Hűvös, de szép napsütéses időben fejeződik be a 2013-as rájátszás, lássuk a körképet a záró fordulók előtt.

NB1 – Bajnok az Óbuda Warriors
Döntő sorozat végeredmény:
Óbuda Warriors – Szentendre Sleepwalkers 3:0 (statik)

A döntő széria harmadik meccse fordulatosan alakult egészen a hetedik inningig, ott ugyanis a gyengélkedő Sleepwalkers cseredobók ellen begyújtotta a rakétákat az Óbuda.

Az óbudaiaknál az első meccsen brillirozó Zalabai Zsolt kezdett a dombon, míg a hazaiaknál a balos Szabó Tamás. Szabót vállproblémák miatt hamar cserélni kellett, így Csalló András került a helyére. Zalabai az előző héthez képest gyengébben muzsikált, de ütésben kisegítette csapata. A másik oldalon Csalló is mecccsben tartotta az Alvajárókat hat játékrészen keresztül, de miután elkészült erejével, újabb cserére kényszerültek a hazaiak és ezután már nem tudtak jó megoldást találni. A cserék sorát Nikolits György nyitotta, aki kezdetben nem találta a zónát, ezzel megadta a lehetőséget a széria utolsó óbudai rohamára. Sétáltatások sora, közte egy-egy szép ütés óbudai részről és máris kergette az eredményt a Szentendre. A legfontosabb momentum volt talán a Warriors újonc Szuhi Levente kétpontos duplája, ami megadta a kegyelemdöfést az Alvajáróknak. A végeredmény 13:7 lett az Óbuda javára.

A bronzcsatában nem született meglepetés, hazai pályán nyerte a széria második meccsét is a Jánossomorja Rascals. A bajnokság negyedik helyezette lett az Érd Aeros.

NB2 – Hangyányi előny
A NB2-es bajnok címért zajló széria első meccsét magabiztosan hozta idegenben a Kanizsatransz-Ants a H.Astros ellen, így továbbra is hibátlan szezont futnak. Hazai pályán minden esélyük megvan arra, hogy feltegyék a koronát erre a menetelésre és a tavalyi év után újabb aranyéremmel gazdagodjanak. Kérdés persze, hogy az Astros mennyire tüzeli fel magát erre az összecsapásra, de zsinórban kettőt nyerni a Kanizsa ellen bravúr kategória lenne.

A bronzcsatában a Debrecen Tigers került előnyben, miután a széria nyitómeccsén hazai pályán 10:6-ra nyert az Érd Pioneers ellen. A csata itt teljesen nyílt, hiszen a Pioneers az alapszakaszban egyszer már legyőzte a Tigriseket és jobban is szerepeltek hazai pályan, mint idegenben. Amennyiben az első meccsen érdi siker születik, rögtön utána kezdődik a minden eldöntő harmadik összecsapás.

NB3 – Beavers a befutó
Az NB2 alapszakasz 5-10. helyén álló csapatok versenyfutását múlt vasárnap megnyerte a Hódmezővásárhely Beavers, miután idegenben, pontgazdag meccsen, de körömrágós végjátékban 21:20 arányban győztek a Nemesvámos Tigers ellen.

A múlt vasárnap szezonzáró meccsén némi meglepetésre a zoknicsatában még a Mikepércs Black Sox is villant egy utolsót és idegenben diadalmaskodtak a Jászberény Stinky Sox ellen. A forduló harmadik meccsén a Crossroad Angels hozta a kötelezőt az AE 424 ellen.

A mostani hétvégére még halasztott összecsapások maradtak, egy kis örömjáték a szezon végére. A Beavers hibátlan rájátszása múlik azon, hogy legyőzik Crossroad Angelst, és a Nemesvámos is kozmetikázhat a mérlegén a 424 ellen.

LL Major – Bajnok a MAFC Újbuda Rangers
A bajnokság végeredménye:
1. MAFC
2. Diósd
3. Jánossomorja
4. Budapest Reds
5-8. Érd Indians, Érd Cardinals, Óbuda Legionnares

LL Junior – Bajnok az Érd Giants
1. Érd Giants
2. Debrecen Tigerkids
3. Diósd Dodgers
4. Jászberény Bandits

LL Senior – Harcra fel az aranyért!
… és a bronzért! Az utolsó hétvégére maradtak a legidősebb utánpótlás korosztály döntő és helyosztó meccsei.

Szombaton az érdi pályán a Jánossomorja Rascals, MAFC Rangers és Hódmezővásárhely Beavers hármásfogat küzd a bronzéremért. Az alapszakasz eredmények alapján a minitorna esélyese a Rascals, de biztosak nem lehetünk a győzelemben, hisz a jánosiak őszi köre eddig nem sikerült túl fényesen. Ehhez jön még, hogy a MAFC Rangers mindent meg fog tenni azért, hogy szépen búcsúztassák a szezon végén a csapattól távozó Duncan Johnson vezetőedzőt. A Beavers sötét lóként érkezik a tornára, meccsük még nem volt ősszel, az alapszakaszban a tabella alján csücsültek 10 vereség mellett 2 győzelemmel. De ezt a két győzelmet épp a MAFC és a Rascals ellen gyűjtötték be. Hamarosan kiderül, sikerül-e valami meglepetés taktikával előrukkolni a Hódoknak.

Program

A vasárnapi döntőben az Óbuda Gladiators fogadja az Érd Pirates csapatát. A két csapat fej-fej mellett haladt az alapszakaszban az utolsó forduló két mérkőzésére maradt a döntés, hogy ki lesz a végső befutó. Azon a hétvégén egyet-egyet nyertek a csapatok, így az óbudaiak megszerezték az alapszakasz győzelemet. Reméljük minél többen kilátogattok az idei két legjobb utánpótlás csapat végső összecsapására! Győzzön a jobb!

Program

Softball – Bajnok a Röntgen-Kanizsa Ants
A bajnokság végeredménye:
1. Röntgen Kanizsa Ants
2. Szentendre Sleepwalkers
3. Érd Wildcats
4. Hungarian Astros
5. Sopron Squirrels