17:06 havi archívum

Szezonnyitó körkép – Szentendre Sleepwalkers

17:06

slepwalkers_logo Szezonnyitó sorozatunk következő részében a magyar baseball legsikeresebb csapata, a 8-szoros bajnok Szentendre Sleepwalkers egyik vezéregyéniségét, Simonyi Dénest kérdeztük. Az interjú a Kupa-selejtező hétvége után készült, így már az első mérkőzések tapasztalatait is volt alkalmunk elemezni.

baseball.hu: Három év bajnoki győzelmi sorozat után tavaly 2. lett a csapat. Mi lehetett a fő ok? Jóllakott a Szentendre?

Simonyi Dénes: Erről szó sincs! A fiatal és a tapasztaltabb korosztály egyelőre nem nőtt össze és emiatt nem sikerülhetett a 4. győzelem. Ez az idei évben – legalábbis egyelőre – javulni látszik. Abban bízunk, hogy a fiatal dobóink megerősödtek a télen és idén újra győzelemre visznek minket.

baseball.hu: Sok hazai csapathoz hasonlóan nálatok is az látszik, hogy a most 25-30 év körüli korosztály szinte teljesen hiányzik a csapatból. Az alapemberek sokat már 35 fölöttiek, mellettük 18-20 éves fiatalok játszanak. Hosszú távú utánpótlás-nevelés folyik, de a következő pár évben képes lesz-e fenntartani a csapat a színvonalat?

S.D.: Az igaz, hogy ebből a korosztályból kevés játékosunk van, de hogy teljesen hiányzik, az ránk talán a legkevésbé jellemző. A kezdő csapatunkból hárman, Goór Csaba, Kondás Márk, és én is ebbe a korosztályba tartozunk, egyelőre nem aggódom a csapat rövidtávú jövője miatt sem. A 16-20 éves korosztályban pedig jó néhány olyan játékosunk van, akik játékerőben nincsenek elmaradva a 30 felettiekhez képest, de tapasztalatban még igen. (tovább…)

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo