Már a tavalyi esztendőben is esélyes volt a csapat a végső győzelemre, de akkor a legjobb négy közé kerülve végül bronzéremmel tértek haza a fiatalok. Mindezek fényében idén az egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím volt. Ennek megfelelően készült mindenki a mérkőzésekre, és a sikeres Eb szereplés élményeiből, valamint az arra való felkészülés tapasztalataiból is táplálkozva jó állapotban és kiváló hangulatban érkeztek meg a Final Four helyszínére. A Freudenau-ban megrendezett négyes döntőben egyébként a mieink elsőként biztosították helyüket a csapat dobóinak alapszakaszban mutatott minőségi fölénye és a beütött pontok jó arányának hála.

Az elődöntőben a Traiskirchen Grasshopperssel került össze a Jánossomorja Rascals-Óbuda Gladiátors egyesített legénysége. A mieinknek kockázatot kellett vállalniuk, mert Fekete Jankát és Morua Martint dobóként a döntőre tartogattuk. Így Morua Márkóval kezdtünk, aki kiváló dobó teljesítményt nyújtott (4 inning kapott pont nélkül), majd Fehér Kornél hozta a tőle elvárt eredményt. Végül szoros csatában Fekete Dávid egy szép hit-tel a döntöbe ütött minket (6-5). A másik ágon a Wiener Naustadt Ducks és a Vienna Wanderers mérte össze erejét, a csatából pedig előbbi került ki győztesen.

A finálé délután 16.00-kor kezdődött, ami a magyar csapatnak mindössze 4 órás pihenőt jelentett. De a reggel fél 6-kor induló budapesti srácokon hiába látszódtak a fáradtság jelei, a mérkőzésre mindenki kellően felrázta magát.

Magyar oldalon a kezdő dobó Fekete Janka volt, aki az elődöntőben is remekül teljesített. Jó formáját átmentette a végjátékra: kapott pont nélkül, várakozáson felül zárta le az első játékrészt. Támadásban is magasra tette a lécet, első ütéshez állásánál hazafutást ütött. Jankát két inning után Morua Martin váltotta dobóként. Ennek láthatóan nem örült az ellenfél. Félelmük pedig beigazolódni látszott: Martin esélyt sem adva az ellenfélnek, végig kezében tartotta a mérkőzést, és kapott pont nélkül, 4 inning alatt  9 strike outtal fejezte be a meccset. Az ütésben is magabiztosan szereplő csapatunk 6-2-re legyőzte a tavalyi bajnokot, és ezzel első magyar együttesként osztrák bajnoki címet nyert.

Gratulálunk a csapattagoknak, valamint edzőiknek, Morua Robertonak, Fekete Balázsnak és Fekete Csabának!