Sikeres főpróbát tartott a magyar junior baseball baseball válogatott Karlovacban, ahol előbb 10:8-ra, majd az időjárás miatt öt inninges, rövidített találkozón 7:0-ra legyőzte a horvát kadett válogatottat.

A 12-14 évesekből álló nemzeti csapat július 2-től Lengyelországban kerül szembe a kontinens krémjével a kutnoi Little League tornán. A torna előtti horvátországi túra remek lehetőséget adott Terry Lingenhoel szövetségi kapitánynak, hogy egy négy napos edzőtábort követően élesben is kipróbálhassa 12 hadra fogható játékosát, különös figyelmet fordítva a dobókra, a Little League tornán ugyanis szigorúan fogják figyelni a dobásszámokat és a pihenőnapokat (20 dobásonként +1 kötelező pihenőnap), amit dobók terén nem túl bő hazai választék miatt nem lesz egyszerű kisujjból végigtaktikázni.

Az első karlovaci összecsapáson az Óbuda Gladiators játékosa, Takács Bence kezdett a dombon. Három inninget követően túljutott 50 dobáson (2 pihenőnap), pár biztos ütésnek és a külső védőink bizonytalansága miatt 5-3-as horvát előnnyel adta át a helyét a debreceni Garamvölgyi Tibornak. A hátrány hatására a mieink nem kezdtek el kapkodni, jól felépített, hosszú ütéshez állásokból, ragadozó üzemmódban lesték az ellenfél gyenge pontjait. Hiába állított be a folytatásra az előny tudatában a házigazda is gyorsabb dobót, az ezzel egy időben érkező elkapó csere megpecsételte a sorsukat. A folyamatos bunt kísérletek és néhány vad dobás teljesen szétzilálta a horvátokat, az utolsó játékrészben már 10-8-as előnyt kellett megtartani a magyar csapatnak.

Tanner Johnsonnak köszönhetően ez össze is jött, úgy tűnik, hogy a MAFC kisembere lesz a válogatott kulcsembere a kontinenstornán.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 10-8
HUN: Tan. Johnson (2B, P), Szabó I. (3B), Kibédi-Varga (SS), Lakó (1B), Rácz V. (C, CF), Kajtár G. (CF, Erős M. CF, C), Takács B. (P, Garamvölgyi P), Hagymási (LF,P,2B), Fórizs (RF)

A vasárnap begyűjtött mentést követően a kapitány Johnsonnal kezdte a hétfő reggeli második mérkőzést, mivel ő 12 dobásból teljesítette feladatát előző délután. A támadósor rengeteget segített neki, hét magyar pont volt a hála a részéről szállított négy könnyednek tűnő, kapott pont nélküli inningnek.

Élmény volt nézni a magyar csapat támadásait, az első naphoz képest sokkal erősebb balos dobó ellen is ment a szekér, szétloptuk a horvátokat, akiket csak egy kiadós eső mentett meg egy súlyos vereségtől.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 7-0
HUN: Hagymási (LF; Hermann LF), Tan. Johnson (P; Fórizs P), Szabó I. (2B), Lakó (1B), Rácz (3B), Takács B. (RF), Erős M. (C), Kibédi-Varga (SS), Kajtár (CF)

Csodáltuk volna tovább fiataljaink játékát, meg is lett volna erre az esély, a tervek szerint három meccses szériát játszott volna egymással a két oldal, de az időjárás közbeszólt. a teljesen felázott pálya miatt lefújták a folytatást.