06:47 havi archívum

Meccs krónika: Sleepwalkers – Fighting Flies 2011.04.09.

06:47

Az Interliga északi, magyar-szlovák csoportjának első fordulójában a Szentendre Sleepwalkers a Fighyting Flies Bratislava csapatát fogadta. A szentendreiek tavaly az alapszakasz harmadik helyén, a szlovákok a hatodik helyen végeztek, a párharc az előző szezonban két sima Sleepwalkers győzelemmel zárult. Ez idén is kötelező feladatnak látszott, hiszen a Szentendre nem titkolt célja a Final Four-ba jutás. (tovább…)

Juvenális torna Érden

21:38

Az idei MOBSSz juvenális bajnoki programban 1999, 2000, 2001, 2002-ben született gyermekek vehetnek részt.

A hétvégi egy meccses bajnoki rendszer helyett minitornák keretében versenyeztetjük idén ezt a korosztályt. A tornák minden csapat számára nyitottak, akár több klub is indíthat közös csapatot. Minden résztvevő csapat 1 nap 2-3 meccset fog játszani. A tornákon pontokat szereznek a csapatok, meccsek és győzelmek száma alapján. A végén a díjazás a pontozás alapján történik.

Az első magyarországi juvenális baseball tornának az érdi baseball pálya ad otthont.
A torna időpontja 2011.04.30. (szombat) 10:00-16:00.
További információk: www.erdbaseball.hu

A további tornák helyszínét és időpontját hamarosan kihirdetjük.

Micsoda dobó nyitány: Nagy Gábor 10 strikeout, Gyurcsek Péter shutout!

09:38

 

(Fotó: kisalfold.hu)

Szép napot zártak a magyar csapatok az Interliga első fordulójában, a Szentendre Sleepwalkersben Gyurcsek Péter rögtön egy shutouttal indított, míg a tél igazolása, Nagy Gábor 7 inning alatt 10 strikeouttal vezette győzelemre új csapatát, a Jánossomorja Rascalst.

A forduló rangadójára Jánossomorján került sor, ahol az újjászületett Rascals fogadta a jobb erőkből álló Slovan Spiderst. Az első mérkőzésen nem termett sok babér a magyar csapatnak, a Slovan minden inningben szerzett legalább egy pontot és Marek Homkovic (4/4, 1 séta, 3RBI) vezetésével 16-8-ra bedarálták a hazaiakat. Varsics Tamás és Felsővávári Gergely két-két ütéssel fejezte be a találkozót, előbbi két RBI-t eredményező ütésével az első játékrész után még 4-2-re vezetett a Jánossomorja.

A második mérkőzésre szinte teljesen kicserélte csapatát Fekete Balázs és Nagy Gábort helyezte a dombra, aki a kezdeti megingás után (első inningben 3 bekapott pont) jobban meg tudta fogni az ellenfelet, mint Felsővári Gergely az első felvonásban, igaz a hetedik inningre 8-6-os hátránnyal fordult a Rascals. Ehhez az is kellett, hogy a hatodikban a pozsonyiak rögtön ajándékba kapjanak két futót (hit by pitch, séta), amit Jakub Horacek egy két runt eredményező duplával bosszult meg.

Az utolsó támadásban Felsővári és Konczos Zoltán strikeoutjai nem sok jóval kecsegtettek, de Kiss Szabolcs és Orbán Dávid személyében mégiscsak sikerült feltuszkolni az egyenlítő futókat a bázisokra. Draganits Péter base hittel faragott az eredményből, Nagy ütése pedig az egyenlítést jelentette a Rascalsnak. (tovább…)

Erősített a Jánossomorja, Zalabai nélkül az Óbuda

12:55

Beindul a nagyüzem a magyar pályákon, a hétvégén minden osztályban és korosztályban útjára indul a labda, elöljáróban annyi biztos, hogy az első vonalban a megszokott kétfrontos küzdelemnek (Szentendre, Óbuda) a Jánossomorja Rascals révén lett egy újabb résztvevője. Ez a télen lebonyolított átigazolásoknak köszönhető, ami akár hosszabb ideig is átrendezheti az erőviszonyokat.

(tovább…)

Így írunk mi (9.rész)

01:33

Hetedik inning első ütőjét a meccs kezdő dobója sétáltatja. Cseredobó jön a dombra, de ő is kioszt egy sétát. Mielőtt dobna a harmadik ütőjátékosnak az inningben, sikerül leszednie a futót kettesen egy villámgyors kidobással. Ezután az ütőjátékos két pontos hazafutást üt középre. Ezután három két strike out-ot oszt ki a cseredobó.

A meccs hivatalos jegyzőkönyvveezetőjeként hogyan osztod el a kiérdemelt pontokat? (tovább…)

World Sports Fesztivál 2011

22:12

Az UNESCO védelme alatt álló World Sports Fesztivál programján 2008 és 2009 után ismét szerepel a baseball, juvenális és serdülő korosztály számára rendeznek tornát idén. A szervezők magyar klubcsapatokat is szívesen látnak a tornán, ahová eddig osztrák, német, cseh, olasz és bolgár csapatok regisztráltak.

Időpont: 2011. június 23-26.
Helyszín: A-1020 Bécs, Spenadlwiese

További részletek: (tovább…)

Negyedszerre is Óbuda? Csonka mezőnnyel rajtol a Magyar Kupa

10:52

Mindössze nyolc csapattal rajtol szombaton a hagyományos honi szezonindító esemény, a Magyar Kupa selejtezője. A legnagyobb hiányzó mindenféleképpen a Nagykanizsa Ants lesz, emellett több alsóbb osztályú együttes sem vállalta az indulást, így a résztvevőknek minden eddiginél könnyebb dolga lehet bekerülni az augusztusi négyes döntőbe. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo