[:hu]A május 25-i közgyűlés folyamán váratlanul lemondott a MOBSSZ elnöke. A közgyűlést levezető elnök felfüggesztette a közgyűlést és lemondása után Dr. Fazakas Szabolcs azonnal elhagyta az üléstermet. A tagegyesületek nélküle folytatták a közgyűlést, az elnökség tisztújító közgyűlést fog összehívni.

A MOBSSZ nagyon nehéz helyzetbe került a lemondással, mivel a válogatott programok most indulnak azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma  támogatási szerződéseinek előkészítése is elhúzódott, így ezek még nem kerültek aláírásra a lemondásig. A bíróságon az elmúlt évben nem lett bejegyezve a főtitkár kinevezése sem, így egyedül a lemondott elnök jogosult jelenleg aláírásra.

A válogatott programok tervezeteit az elnökség átnézte és minden lehetséges lépést megvizsgál, hogy ebben a helyzetben is a válogatottak részt tudjanak venni a nyári nemzetközi tornákon és a közel száz válogatott versenyző idei szereplése ne kerüljön veszélybe. Mivel a korábbi ígéretek ellenére továbbra sincs jelentős szponzori bevétele a szövetségnek, így a játékosok és szülők befizetései mellett egyedül az EMMI-től érkező támogatás teremtheti meg a pénzügyi fedezetét a nemzetközi szereplésnek.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség a jogi állásfoglalás ismeretében felkérte és felhatalmazta a lemondott elnököt, hogy a folyamatban lévő szerződések pénzügyi folyósításához szükséges iratokat és meghatalmazásokat aláírja, ugyanakkor Fazakas Szabolcs ezt a mai napig ezt nem volt hajlandó megtenni. Amennyiben nem sikerül rövid időn belül megoldást találni a problémára komoly anyagi és erkölcsi kár éri a hazai baseball és softball sportot. Reméljük, hogy hamarosan együttműködő fogadtatásra talál a szövetség kérése, mert van olyan válogatott keret, amelynek szombaton már külföldre kell indulnia, de nincs még kifizetve a szállása.[:]