[:hu]Az idei nyár fontos mérföldkő a magyar baseball történetében, hiszen egy rendkívül sikeres Eb-rendezéssel, valamint egy frissen felavatott, a nemzetközi szabványoknak minden tekintetben megfelelő utaánpótlás baseball pályával végérvényesen beírtuk magunkat a sportág nagykönyvébe.

A június 30. és július 8. között Budapesten zajló U12-es Európa-bajnokság több szempontból is nagy jelentőséggel bír Magyarország számára. Kezdjük azzal, hogy a honi válogatott szép játékkal és okos versenyzéssel, a hazai közönség támogatásából sokat merítve minden előzetes várakozást felülmúlva a hetedik helyen végzett. Az erőviszonyok alapján a tízbe kerülés is csodával határos lett volna a csapat számára, a magyar ifjak lelkesedése viszont borította a papírformát. Szerencsére! Hét mérkőzésükből négyszer győztesen hagyták el a pályát, pozitív mérlegükkel pedig a végelszámolásban a baseball hazai történetének kiemelkedő eredményét érték el.

De nem csupán a fiatalok, a magyar rendezés is kiválóra vizsgázott hozzáállásból mind az előkészületek, mind pedig a világesemény alatt. A kontinensviadalnak otthont adó Óbudai Baseball Aréna a sikeres egyik kulcseleme volt, melynek a szakma képviselői és a mérkőzésekre kilátogató sportbarátok egyaránt a csodájára jártak. Értékét tovább növeli, hogy a környező országokban nincs párja, csak a sportág élmezőnyébe tartozó nemzetek rendelkeznek ehhez hasonlóval.

Többek között ezt is kiemelte Riccardo Fraccari, a WBSC első embere, amikor a világ baseball és softball vezetőinek Budapestre összehívott találkozóján fogadta dr. Fazakas Szabolcsot, a MOBSSZ újonnan megválasztott elnökét. Fraccari rendkívül pozitívan értékelte a magyar szövetség tevékenységét, sportágaink honi fejlődését, és az U12-es Európa-bajnokság példás lebonyolítását. Kihangsúlyozta egyúttal a baseball és a softball európai fejlesztésének fontosságát, melyben a magyarhoz hasonló színvonalas események fontos mérföldkövet jelentenek.

A Szövetség ezúton is gratulál a világverseny lebonyolításában részt vállaló valamennyi sportbarátnak önkéntestől a szervezőkön át a kilátogató szurkolókig, és köszönetét fejezi ki a magyar baseball hírnevének öregbítésért tett erőfeszítéseikért. Egyúttal köszöntjük a bravúros eredményt produkáló U12-es válogatott minden tagját. Sikerük biztos kiindulási alap, kitartásuk pedig a kulcs ahhoz, hogy az olimpia programjára visszakerült sportágainkban a felnőtt mezőnyben is mielőbb hasonlóan szép eredményeket érhessünk el.

Képek: Novák Ildikó[:]