Túl vagyunk a szezon harmadán, nézzük hogy állnak a magyar bajnokságok és az Interliga. Már zajlik az első májusi forduló is, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk az alapszakasz első harmadán. Az idei szezonban 300 mérkőzést került a versenynaptárba, ebből közel százat már le is játszottak a csapatok.

Interliga
Három magyar csapat verseng idén a korábbi évekhez képest kicsit átszervezett Interligában. Idén már az alapszakaszban találkoznak a szlovák és magyar csapatok a horvátokkal. A tavalyi év nem volt túl sikeres magyar szempontból, egyedül a Jánossomorja csúszott be a rájátszásba, ám ott már nem tudták vállalni a játékot.

Áprilisban mindhárom magyar csapat túljutott a szlovák körön, egyforma mérleggel 1 győzelem mellett 3 vereséggel. Az Óbuda megcsípte a Slovant azt első körben és ugyanazon a hétvégén egész jól indult a Fighting Flies elleni derbijük is, négy játék részen keresztül közel tartották magukat ám ott volt egy nagy inningje a Flies támadósornak Várkonyi ellen és végül leléptetéssel ért véget a mérkőzés. A Szentendre és az Érd épp a Fighting Flies ellen hozták a kötelezőt.

Az óbudaiak múlt héten megkezdték a horvátok elleni meccseket is, rögtön a két legerősebb csapat, a Split és a Karlovac ellen, így újabb két vereség került a csapat neve mellé a tabellán. A Sleepwalkers és az Aeros ma 17:00-tól nyitja meg a horvátok elleni sorozatát, ők a Varazdin és Zagrab csapatait fogadják, akik egyelőre idén nyeretlenek az Interligában. Ha a két magyar csapat zárkózni akar a középmezőnyhöz, minimum egy-egy W-t be kell húzni a hétvégén.

A tabella lassan szétszakadni látszik, a tavalyi négyes döntő csapatai, Trnava Angels, Apollo Bratislava, Olimpija Karlovac és Nada Solit egyelőre veretlenül táboroznak az első 4 helyen. Közel van a tűzhöz a Slovan is 3-1-es mérleggel. Ők tavaly az elődöntőben verték a Zágrábot és szorongatták a Split-et is, épp ezért nekik sokba kerülhet majd a végelszámolásnál a Warriors elleni vereség. A középmezőnyben nagy csata várható, reméljük minél több magyar sikerrel.

eredmények, tabella

statik

NB2
Az NB2 lebonyolítás is jelentősen változott a tavalyi évhez képest, 10 csapat versenyez most itt, mivel nem indult külön NB3-as osztály. Három kör után az Hungarian Astros és a Kanizsatransz-Ants veretlenül uralja a tabellát. Ez a két csapat átmenetileg holnap dönt az első helyről, ugyanis 13:00-tól egymás ellen meccselnek az óbudai pályán. Izgalmas derbinek ígérkezik, érdemes lesz kilátogatni.

Mögöttük 5 csapatos középmezőny kezd összeállni, ahol egyelőre az Érd Pioneers vezet. Az érdiek most hétvégén a Mikepércs Black Sox-ot fogadják, így jó eséllyel újabb győzelemmel gazdagodnak. A Black Sox tavaly megnyerte az NB3-at, ám játékoskeretük jelentősen átalakult, ugyanis a debreceniek, akikkel tavaly közös csapatot indítottak, idén már saját csapattal neveztek az NB2-be. Ebből kifolyólag Mikepércsen új edző is van, akinek elsődleges feladata idén a csapat újraszervezése lesz, meglepetés lenne, ha sokkal előrébb kerülnének a tabellán jelenlegi 8. helyüknél.

A Nemesvámos pályát avatott múlt héten, nem is akárhogy dupla győzelmet hoztak a Crossroad Angels ellen. Most vasárnap a téli álomból még ébredező Jászberényt fogadják, kötelező a hazai győzelem, ha a végelszámolásba bele akarnak szólni a Vámosiak. Ugyanakkor a Berényiek valós erejét is csak ez után a derbi után lehet reálisan becsülni. Jelenleg 1-2-es mérleggel állnak, ha nem kapják össze magukat könnyen a tabella alsó harmadában verhetnek végleges tábort.

Az AE 424 egyelőre nyeretlen és kötelezőket eddig simán hozó Debrecen Tigers ellen meccselnek vasárnap, így vendégsiker várható az óbudai pályán. A Tigers több utánpótlás válogatottat tud soraiban és egyelőre úgy is néz ki, hogy harcban lesznek a felsőházi rájátszás helyekért.

Az Astros-Kanizsa mellett még egy csemege mérkőzés lesz vasárnap, Hódmezővásárhely Beavers-hez látogat a Crossroad Angels. A két csapat között egyébként is nagy a rivalizálás és ennek a meccsnek igazi tétje van mindkét csapatnak. Az Angels a nemesvámosi dupla zakó után próbál talpra állni és megragadni a tabella középső harmadán, míg a Beaversnek nagy lökést ad a múlt heti mikepércsi győzelem és egy újabb W-vel kis lépést tehetnek a kedvezőbb rájátszás pozíció felé.

eredmények, tabella, statik

Little League Senior
Három forduló után nehéz bármit is mondani a továbbiakról a LLS tabellára tekintve. Év elején két favoritot lehetett kiemelni, az Gladiators-t és a Rascals-t. Ám múlt héten a Gladiators botlott hazai pályán az LLS újonc MAFC ellen, míg a Rascals-nak két hete szintén hazai pályán futott bele egy kellemetlen pofonba, a szintén újonc Hódmezővásárhely lopott egy győzelmet tőlük.

A hétvégi programból a Jánossomorja Rascals hazai pályán nyerőnek tűnik a MAFC ellen, de az eddigi meccsek alapján úgy tűnik bármi megtörténhet. Az Óbuda Gladiators az Érd Pirates-t fogadja hazai pályán, kötelező a győzelem, ha tartani akarják a lépést a Rascals-szal. Vasárnap a Pirates a Hódmezővásárhely Beavers ellen is pályára lép, meglátjuk ismét borsot tör-e a déli alakulat a tapasztaltabb ellenfél orra alá.

Little League Junior
Most hétvégén pihen ez a korosztály, de itt már jobban kristályosodnak az erőviszonyok az április meccsek után. Szezon előtt az Érd Giants és a Diósd Dodgers tűnt favoritnak a két korosztályos újonc Debrecen Tigers és Jászberény Bandits ellen, és ez a tabellán is megmutatkozik. Ám mindkét újonc csapatnak van már győzelme, így biztos nem lesz sétagalopp egyik csapatnak sem a további másfél hónap.

eredmények, tabella, statik

Little League Major
A legnépesebb, nyolc csapatos utánpótlás korosztályban eléggé ziláltan indult a szezon, több időpontmódosítás is történt, így van olyan csapat, amely még csak egy meccset játszott. A tabellát egyelőre veretlenül vezeti az Óbuda Legionnares és a MAFC. Az Óbuda csapat tavalyi első szezonja a korosztályban nem sikerült túl jól, úgy tűnik azóta összeállt a csapat. A tavalyi korosztályos bajnok MAFC-nál némi visszaesés volt várható, ugyanis több játékosuk korosztályt lépett, de úgy tűnik Duncan Johnson edzőnek sikeresen pótolta a hiányzó láncszemeket és egyelőre jól dübörög a gépezet.

A középmezőnyben a Diósd Dodgers, Érd Cardinals, Érd Indians és a Jánossomorja Rascals várhatóan nagyot küzd majd a rájátszás helyekért. A tabellát két újonc csapat zárja az AISB Sparks és a Budapest Reds, közölük az utóbbinak van nagyobb esélye hogy ellépjen innen, hisz tapasztalt ellenfelek ellen is szoros meccseket tudtak hozni a szezon elején.

eredmények, tabella, statik

Softball
Ezen a hétvégén válogatott program miatt szünetel a bajnokság. A tavalyi szezont kihagyó Hungarian Astros zsinórban hat győzelemmel tért vissza és holtversenyben vezeti a tabellát a szintén veretlen, 4-0-ás mérleggel álló, tavalyi bajnok Érd Wildcats-szel. Ez a két csapat csak június végén fog először találkozni, érdekes lesz figyelni addig botlik-e valamelyikük vagy folytatják a nagy menetelést.

eredmények, tabella, statik