OLYMPUS DIGITAL CAMERAAugusztus 19-én (hétfő) kerül megrendezésre a baseball Magyar Kupa négyes döntője az Izbégi Sporttelepen (térkép). A döntő ezúttal 1 nap alatt kerül lebonyolításra a kedden kezdődő U18-as válogatott edzőtábor miatt, így a két elődöntő 9:30 illetve 13:00-kor, a döntő pedig 16:30-kor kezdődik.

Az első elődöntő mérkőzésen (kezdés 9:30) a kupát rendező Szentendre Sleepwalkers az Óbuda Warriors ellen lép pályára. A két csapat az NB1 alapszakaszában idén 4 alkalommal találkozott, a mérleg az Óbuda javára 3:1. A június eleji duplameccsen még szoros eredményekkel végződtek a meccsek, június végére azonban egy megfáradt Szentendrén már átgázolt az alapszakasz győztes Óbuda, így a Warriors tűnik esélyesebbnek. Ám a Szentendrét hazai pályán sosem szabad leírni, főleg a tavalyi nagy feltámadás után, amikor alapszakasz utolsó helyről nyerték meg a bajnokságot és a döntőben épp az óbudaiakat győzték le.

A másik elődöntő (kezdés 13:00) az idei négyes döntő meglepetéscsapata a Debrecen Tigers és a Jánossomorja Rascals csap össze. A csapatok a kupaselejtezők során már találkoztak, akkor egy szoros meccsen, rendkívül izgalamas végjátékkal (tele bázisok, 2 out szituáció) nyerte a meccset 5:4 arányban a Rascals. A Tigers ezután a vigaszágon két győzelemmel harcolta ki helyét a négyes döntőben. A hajdúságiak így nagy lendülettel érkeznek az elődöntőre, ám ez alkalommal még keményebb diót kell feltörni, hisz a Rascals-ba időközben visszatért a Bundesliga II. bajnokságban szereplő Radványi Tamás és leigazolták a nagykanizsai nevelésű, szintén utóbbi szezonjait Németországban játszó Lőcz Mátét és csapattársát Mike Schneidert is. Visszatért a Rascals-ba Justin Prinstein és Ty Erikssen is, akik a tavalyi szezonban szerepeltek a csapatban.

A két izgalmasnak ígérkező elődöntő után várhatóan 16:30-kor következik a döntő mérkőzés.