Első mérkőzésén vereséget szenvedett a junior baseball válogatott, a kutnoi Little League regionális torna nyitónapján Litvánia bizonyult jobbnak csapatunknál, így innentől bravúrgyőzelmek kellenek a továbbjutáshoz.

A sorsolást követően bizakodó volt a hangulat a csapat háza táján, hisz elkerültük a szekrényméretű játékosokat felvonultató nagyágyúkat (Németország-Amerika, Olaszország, Csehország), nem titkolt cél -a vereség ellenére továbbra is- továbbjutni a csoportból.
A litvánok elleni játék után nehezebb lesz a feladat, már most látszik, hogy dobók terén szenvedős lesz a torna számunkra. A három legjobbunknak (Tanner Johnson, Takács Bence, Garamvölgyi Tibor) nagyon rosszul ment, ráadásul Johnson (48 dobás) nem dobhat holnap Hollandia ellen, Garamvölgyi (68) pedig 4 napig nem mehet a domb közelébe.

A junior mezőnyben évről évre megvillanó litvánok rögtön az elején elintézték a lényeges kérdéseket, a sétákat és védelmi hibákat maximálisan kihasználva 17-1-re elhúztak…2 inning után.

Egyszerűen nem jöttek a strikeok, a harmadik játékrésztől aztán nagy nehezen Garamvölgyi és Szabó István mentette meg a haza becsületét, utóbbi annyira bíztatóan teljesített, hogy a hollandok ellen megkaphatja a kezdő dobó szerepet. Amint összekapta magát a védelem feljött a támadósor is, Rácz Viktor 2Rbi-os ütésének is köszönhetően 4-0-ra hoztuk a meccs második felét.

Utóbbiból lehet erőt meríteni a szerdai Hollandok elleni élet-halál meccs előtt (11 óra), következő ellenfelünk nagyon sima első napon van túl, leléptetéssel ütötte ki a házigazda lengyeleket.

Little League Európai, Közép-Keleti és Afrikai torna, Kutno
A csoport:
Magyarország-Litvánia 5-17