[:hu]Az U12-es baseball válogatott már 2017 novemberében megkezdte a felkészülést a 2018. június 30. és július 8. között Budapesten megrendezésre kerülő korosztályos Európa bajnokságra. Morua Roberto szövetségi kapitányt kérdeztük.

– Fontosnak tartom, hogy a hazai rendezésű EB-n megfelelően felkészült csapattal tudjunk részt venni,
ezért az edzéseket 2 hetes rendszerben tartottuk/tartjuk az Óbudai Baseball Aréna fűtött edzőcsarnokában, melynek
költségeit a Budapesti Baseball Szövetség fedezi – mondta a szövetségi kapitány.

Decemberben került sor a válogatott létszámának szűkítésre, amikor a 24 gyerekből 16-ot választottak ki Fekete Balázs és Piros Szabolcs segédedzőkkel közösen. Ők képviselhetik Magyarországot az Európa bajnokságon.

– Nagy öröm számomra, hogy érezhetően minden gyerek, illetve szüleik is komolyan veszik az edzéseket és igyekeznek mindig időben megjelenni.

Az edzésekhez 2018-ban csatlakozott Wilby Romero, aki specifikusan baseball erőnléti edzésekkel segíti a munkát.

A tél folyamán több felkészítő meccset játszott a válogatott teremtornák keretében, így például Vácrátóton és Ikrényben is. Nagyon jól érzékelhető volt a válogatott csapat összeszokottsága és fegyelmezett munkája.

– A jó idő beköszöntével már a szabadban folytatjuk a megkezdett munkát, és lehetőségeinkhez mérten szervezünk felkészítő mérkőzéseket. Júniusban az Eb előtt egy héttel, 4 napos edzőtábort tartunk, amikor meccset játszunk a szlovák U12-es válogatottal és két cseh csapattal is.

A MOBSSZ nevében további jó munkát és sikerest szereplést kívánunk![:]