20:50 havi archívum

Jászberényi teremtorna

20:50

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódnak az utánpótlás korosztályú teremtornák. Az első eseményre holnap kerül sor Jászberényben serdülő és juvenális csapatok részvételével.

A nevezési határidőig öt klub jelentkezett, végül egy visszalépés után 8 csapat csatázik holnap két csoportban. Az érdi klub mindjárt három csapatot indít, jönnek a téglagyáriak az év serdülőjátékosával Szuhi Leventével, az újra Tigers csíkosban (is) feszítő Misi bá pedig egy hajdúsági vegyesválogatottal érkezik. A házigazdák két csapattal várják a hazai ellenfeleket, akikhez csatlakozik a tavaly Nagykovácsiban már vendégszereplő bécsi Wanderers is, így nemzetközi mezőny versenyez holnap a berényi csarnokban.

Résztvevők:

juvenális
Érd Indians
Jászberény Bandits
Vienna Wanderers

serdülő
Érd Giants
Érd Pirates
Óbuda Brick Factory
Jászberény Stinky Sox
Debrecen-Mikepércs

Időpont: 2011.12.18 (vasárnap) 10:00-18:00

Helyszín: Jászberényi Sportcsarnok

A csarnok mellett üzemel egy büfé és tekepálya, ahol szendvicseket és innivalókat lehet venni illetve csocsózni, tekézni is lehet egy-egy izgalmas meccs után. Jó játékot mindenkinek!

Fellegekben jár az év játékosa

12:00

A hét beszédtémája hazai berkekben Radványi Tamás idei teljesítményének elismerése volt. A csapatvezetők szavazatai alapján mindössze 19 évesen, első jánossomorjai játékosként elnyerte a MOBSSz év felnőtt játékosa címét. Az utánpótlás- és felnőtt válogatott alapembere élvezi a sikert, de már a jövőre is gondol, csapatával a bajnoki ezüstérem után szeretne még előrébb jutni a következő szezonban.

Egy remek idény megkoronázásaként te lettél az év játékosa, amihez ezúttal is gratulálok! Milyen érzések kavarognak most benned és milyen visszhangra lelt Jánossomorján a hír?
– Köszönöm a gratulációt, nagyon, nagyon, nagyon jólesett, hogy engem választottak meg. Radácsi András hívott fel, hogy közölje ezt a fantasztikus hírt. Leírni sem tudom akkora boldogságot éreztem abban a pillanatban. Bárkinek is meséltem, mindenki átérezte örömömet és ez még az ő napjukat is beragyogta. Még most is szinte beleborzongok, amikor belegondolok mit értem el. A család is nagyon örült, ugyan nem tudják annyira értékelni, hisz nincsenek benne a baseballban, de látják rajtam a boldogságot. A csapattársaim az elmúlt napokban értesültek csak az eredményről, azóta nem nagyon találkoztam velük, de biztos, hogy büszkék rám ők is és a kis városunk is.

– Óriási fölénnyel nyerted meg a szavazást, a második helyen pedig Nagy Gábor végzett. Most már tényleg kijelenthetjük, hogy 2011 a Jánossomorja Rascals éve volt?
– Nagy Gábor egy nagyon jó játékos! Egy éve van a csapatunknál, de nagyon sokat segít, pedig nem lenne érdeke, de ő mindig segítőkész, megosztja velünk tapasztalatait. Szerintem nem a mostani, hanem a következő szezon lesz a mienk, de az biztos, hogy jó irányba tartunk. Ezt legnagyobb részben Fekete Balázsnak köszönhetjük, amióta átvette a csapat irányítását folyamatosan jobb eredményeket érünk el.

(tovább…)

Év játékosa díjak 2011

01:35

Radványi Tamás, a Jánossomorja Rascals fiatal kettesvédője nyerte el a MOBSSz Év Baseball Játékosa díjat, pályafutása során első alkalommal. A szavazáson 5 első helyes és 1 második helyes szavazattal 22 pontot gyűjtött, így tetemes 12 pontos előnnyel került a képzeletbeli dobó legfelső fokára. Mögötte csapattársa Nagy Gábor végzett, 2 első és 1 második helyes szavazat 10 pontot jelentett neki. Harmadik helyre futott be Zalabai Zsolt (Schwechat Blue Bats/Óbuda Brick Factory) 7 ponttal.
Radványi a Rascals kezdő ütőjeként .426-os átlagot hozott össze, 6 dupla, 2 tripla és 1 homerun is gazdagított statisztikáit. Amint bázisra került megállíthatatlan volt, 37(!) bázist lopott el, miközben mindösszesen kétszer szedték le. Az Eb selejtezőn is hozta a formáját, .462-es ütésátlaggal az egész torna 4. legjobb ütője volt. Hat biztos ütését szerzett, ettől több (hét ütés) csak egy spanyol játékosnak jött össze.

Szuhi Levente, az Óbuda Brick Factory játékosa nyerte a MOBSSz Év Serdülő Játékosa díjat. A dobó és elkapó poszton szereplő fiatal játékos nem csak klubjában, hanem a serdülő válogatottban is igazi húzóember. Két csapat sorolta első helyre, egy-egy pedig második és harmadik helyen listázta, így 11 pontot gyűjtött be. Levi mögött 3 ponttal lemaradva holtversenyben végzett Boday Barna (MAFC) és Zabó Kristóf (Nemesvámos).

Mattick Viktória, a Szentendre Sleepwalkers dobójátékosa nyerte a MOBSSz Év Softball Játékosa díjat. Mattick Viki Amerikából jött, dobott és győzött: a Szentendre Sleepwalkerst története során először softball bajnoki címhez segítette valamint a válogatott idei Eb győzelmei is egytől-egyig az ő bal kezéhez fűződnek.
Ennek fényében nem meglepő fölényes, 19 pontos előnye az év játékosa szavazáson, ahol az összesítésben 6 első és 3 második helyezéssel 30 pont került a neve mellé. Második helyre Balatoni Krisztina került 11 ponttal, míg harmadik helyet Váradi Szilvia szerezte meg 6 ponttal.

Kiss-Jakab József idén zsinórban harmadszor is megkapta a MOBSSz Év Játékvezetője címet. A hazai és nemzetközi pályákon nyújtott teljesítménye mellett a pályán kívül tevékenysége is elismerésre méltó. A tavalyi fölényes győzelem után azonban idén már közel került hozzá pontszámban Farkas Ákos. Kiss-Jakab József, Biriny Péter és Farkas Ákos a hazai bíróképzés fő szervezői.

Fotók: Thomas Svach, Óbuda Brick Factory, www.fastpitch.eu
Frissítve: softball összesítés javítva 12/04
Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo