[:hu]December 29-én Diósdon került sor a 2017-es év utolsó hazai baseball eseményére, a Baseball Klub Szuperkupa második állomásaként megrendezett U12-es teremtornára.

A torna érmes csapatai

A négy fős mezőny körmérkőzései során ezúttal a két fővárosi gárda, a Budapest Reds és az Óbuda Legionnaires emelkedett ki a mezőnyből. Az Óbudaiak a házigazda Érd Moose elleni szoros, a Pirosak a Hatvan Hunters elleni sima győzelemmel kezdtek. Az Érd ezután ugyan alaposan ráijesztett a Redsre, de a tavalyi Major bajnokság győztese végül felülkerekedett, és mivel az Óbuda a Hunters ellen is dominált, az utolsó kör előtt már kialakult a döntő párosítása. Az így már tét nélküli Reds-Legionnaires csatát az Óbuda lehengerlő támadással kezdte, a mérkőzés közepére azonban a lőrinciek is összekapták magukat, és végül ők fejezték be veretlenül a csoportkört. A Hatvan Hunters nagyrész újoncokból álló csapatának inkább a tapasztalatszerzés jutott, bár az Érdet sokáig szoros küzdelemre kényszerítették, és egy-egy szép ütéssel, vagy elkapással bizonyították, hogy bőven van lehetőség a csapatban.

A bronzmérkőzésen a Moose hozta a papírformát, így a harmadik hellyel vigasztalódhattak. A döntő pedig igazán méltó befejezése volt a napnak. A Legionnaires és a Reds fordulatos, izgalmas találkozót, igazi kis baseball-thrillert prezentált, ahol hol egyik, hol másik csapat kerekedet felül, de mindketten jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból is. Előbb az Óbuda hozta vissza 4 pontos hátrányból a meccset, sőt 5-10-re felül is kerekedett, ekkor azonban a Redsnek sikerült az egyenlítés. A Pirosak a következő inningben el is dönthették volna a csatát, de a Legionnaires egy tele bázisoknál bemutatott dupla játékkal kapott pont nélkül jött ki a slamasztikából. A momentum ezzel átkerült az Óbuda oldalára, de a Reds is nullás védekezéssel válaszolt, majd a záró játékrészben egy walk-off base-hittel 11-10-re megnyerte a találkozót, és ezzel a tornát is.

A 2018-as budapesti U12-es Európa Bajnokság előtt bíztató volt látni, hogy a hazai mezőnyben nincs hiány precíz mozdulatokkal kivitelezett kemény ütésekből, higgadt és pontos védekező játékokból, és jó mentális felkészültségű játékosokból sem.

A Baseball Klub Szuperkupa február 25-én Ikrényben folytatódik, ahol természetesen mi is ott leszünk.

Eredmények:

csoportkör:

Érd Moose – Óbuda Legionnaires 4-9

Budapest Reds – Hatvan Hunters 36-4

Budapest Reds – Érd Moose 12-4

Óbuda Legionnaires – Hatvan Hunters 15-6

Hatvan Hunters – Érd Moose 9-16

Óbuda Legionnaires – Budapest Reds 9-12

3. helyért

Hatvan Hunters – Érd Moose 6-17

döntő:

Óbuda Legionnaires – Budapest Reds 10-11[:]