17:36 havi archívum

Elúszott a Duna Kupa, ismét a szlovákok ünnepelhettek

17:36

dunaSzlovákia címvédőként hozta, pár órával később pedig már vitte is vissza a softball Duna kupát a határon túlra. Északi szomszédaink Érden két sima győzelemmel hódították el ismét a trófeát Ausztria és Magyarország előtt. A magyar lányoknak nem sikerült túl jól a torna, ráadásul Ausztriától megsemmisítő vereséget szenvedtek.

A lehetőségekhez képest egy elég jó magyar csapat fogadta a szokásos kupa riválisokat, igaz pont az egyik legfontosabb pozícióban, a dobóknál tűnt hiányosnak a keret. Az egész nap a nagykanizsai Tóthmárton Vera nyakába szakadt, Szlovákia ellen nem is ment rosszul a dobás neki. A támadás azonban nagyon döcögősen haladt, az első olyan ütésre, ami nem egy belső védő kesztyűjébe csorgott egészen a harmadik inningig kellett várni, Szántó Ágnes jobb külsőnek küldött labdája az első magyar ütést jelentette. Papacsek Éva a hatodikban egy duplával, Balog Zsuzsa a hetedikben egy szép hosszú hittel kezdte a játékrészt, megvoltak a lehetőségek egy-egy nagy támadáshoz, a következő ütők azonban képtelenek voltak túljuttatni a csapatot a holtponton. A szlovákok szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, mindig csak 1-2 futót juttattak körbe, de ma ez is elég volt. Rengeteget köszönhettek védekezésben dobójuknak, Katarina Pitelovának (2H, 0R) és egyes védőjüknek, Miroslava Mihalovának, támadásban pedig Sarah Biharjovának (3H, 1RBI). A magyar oldalon Papacsek Éva (2H) és Szántó Ágnes (1H, 1R) emelkedett ki az együttesből.

Magyarország-Szlovákia 1-6
HUN: Gyimes (SS), Balassa (2B), Váradi (DP), Papacsek (1B), Poprádi (C), Radics (3B), Tóth E. (RF), Szántó (CF), Balog (LF), Tóthmárton (P)

Szlovákia félgőzzel játszva is legyőzte a „gyerekcsapattal” érkező Ausztriát, így okkal reménykedhettünk, hogy legalább a második hely meglesz a lányoknak.

Szlovákia-Ausztria 9-4

valogatottSajnos nem így történt. Nincs mit szépíteni, a sógorok nagyon elverték a magyarokat. Váradi Szilvia és Papacsek gyönyörű duplával indított, egy négy pontos első akció után semmi sem utalt arra, hogy három inning után véget ér a találkozó. Gál Sándor szövetségi kapitány kezdőbe nevezte a fiatalokat, akik nem tudták elviselni a rájuk nehezedő nyomást, rettentően sok hiba csúszott a játékba, az első védekezést nyolc errorral sikerült csak lehozni, ami láthatóan meg is viselte a rutintalan játékosokat. Fordítottak is az osztrákok, 4-0-s előnyből már az első játékrészben 11-4-es hátrány lett. Ez a harmadik inningben vészesen nőtt is tovább, pedig egyáltalán nem mutatott az ellenfél semmi extrát. Tóthmárton már nem tudta kontrolálni dobásait, a csere pedig nem javított a helyzeten, így alig egy óra játék után kialakult a leléptetéshez szükséges 15 pontos különbség. Hiába került fel az első sor a folytatásra már nem volt lehetőségük kimenteni a süllyedő hajót.

Óriási pofon ez, főleg hazai pályán, de talán még éppen időben érkezett a riasztás az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt.

Magyarország-Ausztria 5-20
HUN: Nagy A. (CF, Szántó CF), Dunai (SS, Gyimes SS), Váradi (3B, P), Papacsek (1B), Poprádi (C), Radics (DP, P, 3B), Kubinsky (LF, Balog LF), Füredi-Back (RF, Tóth E. RF), Zajdó (2B, Balassa 2B)

Mindenféleképpen érdemes megemlíteni, hogy Érd fantasztikus házigazdája volt a tornának. A softball pálya (bizony, már ilyen is van Magyarországon) hibátlan állapotban fogadta a válogatottakat. A kiszolgálásra a mosolygós önkénteseknek köszönhetően egy rossz szavunk nem lehet, kényelmes székekben, a fák árnyékában, szinte VIP helyről pedig élmény volt végignézni a közvetítéssel tarkított viadalt, ami a rendelkezésre álló ülőhelyeket elnézve telt házat hozott. Érd egyértelműen ötöst kapott tőlünk!

Tavaszzáró bajnoki körkép

10:25

Repül az idő, a mostani forduló már zárja is a tavaszi időszakot, júniusban jöhet az alapszakasz hajrá. Májusban a bajnoki fordulók mellett válogatott programok színesítették a programot, melyek beharangozóját itt olvashatjátok, a beszámolók pedig hamarosan felkerülnek a honlapra. A válogatott események miatt kevesebb bajnoki mérkőzés került kiírásra erre a hónapra, lássuk, hogyan alakult a helyzet a hazai bajnokságokban legutóbbi körképünk óta. (tovább…)

Pünkösd hétvégi válogatott programok

11:04

Bajnoki fordulókban sem volt hiány szombaton, de ez a hétvége elsősorban a válogatott programokra lett kihegyezve.

A júliusi prágai Eb-re készülő softball válogatott felkészülési programjában a Duna Kupa kerül sorra vasárnap. Az osztrák, szlovák, magyar válogatottak részvételével évente megrendezésre kerülő tornának idén Magyarország ad otthont, a pár hete elkészült érdi softball pálya első nemzetközi eseményével vizsgázik a mai napon.

A Duna Kupa programja:
11:00-13:00 MAGYARORSZÁG-Szlovákia
14:00-16:00 Szlovákia-Ausztria
16:00-18:00 Ausztria-MAGYARORSZÁG

Reméljük minél többen fogtok a helyszínen szurkolni a lányoknak!

Az utánpótlás baseball válogatottak is idei első házon belüli megmérettetésük előtt állnak. A próbajáték alapján válogatják ki a csapatok vezetői az edzőtáborokra a bővebb keretet. Vasárnap Szentendrén Duncan Johnson (MAFC) irányítása alatt a Senior korcsoport kezdi a sort, majd hétfőn szintán Szentendrén Bánkuti Mihály (Debrecen) válogatja ki a Major korosztály legjobbjait és ezzel párhuzamosan a Junior korcsoport Terry Lingenhoel (Érd) kezei alatt kezdi a munkát az érdi pályán.

Ne feledjétek, fut egy rajongói szavazás a 2020-as olimpia kapcsán az Inside the games weboldalán, ITT voksolhattok naponta egyszer, hogy szerintetek melyik sportágat kellene felvenni a programra.

 

Tisztújító közgyűlés júniusban

07:21

20130503_vote-2013-hpA MOBSSz közgyűlése 2009. január 24. napján 4 éves időtartamra választott tisztségviselőket. Mivel a tisztségviselők mandátuma az olimpia ciklushoz igazodva 2013. évben lejár, a soron következő, 2013. júniusi végén megrendezésre kerülő rendes közgyűlésen tisztújításra fog sor kerülni. Erre tekintettel az elnökség május 2-án, a MOBSSz alapszabályának 18.§ (2) bekezdése alapján, jelölőbizottságot választott, az alábbiak szerint:

A jelölőbizottság elnöke: Simonyi György

A jelölőbizottság tagjai: dr. Makó Gábor és Farkas Ákos

Az alapszabály értelmében a jelölőbizottság köteles a MOBSSz rendes tagjai számára a tisztségviselőkre történő jelölés lehetőségét megadni. Ezzel kapcsolatos felhívás a bejegyzés végén letölthető, illetve a bizottság el fogja azt juttatni a klubvezetőknek is. A szövetség tagszervezeteinek joga a jelölt állítás, amelyet a tagszervezet képviseletre jogosult vezetője (Bíróságon bejegyzett képviselő) írásban tehet meg a Jelölő Bizottság részére. Jelölt lehet az a személy, akit a jelölőbizottság tisztségre jelöl, vagy aki a közgyűlésen jelenlévő szavazásra jogosultak több mint felének “igen” szavazatával a jelölőlistára felkerül.

Az elnökség nevében tisztelettel kérem a MOBSSz tagszervezeteinek aktív együttműködését a választásokat előkészítő és lebonyolító sportbarátainkkal.

03/2013.(05.02.) sz. elnökségi határozat

jelölő bizottság 2013.05.03-ai levele

Bajnoki körkép egy hónap után

17:08

Túl vagyunk a szezon harmadán, nézzük hogy állnak a magyar bajnokságok és az Interliga. Már zajlik az első májusi forduló is, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk az alapszakasz első harmadán. Az idei szezonban 300 mérkőzést került a versenynaptárba, ebből közel százat már le is játszottak a csapatok.

Interliga
Három magyar csapat verseng idén a korábbi évekhez képest kicsit átszervezett Interligában. Idén már az alapszakaszban találkoznak a szlovák és magyar csapatok a horvátokkal. A tavalyi év nem volt túl sikeres magyar szempontból, egyedül a Jánossomorja csúszott be a rájátszásba, ám ott már nem tudták vállalni a játékot.

Áprilisban mindhárom magyar csapat túljutott a szlovák körön, egyforma mérleggel (tovább…)

Utánpótlás válogatott programok 2013

13:51

LLJ Kutno 2012A MOBSSz elnöksége március 25-ei ülésén döntött az idei utánpótlás válogatott programok támogatásáról illetve a szövetési kapitányok személyéről. A tavalyi évhez hasonlóan ismét három korosztályban működik majd az utánpótlás válogatott program, Senior (15-16*), Junior (13-14*) és Major (12 és alatti*). A T-ball (9 év alatti) korosztályban továbbra sincs kellő létszámú csapat illetve anyagi és emberi erőforrás a program elindításához.
*megj: az életkorok a LL életkori beosztás szerint értendők, ahol az évforduló nem jan-01 hanem máj-01-re esik

Az állami támogatás tavalyi 50%-os csökkentése következtében sajnálatos módon nem tartható a tavalyi évhez hasonló alacsony szinten a játékoshozzájárulások összege és a program finanszírózhatóságához mindenképpen további külső támogatók bevonása szükséges, mely elsődleges feladat lesz a következő hónapokban. Ezzel kapcsolatos részletese tájékoztatót hamarosan kiküldjük a klubvezetőknek.

Ahogy eddig is a válogatott program célja a játékosok felkészítés, fejlesztése mellett a hazai edzők képzése is, így idén is várjuk a kezdő edzők vagy a későbbiekben edzői pályát fontolgató játékosok jelentkezését segédedzői feladatokra. A segédedzők a szövetségi kapitányok irányítása alatt dolgoznak a válogatókon és az edzőtáborokban valamint közülük kerülnek ki az utazó csapatot kísérő edzők is. Akit érdekel a lehetőség jelentkezzen email-en Terry Lingenhoel utánpótlás koordinátornál. A jelentkezésnél adjátok meg, hogy melyik korcsoporttal kívántok elsősorban dolgozni illetve mely eseményeken tudtok részt venni (táborok esetén lehet jönni 1-2 napra is természetesen).

A jobb kommunikáció és a szövetségi kapitányok tehermentesítése miatt idén is keresünk csapatmendzsereket. Erre a szerepkörre elsősorban szülők vagy sportmenedzseri tanulmányokat végző diákok jelentkezését várjuk, a diákoknak igény esetén gyakorlati igazolást is tudunk adni az elvégzett munka után. De természetesen más érdeklődőt sem fogunk visszautasítani. A csapatmenedzser feladatai a szövetségi honlaphoz anyagok készítése a különböző eseményekről, eredmények, utazó keretek közlése, fotó- és lehetőségekhez mérten videódokumentáció, kapcsolattartás a játékosokkal, szülőkkel és a MOBSSz főtitkárral, találkozók, utazások szervezése, csapatdokumentációk előkészítése és átadása a szövetség illetve a szövetésgi kapitány felé. A munkakör betöltése önkéntes szerződéssel történik, és igény esetén költségtérítés a szerződés megkötése előtt megbeszélés tárgyát képzi. Lehetőség van részfeladatokat vállalására is, akit érdekel ez a munka jelentkezzen Radácsi András főtitkárnál az info@baseball.hu címen.

A tovább-ra kattintva olvasható a részletes program dátumokkal. A próbajátékra történő jelentkezéssel kapcsolatos információkat e hét vasárnapig a klubvezetők és edzők kézhez kapják, a további tájékoztatásért elsősorban hozzájuk kell fordulni, de természetesen mind Terry Lingenhoel mind Radácsi András kereshető kérdésekkel e-mail-en vagy telefonon. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo