Az érdi nemzetközi U16 torna döntőjében a Reds 5-3-ra győzte le a lengyel Centaury Warszawa csapatát, ezzel veretlenül szerezte meg a kupát.

A finálé talán valamivel nehezebb volt a vártnál, a szokásos döntőpara ismét erőt vett a csapaton. 3 inningig 0-0 volt az eredmény, a lengyel dobó lassabb dobásaira rendre kirontottak az ütők, a gyengébb ütésekből pedig a Centaury megbízható védelme hozta a kötelező outokat. A dobócsere után végre magukra találtak a srácok, és a szemfüles basefutásnak is köszönhetően 5-0-s előnyre tettek szert. Úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, az utolsó két inningben azonban fontos pontokat hagytak a Pirosak a pályán, a jól kezdő felváltó dobó Staindl Dominik kicsit pontatlanná vált, a védőkből pedig néha hiányzott a bátorság, így a lengyelek 5-3-ra zárkóztak. A major korú Piros Bálint érkezett closernek, és a védelem segítségével megőrizte a sovány előnyt, ezzel a Reds végül hozta a mérkőzést.

Összességében kiváló hétvégét zártak a srácok, és még ha nem is játszottak kifogástalanul, egyértelműen kiemelkedtek a mezőnyből, és megérdemelten söpörték be a tornagyőzelmet.

% | %