[:hu]13015573_1006341796117315_1270142630985478851_n

Az európai baseball világban egyre nagyobb presztízsre tesz szert az Interliga, azaz a horvát-magyar-szerb-szlovák-szlovén közös bajnokság. Az idén két divízióban folynak a küzdelmek, a 6 csapatos elit az A csoportban harcol az Interliga bajnoki címéért, a B csoportban 9 egyesület szállt ringbe a feljutás reményében. A liga idén saját honlapot indított, ahol a csapatokról és játékosokról szóló információk mellett naprakész statisztikákat is böngészhetnek az érdeklődők.

Lassan az alapszakasz hajrájához érkezünk, érdemes összegezni a magyar csapatok eddigi szereplését.

A felsőházban jól kezdett a Budapest Reds, de az utolsó két forduló kisiklásai miatt a dobogóról az 5. helyre esett vissza. A lőrinciek az Olimpija Karlovac és a Trnava Angels csapatával vannak nagy harcban a rájátszást jelentő 3-4. pozícióért, ezen a hétvégén éppen a rivális horvátokhoz látogatnak.

Az Óbuda Warriors a tavalyi playoff szereplés után idén egyelőre adós még az első győzelemmel. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fővárosi csapat teljesen megfiatalított gárdával vágott neki a 2016-os szezonnak, és több mérkőzésükön is nagyon kevésen múlott a siker.

A B csoportban a Jánossomorja Rascals a tabellán a középmezőny alsó felében tanyázik. A küzdelem azonban nagyon szoros, amit az is mutat, hogy a Zsiványok csak 3,5 győzelemmel vannak elmaradva a listavezető horvát Medvednicától, így reális esélyük van akár dobogós helyezésre is.

Az Érd Aeros egyelőre nyeretlenül áll az alsóház végén. Az egyesület azonban a hazai baseball egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő bázisa, így bízhatunk abban, hogy rövidesen velük is számolni kell majd az Interligában.

Kövessétek NB1-es csapataink eredményeit és statisztikáit az Interliga honlapján!

www.eurointerleaguebaseball.com[:]