály két nap alatt három jászberényi általános iskolát látogatott meg és közel 500 gyereknek mutatta be a sportág szépségeit.

„Hallottunk az új holland módszerről, de inkább a már jól bevált „Misibá-féle technikával” próbáltuk csapatunkhoz csábítani a gyerekeket. Igen nagy sikert arattunk, az eredmény minden elvárásunkat felülmúlta” – osztotta meg velünk Kovács Balázs.

A testnevelés órák keretein belül a 8-14 éves korosztály ragadott ütőt. Többüket megragadta a baseball varásza és már a bemutatót követő délután özönlöttek az első edzésre a berényi fiatalok. (tovább…)

Magyar Kupa 2011 – selejtezők

22:14

A Liga elkészítette a Magyar Kupa selejtezőkörének sorsolását: (tovább…)

Így írunk mi (8.rész)

01:36

Ötödik inning alja, egy out, futó kettesen és hármason. Az ütőjátékos egy fly out-ot üt a shortstophoz. Az elkapás után bár még csak a második kiejtés a dobójátékos elkezd lefelé kocogni a pályáról, majd csapattársai is követik. A támadó csapat tagjai is elindulnak a saját kispadjuk fel. Mindkét csapat úgy veszi véget ért az ötödik játékrész és kezdődhet a következő.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvvezetőjeként mit teszel? (tovább…)

Tizenegyes!

00:58

Közkívánatra: Baseball Akadémia indul, a suli-program már robog

Méghozzá Újbudán, vagy ahogy sokan ismerik: a XI. kerületben. Az egyesület, mely jegyzi a kezdeményezést, a főváros egyik legnevesebb, 1879-ben alapított klubja, az utánpótlás-nevelésben mindig élenjáró MAFC lesz. „Természetesen az induláshoz igyekszünk minden segítséget megadni, és az sem titok, hogy maga az elképzelés is a szövetség vezetésétől származik,” mondta Vámos Attila, a MOBSSz elnöke. „Magam is itt élek a kerületben, gyermekeim is itt nőnek majd fel, remélem, és segíteni személy szerint is ezen a vidéken tudok a legtöbbet.”

Újbuda Budapest sok szempontból legnagyobb kerülete, a maga százötvenezres lakosságával az ország ötödik legnagyobb „városa”. Húsz iskolájában nagyjából harmincezer általános iskolás tanul. Az átlagosnál tehetősebb is a városrész, a sportra pedig a mai napig arányaiban sokat áldozó kerületről van szó, ahol a MAFC név igen jól cseng, és így jelentős presztízst is ad a kezdeményezésünknek.

(tovább…)

Így írunk mi (7.rész)

23:43

Két out, futó hármason. Az ütő egy erős labdát üt a földön az egyes és kettes védők közé. Az egyes védő jobbra hátra mozdulva rámegy a labdára és tisztán fogja kesztyűbe. Megfordul és bőven van ideje, hogy egyesre passzoljon, de a dobó elmélázik és nem fedezi a bázist, így az ütő-futó eléri az egyeset. A futó hármasról pontot szerez. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo