[:hu]Róma, Olaszország – A következő három nyári olimpiai játékok – Japán (2020), Franciaország (2024) és az Egyesült Államok (2028) – fogadó országaiban a baseball és a softball szövetségek egyetértési megállapodást írtak alá. Ez egy új együttműködés az olimpiai szellemben, amely megerősíti a lehetőséget a baseball és a softball bemutatására a párizsi 2024-es olimpiai játékokon.

A nemzetközi együttműködés előmozdítását célzó megállapodást az ifjúságfejlesztés, a coaching és a magas teljesítmény terén a Japán Baseball Szövetség (BFJ), a Japán Softball Szövetség (JSA), a Francia Baseball és a Softball Szövetség (FFBS), Az USA Baseball és az USA Softball írta alá a Nemzetközi Baseball Softball Szövetség (WBSC) vezetői ülésén Rómában.

“Ezt a hihetetlen nemzetközi együttműködést és sportszerűséget csak a bolygó legnagyobb sportplatformja, az olimpiai játékok inspirálhatta” – mondta Riccardo Fraccari WBSC elnök. “A globális baseball-softball közösség magában foglalja az olimpia értékeit, és előmozdítja azok elterjedését a párizsi 2024-es olimpiai játékokon, segítve a Tokió 2020-as olimpiai mozgalom óriási lendületét és folytonosságát, ha sportunk az olimpiai programban marad.”

Ez egy egyedülálló lehetőség, amelyben 2024-ben Párizs és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kihasználhatja a baseball / softball nemzeti sport státuszát a 2024-es Párizs előtt és után.

Didier Seminet FFBS elnöke azt mondta: “Örömünkre szolgál, hogy megállapodást írtunk alá a világ két vezető baseball- és softball-országával. Tagságunk 50% -kal nőtt az elmúlt 10 évben, és úgy véljük, hogy ez a partnerség még erőteljesebben növeli ezeket a számokat a következő három olimpiai ciklus alatt, amikor megpróbáljuk megvalósítani a francia baseball- és softball-sportolóink ​​álmát, hogy a 2024-es párizsi olimpiai játékokban játszhassanak hazájukban. “

Az egyetértési megállapodás értelmében Japán és az USA bemutató- és edzőmérkőzéseket fog játszani francia csapatokkal több korosztályban. A francia játékosoknak és edzőknek lehetőségük lesz arra is, hogy a férfi baseball és a női softball olimpiai szakágban a világelső két csapattal együtt edzenek.

A megállapodás értelmében Japán és az USA edzői küldötteket küld Franciaországba, hogy segítse a technikai készségek fejlesztését, a fizikai kondicionálást és a táplálkozást, valamint az edzői technikákat. Az egyetértési megállapodás biztosítja a folyamatos párbeszédet és tudásmegosztást a szövetségek között a globális baseball-softball közösség javára.[:]