[:hu]

Az ünnepi hétvégén eldől a Baseball Magyar Kupa sorsa. A trófeáért nem meglepő módon az utóbbi évek bajnokságainak dobogósai, a Budapest Reds-Sleepwalkers, az Óbuda Warriors és a Jánossomorja Rascals van versenyben.

baseball_MK

A címvédő Óbuda lépéselőnyben van, hiszen már kiharcolta a döntőbeli részvételt, miután még júliusban 15-8-ra legyőzte a Hódmezővásárhely Beavers csapatát az egyik ág elődöntőjében. A másik döntős helyért szombaton délután 3 órakor csap össze a Budapest Reds-Sleepwalkers és a Jánossomorja Rascals a pestszentlőrinci Reds pályán.

A csapatok Interliga szereplése alapján idén a Reds tűnik a cím legnagyobb esélyesnek, annak ellenére is, hogy nélkülözniük kell az Európa-bajnokságon sérülést szenvedett Erdélyi Dánielt, aki a szezon során a csapat egyik kezdő dobójává lépett elő. A jánossomorjaiak azonaban a japán Atsuya Tokoh vezetésével mindent meg fognak tenni a döntőbe jutásért. Egy Rascals-Warriors párosítás külön pikantériája lenne, hogy a Rascalsban egykori klubja ellen mutatkozhatna be a visszavonulása után visszatérő Jorge Fernandez, az Óbuda korábbi meghatározó játékosa.

Bárki is lesz az ellenfél, a tavalyi kupagyőzelem óta alaposan megfiatalított Warriors hazai pályán mindenképp kemény ellenfél lesz.

A Magyar Kupa döntő mérkőzése augusztus 21-én vasárnap 11-kor kezdődik az óbudai Antonio Morua Arénában.

[:]