10:09 havi archívum

Rájátszás körkép

10:09

NB1 – A bajnoki cím kapujában az Óbuda
Döntő sorozat állása:
Óbuda Warriors – Szentendre Sleepwalkers 2:0
1. meccs statik
2. meccs statik

A három győzelemig tartó döntő sorozat első hétvégéjén hazai pályán 2:0-ás előnyt szerzett az Óbuda Warriors. Az első mérkőzésen hengereltek az óbudaiak, 14:3-ra nyertek leléptetéssel 7 játékrészben. Az ütősor teteje remekelt, Morua Roberto 4, Lupták Péter és Jorge Fernandez 3-3 pontot szerzett, míg Andó József egy hazafutást is ütött. A ütősor második fele sétákkal fárasztotta a pontaNB1 bronzcsatatlanul adogató szentendrei dobókat. Nikolits György (V) 2.1 inninget tudott csak lehozni 6 sétával kezdőként, cseréje Takács László sem hozott változást, 8 ajándák bázist adott az óbudai támadóknak 3.2 játékrészben. A másik oldalon régi formáját villantotta Zalabai Zsolt (Gy) a dombon, 7 játékrész alatt 10 szentendrei ütőt tett K-ra és és csak 2 sétát engedett.

A vasárnapi derbin már szorosabban alakult az eredmény. Az elején 4 pontos előnnyel megugrott a Óbuda, ám az ötödik tetején csak felébredtek az Alvajárók és rögtön 5 ponttal iratkoztak fel a táblára. Az óbudaiak kezdődobójukat Luptákot le is cserélték, Várkonyi Attila ezután jól tartotta kordában a szentendreieket, ütés és pont nélkül hozott le 3.2 inninget megadva ezzel csapatának a lehetőséget, hogy előbb a hatodikban egyenlítsenek majd a nyolcadikban ismét magukhoz ragadják a vezetést. A kilencedik tetjébe tehát már 1 pontos vezetéssel fordultak a hazaiak és jött lehúzni a rolót az előző napi győztes dobó Zalabai Zsolt. És itt kezdődtek a drámai fordulatok. Zalabai nem tudta menteni a meccset, egyenlítettek az Alvajárók. A szentendreiek is dobót cseréltek a kilencedik alján, a fiatal cseredobó Csalló András helyét a veterán Halmos Balázs vette át. Halmosnak nem dobó az elsődleges posztja, de az utóbbi időben kényszerből egyre többet szerepelt a dombon is. Jól kezdte az inninget, eljutott két kiejtésig majd jött a leolvadás. Három séta után és egy ütés Andótól és kialakult a 7:6-os végeredmény az Óbuda javára.

A mostani hétvégén életben maradásért küzd hazai pályán a Szentendre, míg az Óbudának csak egy győzelem kell a mennybe menetelhez így várhatóan szoros eredmények, nagy taktikai csata várható. A szombati mérkőzés 13:00-kor, a vasárnapi (ha szükséges) 11:00-kor kezdődik az Izbégi baseball pályán.

A bronzcsatában múlt vasárnap a Jánossomorja Rascals idegenben szerzett előnyt, 5:1-re nyertek az Érd Aeros ellen. A vendégek fiatal kezdője Draganits Péter teljes meccset dobott. Csak az első inningben ingott meg, három ütést engedett ebben az egy játékrészben, míg utána az egész meccsen mindössze kettő további találata volt az érdi ütősornak. Draganits kiváló teljesítményén csak a 8 sétáltatás ejt foltot, de ezt nem tudták kihasználni az érdi támadók, mert a séták mellett 11 ütőt tett K-ra és a védelem hibátlanul teljesített mögötte. Ezzel ellentétesen alakult az érdi kezdő Nagy Ádám sorsa, aki a harmadikban kezdett sétákat osztogatni, rögtön hármat, amit az érdi védelem két hibával tetézett így végül biztos ütés nélkül 4 pontot szerezve fordította meg az eredményt ebben a játékrészben a Rascals. Az érdi cseredobók Simó János és Alex Mansfield ugyan tartották az eredményt, de további pontokat nem tudtak szerezni az érdiek így hátrányban utaznak vasárnap Jánossomorjára. A bronzcsata visszavágója 11:00-kor kezdődik, és ha nyer az Érd a harmadik meccsre is aznap kerül sor.

NB1 bronzcsata

NB2 – Kezdődik a döntő sorozat
A H.Astros múlt hétvégén 0-1-ről fordított a két győzelemig tartó elődöntőben az Érd Pioneers ellen, így ők fogadják a döntő első meccsén a rájátszást eddig páholyból figyelő Nagykanizsát. A tavalyi bajnok KanizsaTransz-Ants és az elmúlt három évben két ezüstöt szerző Astros nyitómeccse ma 11:00-kor kezdődik Érden, a visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Nagykanizsán. A sorozat két győzelemig tart. A döntővel párhuzamosan zajlik a bronzcsata, az első meccsre Debrecenbe utazik az Érd Pioneers.

NB2 döntő / NB2 bronzmeccs

NB3 – Továbbra is veretlen Hódok, hajrázó Zoknik
Célegyenesben az NB3 rájátszás is, bár a halasztott meccsek miatt még legalább egy hetet várni kell majd a végső sorrendre, bajnoksavatásra már most szombaton sor kerülhet. A top 3 csapat nagyon együtt van. A Hódmezővásárhely Beavers hozta a kötelezőt az AE424 ellen múlt vasárnap (bár hivatalos eredményt még nem küldtek a Ligának…), a jászberényiek pedig fontos győzelmet szereztek Nemesvámoson. Így előfordulhat, akár hármas holtverseny is a végelszámolásnál.

De matekozni senki sem szeret, dőljön el a pályán a bajnoki cím! Ehhez minden adott a Hódoknak, csak meg kell őrizni veretlenségüket ma hazai pályán. A győzelem ugyanis bajnoki címet jelent a Beaversnek, természetesen mindezt a Nemesvámos Tigers ellen kell abszolválni. A Tigers helye a dobogó legalsó fokán papírforma szerint már nincs igazán veszélyben, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem feltartott kézzel lépnek pályára Vásárhelyen, hisz csak győzelemmel lesz esélyük egy bronznál fényesebb éremre. A tét tehát óriási, és hogy fokozzuk, szorosan a Hódok nyomában hajrázik a Jászberény Stinky Sox is, akiknek a gyengélkedő Mikepércs Black Sox jelenti az utolsó akadályt, hogy 4:1-es mérleggel zárják a rájátszást. Szombati Hód vereség esetén bejön az egyenletbe a Crossroad Angels és az AE424 is, akik az utolsó (halasztott) meccseiket játsszák majd a Beavers illetve a Nemesvámos ellen jövő héten és akár a bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak az alsó régióból. Vajon az utolsó hétvégére és sok tőlük független változóra hagyják a döntést a Hódok vagy behúzzák ma hazai pályán első bajnoki címüket? Hamarosan kiderül… (csak küldjenek eredményt a Ligának is!!!).

NB3 rájátszás program és eremények

Softball MK – A Röntgen-Kanizsa ismételni szeretne, de ezúttal a pályán
A tavalyi évben Nagykanizsa rendezte volna a Softball Magyar Kupát, de az ellenfelek végül a torna napjára elfogytak. Idén újra próbálkoznak a kanizsiak, akik az idei bajnokságot már behúzták és nagyon készülnek a duplázásra hazai pályán. Az elődöntőben ellenfelük a bajnokságot utolsó helyen záró Sopron lesz, így papírforma szerint a hazai csapatnak áll a zászló. A másik ágon a Szentendre-Érd páros küzd a döntőbe jutásért. Hogy mit ér a papírforma azt a két csapat múlt héten megmutatta, az alapszakaszban brillírozó érdiek hazai pályán a bajnokság elődöntőjében épp a Szentendrétől kaptak ki, így most a visszavágási lehetőség adott. De nem lesz könnyű dolguk, hisz a szentendreiek új edzője Birinyi Péter biztos minden megtesz, hogy bizonyítsa, nem csak véletlen volt az első siker.

MK program

Döntő, döntő, döntő…

10:39

…és még egy döntő. Röviden így foglalható össze a hétvége baseball programja. Szombaton softballban és a major korosztályban is bajnokot avatunk, vasárnap pedig kiderül ki a legjobb junior csapat. Emellett az NB1 bajnoki sorozata is elkezdődik Óbudán. Lássuk a részleteket.

Little League Major
A 12 év alattiak bajnokságának négyes döntője Érden zajlik. Szombat délben kezdődik a bronzmeccs, ahol az újonc Budapest Reds ellenfele a régi motoros Jánossomorja Rascals. Az alapszakaszban kétszer találkoztak a csapatok és a jánossomorjaik mindkétszer nyertek, így ezen az összecsapáson is nekik áll a zászló. A döntőben az idén veretlen MAFC Rangers feszül neki az utolsó akadálynak, az alapszakasz második Diósd Dodgers-szel küzdenek az aranyéremért.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Little League Junior
A U-14 korosztály rájátszása a tervezettnél rövidebb lett, játék nélkül jutott döntőbe a Debrecen Tigerkids és játék nélkül lett bronzérmes a Diósd Dodgers. A döntőben a Tigriskölykök az házigazda Érd Giants ellen vasárnap délelőtt játszanak. A Giants meggyőző 11:1-es mérleggel zárta az alapszakaszt és az elődöntőben átgázoltak a Dodgers-en, 22:1 arányban nyertek. A döntőben ennél szorosabb küzdelemre kell számítani, az alapszakaszban a döntős csapatok mindkét találkozója csupán 4 pontos különbséggel végződött.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Magyar Bajnokság döntő sorozat
A tavalyi évhez hasonlóan az Óbuda Warriors és a Szentendre Sleepwalkers küzd meg a magyar bajnoki címért. Nagy különbség azonban, hogy idén az óbudaiak már a vadonatúj pályájukon játszhatják a hazai meccseiket. Az Óbuda alapszakasz győztesként gond nélkül lépett túl az elődöntőben, a három győzelemig tartó sorozatot 3:0-ra nyerték az Érd Aeros ellen. A másik ágon az Alvajárók és a Jánossomorja Rascals között csak az ötödik meccsen dőlt el a továbbjutás, a Rascals-nak a kupagyőzelem után nem jött össze az újabb bravúr.
A két csapat alapszakasz mérlege 3:1 az Óbuda javára. Az óbudiaknak csak ez az egy vereség csúszott be az 12 meccses alapszakaszban, így papíron ők az esélyesebbek, de a Sleepwalkers tavaly már megmutatta, hogy rosszul sikerült alapszakasz után, hogy kell bajnoki címet nyerni, így idén is nagy küzdelem várható a két csapat között. A tétet fokozza, hogy az óbudiak felavatják-e új pályájukat 5. bajnoki címükkel vagy a szentendrei csapatnak sikerül először zsinórban 4 bajnoki címet szerezni.
A meccseket szombat-vasárnap rendszerben játsszák a csapatok 11:00 kezdéssel (kivéve 09.28. 13:00 kezdés).

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Softball négyes döntő
A softball bajnokság a major döntővel párhuzamosan zajlik Érden. A Hungarian Astros és az Érd Wildcats fej-fej mellett haladt a bajnokságban, az utolsó fordulóra maradt a döntés… ám az végül papíron született meg, mert a múlt hétvégi összecsapásukat elmosta  az eső. Az Érd Wildcats így hosszú szünet után az elődöntőben játszik először tétmeccset. Az Astros viszont meglepő módon kettős vereségbe futott két hete Sopronban. Az elődöntőben ellenfelük a Nagykanizsa lesz, akiket sosem lehet félvállról venni. Az Érd esetében bonyolítja a képletet, hogy a Sleepwalkerst új edző vezeti a négyes döntőben, ami akár adhatja is a szükséges pluszt a meglepetéshez. Mindezt figyelembe véve, nem lehet a papírformára alapozni csak várni izgatottan az erdményeket, hisz az első elődöntő már el is kezdődött 10:00-kor.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB2 rájátszás
Az NB2-ben a Nagykanizsa már döntős a Debrecen visszalépése miatt, így ők karosszékből figyelik az Érd-Astros páros vasárnapi visszavágóját. A két győzelemig tartó sorozatben szoros meccsen előnyt szerzett az Érd, így nekik áll a zászló a holnapi összecsapáson.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB3 rájátszás
Az NB3 mezőnye kezd szétszakadni, a felső hármas a Hódmezővásárhely, Nemesvámos, Jászberény triumvirátus, a dobogós helyeken biztos ők fognak osztozni, de egyelőre nyílt a verseny. A vámosiak ma épp a Jászberényt fogadják, ha a Stinky Sox az bronznál fényesebb éremre aspriál el kell hozniuk a W-t a Tigrisektől. A vásárhelyieknek könnyebb falat jut vasárnap az AE424 személyében. A forduló harmadik összecsapását (Crossroad-Mikepércs) lehet, hogy halasztani kell a pályák foglaltsága miatt.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Napközben friss infók a pálya mellől a MOBSSz és Playball facebook oldalakon.

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo