13:32 havi archívum

MK selejtezők és bajnoki fordulók halasztva

13:32

mobssz nyitonap 2013Az Interliga menetrend múlt héten elkészült, mely alapján a Liga elkezdte a többi hazai osztály versenynaptárát is kialakítani. Az MK-ban nem érintett csapatoknak az eredeti terv szerint április 06-07-ei hétvégén szintén elkezdődött volna az idei bajnoki szezon. Ám az elkészült beosztást  a nem éppen tavasziasan alakuló időjárás miatt pár napig “jegelte” a Liga. Végül csütörtökön az a döntés született, hogy mind a korábban kiírt MK selejtező forduló, mind a többi betervezett meccs halasztásra kerül a következő hétvégéről.

Jelenlegi előrejelzések szerint az egy hét havas-jeges idő után most egy hét komoly mennyiségű eső érkezik, így egyrészt a csapatoknak nem lenne lehetőségük szabadtéri felkészülést végezni a meccsek előtt, másrészt a pályákat sem akarjuk tönkretenni a bajnokság kezdetén.

Az MK forduló egyébként is csonka lett volna, mert a jánossomorjai csapat nevezéskor kérte, hogy egy külföldi torna miatt később játszhassák le csoportkörüket, melyet a Liga jóváhagyott. A mostani fejlemények alapján valamint az Interliga menetrend és a válogatott programok ismeretében az MK selejtező várhatóan június végén vagy július első felében kerülhet megrendezésre.

Az összes bajnokság nyitófordulója így egységesen április 13. (szombat) lesz. A menetrendet hamarosan közzétesszük a www.baseballfan.hu oldalon és a levelezőlistán.

További jó felkészülést mindenkinek!

NB1 és Interliga menetrend: letöltés

Softball nevezések 2013

20:58

Az idei softball bajnokságra egy év pihenő után visszatér H.Astros így a korábbi években megszokott 5 csapat küzd majd a bajnoki címért.

A meglepetés név a Magyar Kupa nevezéseknél érkezett, ugyanis egy új csapat tűnt fel a színen. A Jászberény és a Hódmezővásárhely egyelőre közös csapattal próbál betörni az ötösfogat mellé, reméljük jövőre már bajnokságban is indít csapatot legalább az egyik klub.

20130313_mobbsz-softball-nevezesek-2013

Softball NB1
Érd Wildcats
Szentendre Sleepwalkers
Röntgen Kanizsa Ants
Hungarian Astros
Sopron Squirrels

Softball MK
Jászberény-Hódmezővásárhely Amazons
Érd Wildcats
Szentendre Sleepwalkers
Röntgen Kanizsa Ants
Hungarian Astros
Sopron Squirrel

Baseball nevezések 2013

12:05

bajnoki-nevezesek-2013A tegnapig (03.12) beérkezett és feldolgozott nevezések alapján lassan összeáll a kép az idei indulókról. A Jánossomorja még fontolgatja nevezését az Interligás változások miatt, így hét végére várható a végleges lista.

Nagy meglepetés nincs a nevezések között, 21 utánpótlás és 13 felnőtt csapat várja a tavaszi rajtot. A Szentendre idén nem indít NB2-es csapatot, így nincs meg a 6 csapat NB2-ben. A VK szerint emiatt várhatóan NB2-NB3 csoportösszevonás után K-NY területi alapon sorsolja majd ki a bajnoki menetrendet a Liga.

A felnőtt Magyar Kupáért 9 csapat száll majd harcba április 6-7-én a selejtező körben. A felnőtt bajnokságok a tervek szerint az MK selejtezőt követő héten indulnak.

A továbbra kattintva olvasható a lista, kérjük mindenki ellenőrizze, hogy benevezett csapatai szerepelnek-e a listán. Ha bárki eltérést talál jelezze a Ligának. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo