06:24 havi archívum

CEB-ESF kongresszus

06:24

CEB_congress_logo_09A CEB-ESF közös kongresszusa zajlik éppen a szomszédos Szlovéniában, Bled városában, február 14-17. között.

Ahogy azt korábban hírül adtuk a baseball (IBAF) és softball (ISF) nemzetközi szövetségei stratégia megállapodást kötöttek a közös olmpiai pályázatra, melynek egyik lépése volt a két nemzetközi szövetség egyesítése World Baseball and Softball Confederation néven. Ugyanezen elvek miatt került sor a már évek óta tervezett közös CEB-ESF konferenciára is, melynek 3 napos programjában a két európai szervezet tisztújító közgyűlésére is sor kerül.

A kongresszus első napján a CEB és ESF tisztségviselők megbeszélései zajlottak, az egyes országok képviselői péntektől kapcsolódtak be a programba. A pénteki napon workshopok és előadások keretében az európai szövetségek versenyeiről, szabályrendszer változásokról, sportágfejlesztési tervekről és lehetőségekről kaptak tájékoztatást a résztvevők. A magyar delegáció 3 fős, Makó Gábor, Szendi-Varga János és Balog Zsusza vesz részt a konferencián. A pénteki megbeszéléseken szóba került a CEB által használt jegyzőkönyvvezetői szoftver hazai bevezetése, melyhez hivatalos CEB oktatás is tartozik. Továbbá tájékoztatást kaptak a résztvevők a Pozsonyban megrendezésre kerülő CEB minősítő bíróképzésről és a kapcsolódó új bírói rangsorolási rendszerről is, melyről az érintett hazai játékvezetők hamarosan részletes információt kapnak. Ennek kapcsán felmerült egy magyarországi CEB által szervezett képzés lehetősége is.

A hivatalos CEB programok mellett ilyenkor természetesen adott a lehetőség az országok közötti külön megbeszélésekre is, így egy Interliga egyeztetésre is sor került. Az új tervezetet Kruno Karin vázolta fel, miszerint az eddigi elődöntős rendszer megszűnik és csak egy négyes döntőre kerül sor ősszel. Az elődöntők helyére viszont az alapszakaszban észak-dél interliga mérkőzések kerülnek a programba 2 forduló erejéig. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapatokhoz érkezik majd egy alkalommal déli vendégcsapat illetve egyszer utaznak majd délre a magyar csapatok is.

Ma délelőtt az ESF közgyűléssel kezdődik a program, majd az ebédszünet után a CEB közgyűlésre kerül sor. A CEB elnöki posztra a két fő esélyes Jan Esselman a jelenlegi versenybizottság vezetője illetve a hazai pályán induló Vojko Korosec, a szlovén szövetség alapító tagja, aki korábban nem töltött be tisztséget a CEB-nél, de 40 éves sport területén szerzett sportolói és üzletemberi tapasztalatának nagy hasznát venné az európai szövetség.

AISB teremtorna program

22:53

A Liga elkészítette a hétvégi meccsbeosztást, jó játékot mindenkinek!

Helyszín:
American International School of Budapest
2094 Nagykovácsi, Nagykovácsi út 12.

2013.02.16. szombat
Major:
10:00 MAFC Újbuda Rangers – Budapest Reds
10:35 Érd Indians – Jánossomorja Rascals
11:10 MAFC Újbuda Rangers – Érd Indians
11:45 Jánossomorja Rascals – Budapest Reds
12:20 Érd Indians – Jánossomorja Rascals
12:55 Budapest Reds – MAFC Újbuda Rangers
13:30 elődöntő1: 1.-4.
14:05 elődöntő2: 2.-3.
14:40 Bronzmeccs
15:15 Döntő

Slowpitch:
17:00 Sopron Astros – Érd Wildcats
17:30 Jászberény Stinky Sox – Budapest Reds
18:00 Érd Wildcats – Jászberény Stinky Sox
18:30 Budapest Reds – Sopron Astros
19:00 Érd Wildcats – Budapest Reds
19:30 Sopron/Astros – Jászberény
20:00 Bronzmeccs
20:30 Döntő

2013.02.17. vasárnap
Junior és Senior:
10:00 MAFC – Érd Giants
10:35 Érd Pirates – Jászberény
11:10 Jánossomorja – Érd Giants
11:45 Jászberény – MAFC
12:20 Érd Pirates – Jánossomorja
12:55 Érd Giants – Jászberény
13:30 MAFC – Jánossomorja
14:05 Érd Giants – Érd Pirates
14:40 Jászberény – Jánossomorja
15:15 Érd Pirates – MAFC
15:50 1.-4.
16:25 2.-3.
17:00 Bronzmeccs
17:30 Döntő

Magyar utánpótlás sikerek nemzetközi porondon

22:29

Miközben dübörög a hazai baseball-softball teremtorna szezon, néhány magyar utánpótlás csapat nemzetközi tornákon is sikeresen szerepel.

reds-catcherA legfiatalabb budapesti egyesület, a XVIII. kerületben székelő Budapest Reds ugyan még csak néhány hónapja aktivizálta magát a hazai baseball színtéren, de január végén máris nekivágtak Horvátországnak, hogy részt vegyenek a Varazdinban megrendezett 6. Vindija Nemzetközi Juvenális tornán. A tornán négy horvát csapat mellett egy-egy szerb és szlovén valamint a Reds szállt harcba a kupáért.  “Egy nagyon jól megszervezett tornán vehettünk rész. Igazán kitettek magukért a szervezők.” mesélte lelkesen Nagy Kriszta klubelnök. “Hét csapatból negyedik helyezést értük el, ami igazán nagy eredmény tőlünk, ha számításba vesszük, hogy öt hónapja játszanak együtt a srácaink.” A csapat a jó helyezés mellett egy különdíjjal is gazdagodott, Piros Bálint a torna legfiatalabb játékosai közül nyerte el a legjobbnak járó trófeát. A túra tehát remekül sikerült, és a csapat lelkesen készül a  következő megmérettetése, hisz hétvégén következik a MOBSSz Farsangi teremtorna Nagykovácsiban.

tkids_novi-sadA Debreceni Tigerkids már régóta kalandozik téli időszakban a nemzetközi színtéren, a hajdúsági csapat a Novi Sad teremtorna rendszeres vendége. Legjobb eredményüket 2008-ban érték el, akkor kupagyőzelmet szereztek ugyanitt. Az idei sorozat is jól indult, csoportjukban két győzelemmel kezdtek, majd becsúszott egy vereség a szlovén Zajcki ellen. A 2-1-es mérleg elődöntőt ért, ahol a másik csoport első helyezettjével, a Beograd ’96-tal kerületek szembe. A meccset simán hozta a Tigerkids, a végeredmény 9:1 lett. A döntőben újra a Zajcki-val kerültek szembe Misi bá tigrisei és küzdöttek is utolsó vérig, ám egy ponttal végül alulmaradtak így második helyen végeztek. Az ezüstérmek és a kupa mellé itt is különdíjas magyar játékost ünnepelhetett a csapat, Balaskó Ákost választották a torna legjobb védőjátékosának.

Gratulálunk mindkét csapatnak.

MOBSSz téli focitorna 2013 (HALASZTVA)

22:13

Ami az amcsiknak a forró kályha, az nekünk a MOBSSz focitorna! Jövő szombaton immár harmadik alkalommal kerül sor a téli baseballos focikupára, ahol a játék mellett egy jót és beszélgethetünk az elmúlt és az elkövetkező szezonról is! Tavaly a Rascals nyerte a kupát, előtte a 424 diadalmaskodott. Vajon idén új bajnokot avatunk?

MOBSSz Téli Focitorna 2013
Rendezők: Makó Gábor, Radácsi András

Időpont: 2013. február 09. (szombat) 10:30-19:30

Helyszín: Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, 1033 Budapest, Szérűskert utca 40.

Nevezési díj:
– Budapesti és Pest megyei klubok: 8000 Ft
– Pest megyén kívüli klubok: 5000 Ft

Nevezési határidő: 2013. február 05.

A tornát 8 csapatra tervezzük, de már 4 csapattal is elindítjuk! Legalább 4 meccs garantált.

Egy klub több csapatot is indíthat, de a nevezési díj csapatonként fizetendő. A második és minden további csapat 20% kedvezménnyel nevezhet. A nevezéseket a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

Egy csapatban minimum 5 maximum 9 fő nevezhető. Korhatár 16-99 év!
A tornán csak igazolt MOBSSz sportolók és szüleik, illetve a szövetség vagy klubok tisztségviselői léphetnek pályára.

Nevezéshez küldd az alábbi adatokat:
– klub neve, csapatkapitány neve + telefonszáma + email címe, focicsapat fantázianeve
az info@baseball.hu címre.

Díjazás:
– kupa a győztesnek
– kupa a legjobb játékosnak (szavazás alapján)

Öltöző, WC-vel és zuhanyzóval biztosított.

Ha a klubod nem indul, de szívesen eljönnél, írj hozzászolást itt és keress magadnak csapatot!
Indulna a klub, de nem teljes a csapat? Keress szabadügynököket itt a honlapon!

Résztvevők listája
– ???
– ???
– ???
– ???
– ???
– ???
– ???
– ???

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo