00:03 havi archívum

Sportágválasztó 2011 május

00:03

Gyere el! Próbáld ki!

Baseball és Softball a Nagy Sportágválasztón!

A 2010. május 27-28-án immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit, és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe! (tovább…)

Juvenális torna Debrecen-Mikepércs

08:01

Mai napon kerül sor az idei második juvenális baseball fesztiválra, ezúttal a keleti országrészben. Az eddigi legnagyobb juvenális eseménynek Mikepércs és Debrecen csapatai adnak otthont. Még soha nem játszott hazánkban egy napon hét juvenális csapat egy fordulóban. Épp ezért ez a torna két helyszínene három pályán zajlik párhuzamosan.

Meccsbeosztás:
május 22. (vasárnap)

Mikepércs
A-pálya
10:00 Mikepércs – MAFC-Újbuda
12:00 MAFC-Újbuda – Érd
14:00 Szentendre – MAFC-Újbuda

B-pálya
10:00 Érd – Szentendre
12:00 Szentendre – Mikepércs
14:00 Mikepércs – Érd

Debrecen
10:00 Debrecen – Jászberény
12:00 Diósd – Debrecen
14:00 Jászberény – Diósd

Eredmények és képek hamarosan a honlapon.

 

Föld körüli pályára küldték az Apollót

20:20
 

Fotó: Lázs Péter

Csodás kettős győzelemmel ajándékozta meg a hazai baseball szerelmeseit a Jánossomorja Rascals, miután az Interliga 5. fordulójában 11-4-re és 11-1-re verte az alapszakasz címvédő, egy éve összesen két vereséget összeszedő Apollo Bratislavát.

Az első mérkőzésen a hazaiaknál Felsővári Gergely, a sérülések miatt megtizedelt vendégeknél Matej Kokavec kezdett a dombon. A hazai védelem dominált, az első szlovák pont a hatodik inningben érkezett csak haza, Rascals részről ekkor 3 pont volt a táblán. A hetedik játékrészben Felsővári egy séta és egy strike out után lezárhatta volna az inninget, de a felé repülő line drive bravúros elkapása nem sikerült, így újabb futó maradt a pályán. Ezt követően jó ütésekkel a szlovákok három pontot szereztek és egy pontos előnyre tettek szert.  Apollo részről új dobó érkezett, a balkezes Daniel Orlicky, aki jobb napokat is átélt már. Nehezen találta a zónát és rengeteg vad dobást produkálva három single és egy séta után három pontot engedett a Rascalsnak. A hátralévő játékrészekben a szlovák csapat már nem tudott pontot szerezni, ellenben a Jánossomorja négy ponttal bebiztosította győzelmét. A hazaiaknál Maidics István és Felsővári, három-három biztos ütést ért el. (tovább…)

Baseball tábor Csillebércen

12:27

A Magyar Országos Baseball és Szövetség és a MAFC baseball szakosztálya várhatóan egész júliusban, de igény esetén akár augusztusban is működtet majdegy angol tanulással kombinált baseballtábort Budapesten, a Csillebérci Szabadidőközpontban (www.csilleberciszabadido.hu).

A turnusok hatnaposak lesznek (hétfőtől szombatig), az első turnus július 4-én indul, a második 11-én. Első körben erre a két hétre lehet még jelentkezni, de akinek a későbbi időpontok lennének jók, kérem, azt is jelezze, mert várhatóan nagyon megugrik majd az igény, ha szélesebb fronton meghirdetem a tábort. Jó lenne, ha azért a többség a hazai baseball utánpótlásából kerülne ki, de a lehetőség hamarosan megnyílik a nagyközönségnek is. A korosztály 8-15 év, de teszünk kivételt akár lefelé vagy fölfelé, ha kéritek.

Legalább egy, de várhatóan inkább két amerikai edző irányításával zajlanak majd a baseballedzések. Persze több további testnevelő kolléga segíti majd az egész napos programok színesítését. Akit a baseball érdekel leginkább, annak napi két edzésre biztosan lesz lehetősége. Nem is beszélve arról, aki ott is alszik. Ismerve a baseballosok mentalitását sötétedésig biztos megy majd a játék.

A baseball mellett napi másfél órányi angolozással lehet számolni, ami persze, szintén baseballal kapcsolatos témákat érinthet majd leginkább. Délután lesznek szabadprogramok, van medence, kosárpálya, de szervezett versenyekre, számháborúra is lehet számítani a szomszédos erdőben. Egy turnusban kétszer a park területén működő kalandpályákon is nyomulunk majd. (tovább…)

Szentendre Sleepwalkers, az elit alakulat

10:56

Már csak a Szentendre Sleepwalkers veretlen az Interligában! A magyar csapat hétvégén a sérülések miatt tartalékos Angelst fektette két vállra, ezzel egy időben az Apollo hazai környezetben kapitulált a Slovan Bratislava ellen.

Az első két inninget átaludva nevükhöz méltóan kezdtek az Alvajárók, néhány védelmi megingásnak, sétáltatásnak és bekapott ütésnek köszönhetően gyorsan 9-0-s hátrányba kerültek.  Gyurcsek Péter nem fogott ki jó napot, de a folytatásra sikerült túltennie magát a kezdeti nehézségeken és a hetedik inningig mindössze három pontot engedett az ellenfélnek.  A harmadik játékrésztől felébredtek a szentendrei ütők (Bubla Áron 3, Simonyi Dénes és Illés Imre 2-2 ütéssel segítette csapatát) és fokozatosan csökkent a szakadéknyi különbséget. A nyolcadikban (tovább…)

Juvenális torna 2011.04.30.

22:42

Gyönyörű, napsütéses időben zajlott az idei első juvenális baseball torna Érden. A házigazda Érd Giants mellett a Diósd Dodgers és a tavasszal alakult MAFC-Újbuda baseball szakosztály nevezett be, az újbudaiak mindjárt két csapattal. A tornát pénteken az előrehozott Indians-Dodgers összecsapás nyitotta, amit az Indiánok nyertek meg. Szombaton körmérkőzésekre került sor (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo