…és még egy döntő. Röviden így foglalható össze a hétvége baseball programja. Szombaton softballban és a major korosztályban is bajnokot avatunk, vasárnap pedig kiderül ki a legjobb junior csapat. Emellett az NB1 bajnoki sorozata is elkezdődik Óbudán. Lássuk a részleteket.

Little League Major
A 12 év alattiak bajnokságának négyes döntője Érden zajlik. Szombat délben kezdődik a bronzmeccs, ahol az újonc Budapest Reds ellenfele a régi motoros Jánossomorja Rascals. Az alapszakaszban kétszer találkoztak a csapatok és a jánossomorjaik mindkétszer nyertek, így ezen az összecsapáson is nekik áll a zászló. A döntőben az idén veretlen MAFC Rangers feszül neki az utolsó akadálynak, az alapszakasz második Diósd Dodgers-szel küzdenek az aranyéremért.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Little League Junior
A U-14 korosztály rájátszása a tervezettnél rövidebb lett, játék nélkül jutott döntőbe a Debrecen Tigerkids és játék nélkül lett bronzérmes a Diósd Dodgers. A döntőben a Tigriskölykök az házigazda Érd Giants ellen vasárnap délelőtt játszanak. A Giants meggyőző 11:1-es mérleggel zárta az alapszakaszt és az elődöntőben átgázoltak a Dodgers-en, 22:1 arányban nyertek. A döntőben ennél szorosabb küzdelemre kell számítani, az alapszakaszban a döntős csapatok mindkét találkozója csupán 4 pontos különbséggel végződött.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Magyar Bajnokság döntő sorozat
A tavalyi évhez hasonlóan az Óbuda Warriors és a Szentendre Sleepwalkers küzd meg a magyar bajnoki címért. Nagy különbség azonban, hogy idén az óbudaiak már a vadonatúj pályájukon játszhatják a hazai meccseiket. Az Óbuda alapszakasz győztesként gond nélkül lépett túl az elődöntőben, a három győzelemig tartó sorozatot 3:0-ra nyerték az Érd Aeros ellen. A másik ágon az Alvajárók és a Jánossomorja Rascals között csak az ötödik meccsen dőlt el a továbbjutás, a Rascals-nak a kupagyőzelem után nem jött össze az újabb bravúr.
A két csapat alapszakasz mérlege 3:1 az Óbuda javára. Az óbudiaknak csak ez az egy vereség csúszott be az 12 meccses alapszakaszban, így papíron ők az esélyesebbek, de a Sleepwalkers tavaly már megmutatta, hogy rosszul sikerült alapszakasz után, hogy kell bajnoki címet nyerni, így idén is nagy küzdelem várható a két csapat között. A tétet fokozza, hogy az óbudiak felavatják-e új pályájukat 5. bajnoki címükkel vagy a szentendrei csapatnak sikerül először zsinórban 4 bajnoki címet szerezni.
A meccseket szombat-vasárnap rendszerben játsszák a csapatok 11:00 kezdéssel (kivéve 09.28. 13:00 kezdés).

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Softball négyes döntő
A softball bajnokság a major döntővel párhuzamosan zajlik Érden. A Hungarian Astros és az Érd Wildcats fej-fej mellett haladt a bajnokságban, az utolsó fordulóra maradt a döntés… ám az végül papíron született meg, mert a múlt hétvégi összecsapásukat elmosta  az eső. Az Érd Wildcats így hosszú szünet után az elődöntőben játszik először tétmeccset. Az Astros viszont meglepő módon kettős vereségbe futott két hete Sopronban. Az elődöntőben ellenfelük a Nagykanizsa lesz, akiket sosem lehet félvállról venni. Az Érd esetében bonyolítja a képletet, hogy a Sleepwalkerst új edző vezeti a négyes döntőben, ami akár adhatja is a szükséges pluszt a meglepetéshez. Mindezt figyelembe véve, nem lehet a papírformára alapozni csak várni izgatottan az erdményeket, hisz az első elődöntő már el is kezdődött 10:00-kor.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB2 rájátszás
Az NB2-ben a Nagykanizsa már döntős a Debrecen visszalépése miatt, így ők karosszékből figyelik az Érd-Astros páros vasárnapi visszavágóját. A két győzelemig tartó sorozatben szoros meccsen előnyt szerzett az Érd, így nekik áll a zászló a holnapi összecsapáson.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB3 rájátszás
Az NB3 mezőnye kezd szétszakadni, a felső hármas a Hódmezővásárhely, Nemesvámos, Jászberény triumvirátus, a dobogós helyeken biztos ők fognak osztozni, de egyelőre nyílt a verseny. A vámosiak ma épp a Jászberényt fogadják, ha a Stinky Sox az bronznál fényesebb éremre aspriál el kell hozniuk a W-t a Tigrisektől. A vásárhelyieknek könnyebb falat jut vasárnap az AE424 személyében. A forduló harmadik összecsapását (Crossroad-Mikepércs) lehet, hogy halasztani kell a pályák foglaltsága miatt.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Napközben friss infók a pálya mellől a MOBSSz és Playball facebook oldalakon.