09:09 havi archívum

Kihelyezett bíróképzések decemberben

09:09

Decemberben két kihelyezett bíróképzésre kerül sor az alábbi időpontokban és helyszíneken:

2011. december 03. (szombat) 9:30-17:30
szervező: Crossroad Angels, MOBSSz
oktatók: Birinyi Péter, Farkas Ákos
helyszín: Budapest, XVII. kerület, Pesti út 159. (keresd a klubhelységet a panelek között)

2011. december 11. (vasárnap) 9:30-17:30
szervező: Nemesvámos Tigers, MOBSSz
oktatók: Birinyi Péter, Kiss-Jakab József
helyszín: Nemesvámos, pontos cím hamarosan

A részvétel ingyenes és mindkét helyszín a többi csapat számára is nyitott, érdeklődni és jelentkezni az info@ baseball.hu címen lehet. Kérek mindenkit, hogy előzetesen jelentkezzen, ha részt kíván venni a képzésen, mert a termek befogadóképessége véges.

A nagy érdeklődés miatt néhány klub igényét decemberben már nem tudtuk teljesíteni, rájuk január folyamán kerül majd sor és további kihelyezett képzéseket lehet majd lekötni januárra és februárra, a részletekről a klubvezetőket hamarosan tájékoztatom. Vizsgával egybekötött képzés március-április folyamán várható.

Az oktatás tervezett programja: (tovább…)

Indul a teremtornaszezon

13:48

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is folytatjuk az ifjúsági teremtornákat. Az első eseményre már decemberben sor kerül!

A Jászberény Stinky Sox teremtornát szervez serdülő és juvenális korosztályú csapatok számára.

kezdési időpont: 2011.12.18 (vasárnap) 10:00
helyszín: Jászberényi Sportcsarnok
nevezési díj: 8000 Ft csapatonként
nevezési határidő: december 08. 18:00

Nevezéshez küldd el a csapat nevét és korosztályát, résztvevők létszámát és a csapatvezető elérhetőségeit a stinkysox[kukac]pr[pont]hu (Kovács Balázs) címre.

Nevezni lehet teljes csapattal vagy egyénileg.
Egyéni nevezők is a fenti címen jelezzék részvételüket.
Az egyéni nevezőket a helyszínen a szervezők osztják csapatokba.

A torna formátuma a nevező csapatok számától függően lesz kialakítva.

European Big League Tour 2011

01:00

A European Big League Tour rendezvényt az Államokban profiskodó holland származású Rick VandenHurk álmodta meg és szervezte meg első ízben 2010-ben az MLB és az MLBPA támogatásával. Az EBLT aktívan játszó MLB játékosok turnéja, melynek keretében több helyszínen edzéseket tartanak elsősorban a fiatal korosztálynak. Tavaly mindkét állomás Hollandiában volt, míg idén már Csehország és Olaszország is bekerült a menetrendbe. A turné célja, hogy népszerűsítse a baseballt, kampányoljon a baseball olimpiai szereplése mellett és közelebb hozza az “álmot” (ami Ricknek valósággá is vált) az erre vágyó fiatal európai baseball játékosoknak.

Az idei turnén Rick VandenHurk (Baltimore Orioles) mellett Mike Stanton (Florida Marlins), Dexter Fowler (Colorado Rockies), Fransisco Cervelli (New York Yankees), Adam Jones (Baltimore Orioles) és a szintén holland származású Roger Bernadina (Washington Nationals) vesz részt. Az illusztris névsor egy igazi nagyágyúval egészült ki októberben, amikor a Milwaukee Brewers homerun specialistája, az MLB All-Star MVP Prince Fielder is elfogadta a meghívást.

A MOBSSz elnöksége úgy döntött 7 serdülő játékost egész éves teljesítményükért egy utazással jutalmaz a turné november 9-ei, prágai állomására. Az ősszel is aktívan játszó serdülő csapatok egy-egy főt, míg a serdülő bajnok nemesvámosi klub 2 főt nevezhetett az útra. Az utazók névsora:

Bartalos Gergely (MAFC Újbuda Rangers)
Bolla Martin (Nemesvámos Tigers)
Diós István (Jánossomorja Rascals)
Földesi Ádám (Érd Pirates)
Németh Gergő (Nemesvámos Tigers)
Szuhi Levente (Óbuda Brick Factory)
Tóth Krisztián (Érd Giants)

Gratulálunk!

 

Szövetségi ajánlat: kedvezményes mikrobuszbérlés

01:00

Hamarosan egy 9 fős Ford Transit mikrobusz fog a MOBSSz rendelkezésére állni utazásokhoz / rendezvényekhez. A kisbusz arra is alkalmas lesz, hogy a “roadshownkat” szállítsa, azaz megoldjuk a felfújható batting cage és egyéb eszközeink helyszínre fuvarozását is, ha van rá alkalom. Reméljük, lesz minél több!

A kisbuszt természetesen szezon közben a klubok is használhatják majd nagyon kedvezményes bérleti díj ellenében: napi 9.000 forintért (egy ilyen Transit naponta úgy 18-20 ezer forint), illetve szezonon kívül sítúrákhoz, vagy bármilyen egyéb magánjellegű használatra még mindig egy nagyon kedvező 12.000 forintos napidíj ellenében.

Várhatóan lesz egy másik kisbusz is hamarosan, és akkor egy komplett csapat utazhat B kategóriás jogsikkal autónként 7-8 literes fogyasztással. Mindezt csinosan felmatricázottan képzeljétek el (amint sikerül), azaz amerre járunk velük baseballt népszerűsítünk. Minden bevétel természetesen visszaforgatásra kerül, tehát a bérlés egyben támogatás is, amit kizárólag gyerek programokra fordítunk.

Érdeklődi lehet: Vámos Attila – attila.vamos[kukac]baseball.hu

Magyar Antidopping Csoport konferencia

01:15

A Magyar Antidopping Csoport ingyenes tanfolyamot hirdet, hogy minél szélesebb körben terjessze a dopping témaköréhez kapcsolódó ismereteket. A részvételt ajánlják a sportvezetők mellett sportolóknak és edzőknek is. A képzés időpontja 2011. november 16.17. A kurzus végén eredményesen vizsgázók oklevelet kapnak, amely igazolja szakmai felkészültségüket.

Részletes tájékoztató letölthető: ITT
Aki részt akar venni a konferencián jelentkezzen Radácsi András főtitkárnál november 05. (szombat) 14.00-ig.

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo