10494752_791061187605123_1551940710884179977_n

A válogatott a Jánossomorjai edzőnapon

Június 26-án, csütörtökön utazik a magyar U12-es baseball válogatott a csehországi Hlubokába, ahol a hét végén részt vesz a Games of Friendship elnevezésű 3 napos nemzetközi tornán. Összesen 5 mérkőzés vár a csapatra, két cseh és egy olasz ellenfél ellen.

A verseny előtti hétvégén a csapat utolsó közös edzését tartotta Jánossomorján, ahol a keret szűkítése volt Erdélyi Dániel kapitány feladata. Ezúttal a teljes nap edzőmérkőzésekkel telt – előbb a válogatott dobók kipróbálásával, majd edzői dobással. A játékosok nem csak megszokott helyükön, hanem más pozícióban is feladatot kaptak, ami kezdetben okozott némi bizonytalanságot, de az edzés hajrájára igazán felpörgött a válogatott, a nap végén alig lehetett leparancsolni a srácokat a pályáról.

A jánossomorjai klub nem csak pályáját bocsátotta rendelkezésre, de junior játékosai is besegítettek, és részt vett az edzés vezetésében a klub utánpótlás edzője, Fekete Csaba is, aki hasznos tanácsaival, és a fáradó játékosok motiválásával is hozzájárult a munkához.

A kapitány és stábja az edzés kiértékelése után másnap kihirdette a 15 fős utazó keretet, de hangsúlyozta, hogy akik most kimaradtak, azokra továbbra is a válogatott tagjaiként számít, és a szezon folyamán lehetőséget kaphatnak még, hogy címeres mezben lépjenek pályára.

Az utazó csapat tagjai:

Antal Nóra – Budapest Reds

Boda Viktor – Érd Indians

Csalló Levente – Szentendre Sleepwalkers

Diós Mónika – Jánossomorja Rascals

Dubi Raul – Jánossomorja Rascals

Fekete Attila – Jánossomorja Rascals

Frauenberger Benedek – Budapest Reds

Gyenes Balázs – Óbuda Legionaires

Ketama Paris – MAFC Újbuda Rangers

Krecz Olivér – Óbuda Legionaires

Kukucska Tibor – Jánossomorja Rascals

Laffer Benedek – Jánossomorja Rascals

Piros Ádám – Budapest Reds

Staindl Dominik – Budapest Reds

Tóth Márk – Óbuda Legionaires

A tornához sok sikert kívánunk, az eredményekről és a tapasztalatokról hamarosan beszámolunk.