06:10 havi archívum

Lezajlott a tisztújítás, új elnök a MOBSSz élén

06:10

A múlt szombaton megtartott, tisztújítással egybekötött közgyűlésen szép számban képviseltette magát a tagság. Parázs viták előzték meg a szavazást, de végül megszületett a konszenzus.

Szeghalmi László megkapta a bizalmat a közgyűléstől és átvette az elnöki posztot a 4 év után leköszönő dr. Vámos Attilától. Az elnökség összetétele is jelentősen változott, a korábbi tagok közül két fő, Terry Lingenhoel, mint utánpótlás koordinátor és Szabó Sándor újraválasztott Liga elnökként került be az elnökségbe. Mellettük Makai Bence, Suzanne Cole (softball), Halmos Balázs és Illés Imre erősítik az új elnök csapatát.

A Számvizsgáló Bizottság elnökét Berecz Attilát újraválasztotta a közgyűlés, a leköszönő két bizottsági tag Kiss Szabolcs és Csornai János helyére pedig Nagy Krisztina és Bagó Nikolett lett megszavazva.

A Liga-elnök Szabó Sándor újraválasztása mellett a korábbi tagok közül Csornai Jánost, Gyimes Magdolnát és Turi Ferencet is újabb négy évre megválasztották, hozzájuk a jelöléstől visszalépő Kovács Balázs helyére Bagyinszki Tibor került.

Az új elnökség első ülésére 10.21-én, hétfőn kerül sor, a Liga is hamarosan megkezdi az előkészületeket a 2014. évi bajnokságra, amiben a klubok aktív közreműködésére is számítanak.

Minden jó, ha a vége jó

10:13

Hűvös, de szép napsütéses időben fejeződik be a 2013-as rájátszás, lássuk a körképet a záró fordulók előtt.

NB1 – Bajnok az Óbuda Warriors
Döntő sorozat végeredmény:
Óbuda Warriors – Szentendre Sleepwalkers 3:0 (statik)

A döntő széria harmadik meccse fordulatosan alakult egészen a hetedik inningig, ott ugyanis a gyengélkedő Sleepwalkers cseredobók ellen begyújtotta a rakétákat az Óbuda.

Az óbudaiaknál az első meccsen brillirozó Zalabai Zsolt kezdett a dombon, míg a hazaiaknál a balos Szabó Tamás. Szabót vállproblémák miatt hamar cserélni kellett, így Csalló András került a helyére. Zalabai az előző héthez képest gyengébben muzsikált, de ütésben kisegítette csapata. A másik oldalon Csalló is mecccsben tartotta az Alvajárókat hat játékrészen keresztül, de miután elkészült erejével, újabb cserére kényszerültek a hazaiak és ezután már nem tudtak jó megoldást találni. A cserék sorát Nikolits György nyitotta, aki kezdetben nem találta a zónát, ezzel megadta a lehetőséget a széria utolsó óbudai rohamára. Sétáltatások sora, közte egy-egy szép ütés óbudai részről és máris kergette az eredményt a Szentendre. A legfontosabb momentum volt talán a Warriors újonc Szuhi Levente kétpontos duplája, ami megadta a kegyelemdöfést az Alvajáróknak. A végeredmény 13:7 lett az Óbuda javára.

A bronzcsatában nem született meglepetés, hazai pályán nyerte a széria második meccsét is a Jánossomorja Rascals. A bajnokság negyedik helyezette lett az Érd Aeros.

NB2 – Hangyányi előny
A NB2-es bajnok címért zajló széria első meccsét magabiztosan hozta idegenben a Kanizsatransz-Ants a H.Astros ellen, így továbbra is hibátlan szezont futnak. Hazai pályán minden esélyük megvan arra, hogy feltegyék a koronát erre a menetelésre és a tavalyi év után újabb aranyéremmel gazdagodjanak. Kérdés persze, hogy az Astros mennyire tüzeli fel magát erre az összecsapásra, de zsinórban kettőt nyerni a Kanizsa ellen bravúr kategória lenne.

A bronzcsatában a Debrecen Tigers került előnyben, miután a széria nyitómeccsén hazai pályán 10:6-ra nyert az Érd Pioneers ellen. A csata itt teljesen nyílt, hiszen a Pioneers az alapszakaszban egyszer már legyőzte a Tigriseket és jobban is szerepeltek hazai pályan, mint idegenben. Amennyiben az első meccsen érdi siker születik, rögtön utána kezdődik a minden eldöntő harmadik összecsapás.

NB3 – Beavers a befutó
Az NB2 alapszakasz 5-10. helyén álló csapatok versenyfutását múlt vasárnap megnyerte a Hódmezővásárhely Beavers, miután idegenben, pontgazdag meccsen, de körömrágós végjátékban 21:20 arányban győztek a Nemesvámos Tigers ellen.

A múlt vasárnap szezonzáró meccsén némi meglepetésre a zoknicsatában még a Mikepércs Black Sox is villant egy utolsót és idegenben diadalmaskodtak a Jászberény Stinky Sox ellen. A forduló harmadik meccsén a Crossroad Angels hozta a kötelezőt az AE 424 ellen.

A mostani hétvégére még halasztott összecsapások maradtak, egy kis örömjáték a szezon végére. A Beavers hibátlan rájátszása múlik azon, hogy legyőzik Crossroad Angelst, és a Nemesvámos is kozmetikázhat a mérlegén a 424 ellen.

LL Major – Bajnok a MAFC Újbuda Rangers
A bajnokság végeredménye:
1. MAFC
2. Diósd
3. Jánossomorja
4. Budapest Reds
5-8. Érd Indians, Érd Cardinals, Óbuda Legionnares

LL Junior – Bajnok az Érd Giants
1. Érd Giants
2. Debrecen Tigerkids
3. Diósd Dodgers
4. Jászberény Bandits

LL Senior – Harcra fel az aranyért!
… és a bronzért! Az utolsó hétvégére maradtak a legidősebb utánpótlás korosztály döntő és helyosztó meccsei.

Szombaton az érdi pályán a Jánossomorja Rascals, MAFC Rangers és Hódmezővásárhely Beavers hármásfogat küzd a bronzéremért. Az alapszakasz eredmények alapján a minitorna esélyese a Rascals, de biztosak nem lehetünk a győzelemben, hisz a jánosiak őszi köre eddig nem sikerült túl fényesen. Ehhez jön még, hogy a MAFC Rangers mindent meg fog tenni azért, hogy szépen búcsúztassák a szezon végén a csapattól távozó Duncan Johnson vezetőedzőt. A Beavers sötét lóként érkezik a tornára, meccsük még nem volt ősszel, az alapszakaszban a tabella alján csücsültek 10 vereség mellett 2 győzelemmel. De ezt a két győzelmet épp a MAFC és a Rascals ellen gyűjtötték be. Hamarosan kiderül, sikerül-e valami meglepetés taktikával előrukkolni a Hódoknak.

Program

A vasárnapi döntőben az Óbuda Gladiators fogadja az Érd Pirates csapatát. A két csapat fej-fej mellett haladt az alapszakaszban az utolsó forduló két mérkőzésére maradt a döntés, hogy ki lesz a végső befutó. Azon a hétvégén egyet-egyet nyertek a csapatok, így az óbudaiak megszerezték az alapszakasz győzelemet. Reméljük minél többen kilátogattok az idei két legjobb utánpótlás csapat végső összecsapására! Győzzön a jobb!

Program

Softball – Bajnok a Röntgen-Kanizsa Ants
A bajnokság végeredménye:
1. Röntgen Kanizsa Ants
2. Szentendre Sleepwalkers
3. Érd Wildcats
4. Hungarian Astros
5. Sopron Squirrels

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo