NB1 – A bajnoki cím kapujában az Óbuda
Döntő sorozat állása:
Óbuda Warriors – Szentendre Sleepwalkers 2:0
1. meccs statik
2. meccs statik

A három győzelemig tartó döntő sorozat első hétvégéjén hazai pályán 2:0-ás előnyt szerzett az Óbuda Warriors. Az első mérkőzésen hengereltek az óbudaiak, 14:3-ra nyertek leléptetéssel 7 játékrészben. Az ütősor teteje remekelt, Morua Roberto 4, Lupták Péter és Jorge Fernandez 3-3 pontot szerzett, míg Andó József egy hazafutást is ütött. A ütősor második fele sétákkal fárasztotta a pontaNB1 bronzcsatatlanul adogató szentendrei dobókat. Nikolits György (V) 2.1 inninget tudott csak lehozni 6 sétával kezdőként, cseréje Takács László sem hozott változást, 8 ajándák bázist adott az óbudai támadóknak 3.2 játékrészben. A másik oldalon régi formáját villantotta Zalabai Zsolt (Gy) a dombon, 7 játékrész alatt 10 szentendrei ütőt tett K-ra és és csak 2 sétát engedett.

A vasárnapi derbin már szorosabban alakult az eredmény. Az elején 4 pontos előnnyel megugrott a Óbuda, ám az ötödik tetején csak felébredtek az Alvajárók és rögtön 5 ponttal iratkoztak fel a táblára. Az óbudaiak kezdődobójukat Luptákot le is cserélték, Várkonyi Attila ezután jól tartotta kordában a szentendreieket, ütés és pont nélkül hozott le 3.2 inninget megadva ezzel csapatának a lehetőséget, hogy előbb a hatodikban egyenlítsenek majd a nyolcadikban ismét magukhoz ragadják a vezetést. A kilencedik tetjébe tehát már 1 pontos vezetéssel fordultak a hazaiak és jött lehúzni a rolót az előző napi győztes dobó Zalabai Zsolt. És itt kezdődtek a drámai fordulatok. Zalabai nem tudta menteni a meccset, egyenlítettek az Alvajárók. A szentendreiek is dobót cseréltek a kilencedik alján, a fiatal cseredobó Csalló András helyét a veterán Halmos Balázs vette át. Halmosnak nem dobó az elsődleges posztja, de az utóbbi időben kényszerből egyre többet szerepelt a dombon is. Jól kezdte az inninget, eljutott két kiejtésig majd jött a leolvadás. Három séta után és egy ütés Andótól és kialakult a 7:6-os végeredmény az Óbuda javára.

A mostani hétvégén életben maradásért küzd hazai pályán a Szentendre, míg az Óbudának csak egy győzelem kell a mennybe menetelhez így várhatóan szoros eredmények, nagy taktikai csata várható. A szombati mérkőzés 13:00-kor, a vasárnapi (ha szükséges) 11:00-kor kezdődik az Izbégi baseball pályán.

A bronzcsatában múlt vasárnap a Jánossomorja Rascals idegenben szerzett előnyt, 5:1-re nyertek az Érd Aeros ellen. A vendégek fiatal kezdője Draganits Péter teljes meccset dobott. Csak az első inningben ingott meg, három ütést engedett ebben az egy játékrészben, míg utána az egész meccsen mindössze kettő további találata volt az érdi ütősornak. Draganits kiváló teljesítményén csak a 8 sétáltatás ejt foltot, de ezt nem tudták kihasználni az érdi támadók, mert a séták mellett 11 ütőt tett K-ra és a védelem hibátlanul teljesített mögötte. Ezzel ellentétesen alakult az érdi kezdő Nagy Ádám sorsa, aki a harmadikban kezdett sétákat osztogatni, rögtön hármat, amit az érdi védelem két hibával tetézett így végül biztos ütés nélkül 4 pontot szerezve fordította meg az eredményt ebben a játékrészben a Rascals. Az érdi cseredobók Simó János és Alex Mansfield ugyan tartották az eredményt, de további pontokat nem tudtak szerezni az érdiek így hátrányban utaznak vasárnap Jánossomorjára. A bronzcsata visszavágója 11:00-kor kezdődik, és ha nyer az Érd a harmadik meccsre is aznap kerül sor.

NB1 bronzcsata

NB2 – Kezdődik a döntő sorozat
A H.Astros múlt hétvégén 0-1-ről fordított a két győzelemig tartó elődöntőben az Érd Pioneers ellen, így ők fogadják a döntő első meccsén a rájátszást eddig páholyból figyelő Nagykanizsát. A tavalyi bajnok KanizsaTransz-Ants és az elmúlt három évben két ezüstöt szerző Astros nyitómeccse ma 11:00-kor kezdődik Érden, a visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Nagykanizsán. A sorozat két győzelemig tart. A döntővel párhuzamosan zajlik a bronzcsata, az első meccsre Debrecenbe utazik az Érd Pioneers.

NB2 döntő / NB2 bronzmeccs

NB3 – Továbbra is veretlen Hódok, hajrázó Zoknik
Célegyenesben az NB3 rájátszás is, bár a halasztott meccsek miatt még legalább egy hetet várni kell majd a végső sorrendre, bajnoksavatásra már most szombaton sor kerülhet. A top 3 csapat nagyon együtt van. A Hódmezővásárhely Beavers hozta a kötelezőt az AE424 ellen múlt vasárnap (bár hivatalos eredményt még nem küldtek a Ligának…), a jászberényiek pedig fontos győzelmet szereztek Nemesvámoson. Így előfordulhat, akár hármas holtverseny is a végelszámolásnál.

De matekozni senki sem szeret, dőljön el a pályán a bajnoki cím! Ehhez minden adott a Hódoknak, csak meg kell őrizni veretlenségüket ma hazai pályán. A győzelem ugyanis bajnoki címet jelent a Beaversnek, természetesen mindezt a Nemesvámos Tigers ellen kell abszolválni. A Tigers helye a dobogó legalsó fokán papírforma szerint már nincs igazán veszélyben, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem feltartott kézzel lépnek pályára Vásárhelyen, hisz csak győzelemmel lesz esélyük egy bronznál fényesebb éremre. A tét tehát óriási, és hogy fokozzuk, szorosan a Hódok nyomában hajrázik a Jászberény Stinky Sox is, akiknek a gyengélkedő Mikepércs Black Sox jelenti az utolsó akadályt, hogy 4:1-es mérleggel zárják a rájátszást. Szombati Hód vereség esetén bejön az egyenletbe a Crossroad Angels és az AE424 is, akik az utolsó (halasztott) meccseiket játsszák majd a Beavers illetve a Nemesvámos ellen jövő héten és akár a bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak az alsó régióból. Vajon az utolsó hétvégére és sok tőlük független változóra hagyják a döntést a Hódok vagy behúzzák ma hazai pályán első bajnoki címüket? Hamarosan kiderül… (csak küldjenek eredményt a Ligának is!!!).

NB3 rájátszás program és eremények

Softball MK – A Röntgen-Kanizsa ismételni szeretne, de ezúttal a pályán
A tavalyi évben Nagykanizsa rendezte volna a Softball Magyar Kupát, de az ellenfelek végül a torna napjára elfogytak. Idén újra próbálkoznak a kanizsiak, akik az idei bajnokságot már behúzták és nagyon készülnek a duplázásra hazai pályán. Az elődöntőben ellenfelük a bajnokságot utolsó helyen záró Sopron lesz, így papírforma szerint a hazai csapatnak áll a zászló. A másik ágon a Szentendre-Érd páros küzd a döntőbe jutásért. Hogy mit ér a papírforma azt a két csapat múlt héten megmutatta, az alapszakaszban brillírozó érdiek hazai pályán a bajnokság elődöntőjében épp a Szentendrétől kaptak ki, így most a visszavágási lehetőség adott. De nem lesz könnyű dolguk, hisz a szentendreiek új edzője Birinyi Péter biztos minden megtesz, hogy bizonyítsa, nem csak véletlen volt az első siker.

MK program