11:07 havi archívum

Szezonnyitó körkép – Jánossomorja Rascals

11:07

rascals_logo

Interjú sorozatunkat a tavalyi bajnokság 3. helyezettjével, a Jánossomorja Rascals-szal folytatjuk. A csapat edzőjét, Fekete Balázst távozókról, érkezőkről és visszatérőkről kérdeztük, és az is szóba került, mit segíthetnek a külföldi edzők és játékosok a magyar baseballnak.

 

baseball.hu: 2012-ben és 2013-ban a Rascals bronzérmes lett a bajnokságban, viszont megnyerte a Magyar Kupát. Aláírnád most ezt az eredményt 2014-re?

F.B.: Magyar Kupának nagyon örültünk, de a bajnokságban szeretnék döntőbe kerülni. Az elmúlt évben nagy csatában maradtunk alul az elődöntőben a Szentendrével szemben. Idén is cél a döntőbejutás.

baseball.hu: Ha megfordítjuk az ajánlatot? Bajnoki győzelem és Kupa harmadik hely?

F.B.: Igen, az nagy dolog lenne! A Magyar Kupában most a csoportkör is elég kemény lett a számunkra.

(tovább…)

Szezonnyitó körkép – Érd Aeros

21:21

1654086_616511025088116_817415779_nSzezonnyitó interjú-sorozatunkban az Interligára készülő csapatok edzőivel, vezetőivel beszélgetünk. Elsőként az Érd Aeros részéről Korein Attila mesélt nekünk terveikről, esélyekről, fiatal tehetségekről, önbizalomról, generációs különbségekről.

baseball.hu: Tavaly edzőképzést végeztél, csapatvezetőtök, Terry Lingenhoel elsősorban az utánpótlással foglalkozik. Köszönthetünk úgy, mint a felnőtt csapat vezetőedzőjét?

Korein Attila: Inkább csak segéd, illetve csapatkapitány. Tény hogy sokan adnak a szavamra, szerencsére.

baseball.hu: Két évvel ezelőtt Garret Shivley személyében Amerikából is kaptatok edzői segítséget. Érkezik edző vagy játékos a Tengerentúlról az idei szezonra?

K.A.: Ez igazából mindig esetleges. Ha éppen talál valakit Terry, vagy valaki jelentkezik a felhívásunkra, mint Alex Mansfield, aki tavaly visszajött, mert annyira tetszett neki Magyarországon, akkor lesz idén is. Egyelőre nincs senki a képben.

(tovább…)

Visszalépés miatt változott az U18 Eb-selejtező csoportbeosztása

08:36

Az Ukrajnában kialakult feszült állapotok miatt az Ukrán Baseball Szövetség visszaléptette csapatát az idei U18-as Eb-selejtezőről. Az ukránok a mi csoportunkban szerepeltek volna, így a B-csoportból Nagy-Britannia válogatottja került a helyükre. Így majd a két csoportban 4-4 csapat küzd a továbbjutásért, a torna viszont két nappal rövidebb lett a visszalépés miatt. A teljes válogatott program bejegyzését frissítettük ezzel az információval.

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo