12:49 havi archívum

U14 beszámoló: A horvátok kipipálva, jöhetnek Európa legjobbjai

12:49

Sikeres főpróbát tartott a magyar junior baseball baseball válogatott Karlovacban, ahol előbb 10:8-ra, majd az időjárás miatt öt inninges, rövidített találkozón 7:0-ra legyőzte a horvát kadett válogatottat.

A 12-14 évesekből álló nemzeti csapat július 2-től Lengyelországban kerül szembe a kontinens krémjével a kutnoi Little League tornán. A torna előtti horvátországi túra remek lehetőséget adott Terry Lingenhoel szövetségi kapitánynak, hogy egy négy napos edzőtábort követően élesben is kipróbálhassa 12 hadra fogható játékosát, különös figyelmet fordítva a dobókra, a Little League tornán ugyanis szigorúan fogják figyelni a dobásszámokat és a pihenőnapokat (20 dobásonként +1 kötelező pihenőnap), amit dobók terén nem túl bő hazai választék miatt nem lesz egyszerű kisujjból végigtaktikázni.

Az első karlovaci összecsapáson az Óbuda Gladiators játékosa, Takács Bence kezdett a dombon. Három inninget követően túljutott 50 dobáson (2 pihenőnap), pár biztos ütésnek és a külső védőink bizonytalansága miatt 5-3-as horvát előnnyel adta át a helyét a debreceni Garamvölgyi Tibornak. A hátrány hatására a mieink nem kezdtek el kapkodni, jól felépített, hosszú ütéshez állásokból, ragadozó üzemmódban lesték az ellenfél gyenge pontjait. Hiába állított be a folytatásra az előny tudatában a házigazda is gyorsabb dobót, az ezzel egy időben érkező elkapó csere megpecsételte a sorsukat. A folyamatos bunt kísérletek és néhány vad dobás teljesen szétzilálta a horvátokat, az utolsó játékrészben már 10-8-as előnyt kellett megtartani a magyar csapatnak.

Tanner Johnsonnak köszönhetően ez össze is jött, úgy tűnik, hogy a MAFC kisembere lesz a válogatott kulcsembere a kontinenstornán.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 10-8
HUN: Tan. Johnson (2B, P), Szabó I. (3B), Kibédi-Varga (SS), Lakó (1B), Rácz V. (C, CF), Kajtár G. (CF, Erős M. CF, C), Takács B. (P, Garamvölgyi P), Hagymási (LF,P,2B), Fórizs (RF)

A vasárnap begyűjtött mentést követően a kapitány Johnsonnal kezdte a hétfő reggeli második mérkőzést, mivel ő 12 dobásból teljesítette feladatát előző délután. A támadósor rengeteget segített neki, hét magyar pont volt a hála a részéről szállított négy könnyednek tűnő, kapott pont nélküli inningnek.

Élmény volt nézni a magyar csapat támadásait, az első naphoz képest sokkal erősebb balos dobó ellen is ment a szekér, szétloptuk a horvátokat, akiket csak egy kiadós eső mentett meg egy súlyos vereségtől.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 7-0
HUN: Hagymási (LF; Hermann LF), Tan. Johnson (P; Fórizs P), Szabó I. (2B), Lakó (1B), Rácz (3B), Takács B. (RF), Erős M. (C), Kibédi-Varga (SS), Kajtár (CF)

Csodáltuk volna tovább fiataljaink játékát, meg is lett volna erre az esély, a tervek szerint három meccses szériát játszott volna egymással a két oldal, de az időjárás közbeszólt. a teljesen felázott pálya miatt lefújták a folytatást.

Baseball válogatott programok U21/U18 és felnőtt

07:21

A CEB tervek között szerepelt egy nem hivatalos torna az új beosztás szerinti C csoportos csapatoknak, ám erre végül úgy tűnik mégsem kerül sor. Ennek tudatában az idősebb utánpótlás korosztályok és a felnőtt válogatott programja az alábbiak szerint alakul:

2013.07.06-11. U21/U18 edzőtábor Érd (+ felnőtt válogatottak kerettagoknak is nyitott)
2013.07.27 vagy 28. minitorna Pozsony U21/felnőtt
2013.08.20-22. U18 edzőtábor Érd
2013.08.23-25. U18 torna Belgrád
2013. ősz. Duna Kupa U21/felnőtt

A programokra történő jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkat a klubvezetők és edzők mai kézhez kapják, a további tájékoztatásért elsősorban hozzájuk kell fordulni, de természetesen Radácsi András főtitkár is kereshető kérdésekkel e-mail-en vagy telefonon.

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo