‘softball’ címkével ellátott bejegyzések

Lezajlott a tisztújítás, új elnök a szövetség és a liga élén

14:02

Múlt szombaton (11.29.) lezajlott a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség (MOBSSz) éves közgyűlése és évzárója. Az összegyűlt tagság Makai Bencét választotta a szövetség elnökének. Az elnök mellett új ligaelnököt is választottak Gyimes Magdolna személyében, valamint a megüresedett elnökségi posztra Szabó Alexet szavazták meg.

140202-kozgyules

Az évzáró rendezvényen a résztvevők értékelték az idei eredményeket, valamint díjazták a bajnokságok és kupák helyezettjeit, illetve a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat és játékvezetőket.

(tovább…)

Rájátszás körkép

10:09

NB1 – A bajnoki cím kapujában az Óbuda
Döntő sorozat állása:
Óbuda Warriors – Szentendre Sleepwalkers 2:0
1. meccs statik
2. meccs statik

A három győzelemig tartó döntő sorozat első hétvégéjén hazai pályán 2:0-ás előnyt szerzett az Óbuda Warriors. Az első mérkőzésen hengereltek az óbudaiak, 14:3-ra nyertek leléptetéssel 7 játékrészben. Az ütősor teteje remekelt, Morua Roberto 4, Lupták Péter és Jorge Fernandez 3-3 pontot szerzett, míg Andó József egy hazafutást is ütött. A ütősor második fele sétákkal fárasztotta a pontaNB1 bronzcsatatlanul adogató szentendrei dobókat. Nikolits György (V) 2.1 inninget tudott csak lehozni 6 sétával kezdőként, cseréje Takács László sem hozott változást, 8 ajándák bázist adott az óbudai támadóknak 3.2 játékrészben. A másik oldalon régi formáját villantotta Zalabai Zsolt (Gy) a dombon, 7 játékrész alatt 10 szentendrei ütőt tett K-ra és és csak 2 sétát engedett.

A vasárnapi derbin már szorosabban alakult az eredmény. Az elején 4 pontos előnnyel megugrott a Óbuda, ám az ötödik tetején csak felébredtek az Alvajárók és rögtön 5 ponttal iratkoztak fel a táblára. Az óbudaiak kezdődobójukat Luptákot le is cserélték, Várkonyi Attila ezután jól tartotta kordában a szentendreieket, ütés és pont nélkül hozott le 3.2 inninget megadva ezzel csapatának a lehetőséget, hogy előbb a hatodikban egyenlítsenek majd a nyolcadikban ismét magukhoz ragadják a vezetést. A kilencedik tetjébe tehát már 1 pontos vezetéssel fordultak a hazaiak és jött lehúzni a rolót az előző napi győztes dobó Zalabai Zsolt. És itt kezdődtek a drámai fordulatok. Zalabai nem tudta menteni a meccset, egyenlítettek az Alvajárók. A szentendreiek is dobót cseréltek a kilencedik alján, a fiatal cseredobó Csalló András helyét a veterán Halmos Balázs vette át. Halmosnak nem dobó az elsődleges posztja, de az utóbbi időben kényszerből egyre többet szerepelt a dombon is. Jól kezdte az inninget, eljutott két kiejtésig majd jött a leolvadás. Három séta után és egy ütés Andótól és kialakult a 7:6-os végeredmény az Óbuda javára.

A mostani hétvégén életben maradásért küzd hazai pályán a Szentendre, míg az Óbudának csak egy győzelem kell a mennybe menetelhez így várhatóan szoros eredmények, nagy taktikai csata várható. A szombati mérkőzés 13:00-kor, a vasárnapi (ha szükséges) 11:00-kor kezdődik az Izbégi baseball pályán.

A bronzcsatában múlt vasárnap a Jánossomorja Rascals idegenben szerzett előnyt, 5:1-re nyertek az Érd Aeros ellen. A vendégek fiatal kezdője Draganits Péter teljes meccset dobott. Csak az első inningben ingott meg, három ütést engedett ebben az egy játékrészben, míg utána az egész meccsen mindössze kettő további találata volt az érdi ütősornak. Draganits kiváló teljesítményén csak a 8 sétáltatás ejt foltot, de ezt nem tudták kihasználni az érdi támadók, mert a séták mellett 11 ütőt tett K-ra és a védelem hibátlanul teljesített mögötte. Ezzel ellentétesen alakult az érdi kezdő Nagy Ádám sorsa, aki a harmadikban kezdett sétákat osztogatni, rögtön hármat, amit az érdi védelem két hibával tetézett így végül biztos ütés nélkül 4 pontot szerezve fordította meg az eredményt ebben a játékrészben a Rascals. Az érdi cseredobók Simó János és Alex Mansfield ugyan tartották az eredményt, de további pontokat nem tudtak szerezni az érdiek így hátrányban utaznak vasárnap Jánossomorjára. A bronzcsata visszavágója 11:00-kor kezdődik, és ha nyer az Érd a harmadik meccsre is aznap kerül sor.

NB1 bronzcsata

NB2 – Kezdődik a döntő sorozat
A H.Astros múlt hétvégén 0-1-ről fordított a két győzelemig tartó elődöntőben az Érd Pioneers ellen, így ők fogadják a döntő első meccsén a rájátszást eddig páholyból figyelő Nagykanizsát. A tavalyi bajnok KanizsaTransz-Ants és az elmúlt három évben két ezüstöt szerző Astros nyitómeccse ma 11:00-kor kezdődik Érden, a visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Nagykanizsán. A sorozat két győzelemig tart. A döntővel párhuzamosan zajlik a bronzcsata, az első meccsre Debrecenbe utazik az Érd Pioneers.

NB2 döntő / NB2 bronzmeccs

NB3 – Továbbra is veretlen Hódok, hajrázó Zoknik
Célegyenesben az NB3 rájátszás is, bár a halasztott meccsek miatt még legalább egy hetet várni kell majd a végső sorrendre, bajnoksavatásra már most szombaton sor kerülhet. A top 3 csapat nagyon együtt van. A Hódmezővásárhely Beavers hozta a kötelezőt az AE424 ellen múlt vasárnap (bár hivatalos eredményt még nem küldtek a Ligának…), a jászberényiek pedig fontos győzelmet szereztek Nemesvámoson. Így előfordulhat, akár hármas holtverseny is a végelszámolásnál.

De matekozni senki sem szeret, dőljön el a pályán a bajnoki cím! Ehhez minden adott a Hódoknak, csak meg kell őrizni veretlenségüket ma hazai pályán. A győzelem ugyanis bajnoki címet jelent a Beaversnek, természetesen mindezt a Nemesvámos Tigers ellen kell abszolválni. A Tigers helye a dobogó legalsó fokán papírforma szerint már nincs igazán veszélyben, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem feltartott kézzel lépnek pályára Vásárhelyen, hisz csak győzelemmel lesz esélyük egy bronznál fényesebb éremre. A tét tehát óriási, és hogy fokozzuk, szorosan a Hódok nyomában hajrázik a Jászberény Stinky Sox is, akiknek a gyengélkedő Mikepércs Black Sox jelenti az utolsó akadályt, hogy 4:1-es mérleggel zárják a rájátszást. Szombati Hód vereség esetén bejön az egyenletbe a Crossroad Angels és az AE424 is, akik az utolsó (halasztott) meccseiket játsszák majd a Beavers illetve a Nemesvámos ellen jövő héten és akár a bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak az alsó régióból. Vajon az utolsó hétvégére és sok tőlük független változóra hagyják a döntést a Hódok vagy behúzzák ma hazai pályán első bajnoki címüket? Hamarosan kiderül… (csak küldjenek eredményt a Ligának is!!!).

NB3 rájátszás program és eremények

Softball MK – A Röntgen-Kanizsa ismételni szeretne, de ezúttal a pályán
A tavalyi évben Nagykanizsa rendezte volna a Softball Magyar Kupát, de az ellenfelek végül a torna napjára elfogytak. Idén újra próbálkoznak a kanizsiak, akik az idei bajnokságot már behúzták és nagyon készülnek a duplázásra hazai pályán. Az elődöntőben ellenfelük a bajnokságot utolsó helyen záró Sopron lesz, így papírforma szerint a hazai csapatnak áll a zászló. A másik ágon a Szentendre-Érd páros küzd a döntőbe jutásért. Hogy mit ér a papírforma azt a két csapat múlt héten megmutatta, az alapszakaszban brillírozó érdiek hazai pályán a bajnokság elődöntőjében épp a Szentendrétől kaptak ki, így most a visszavágási lehetőség adott. De nem lesz könnyű dolguk, hisz a szentendreiek új edzője Birinyi Péter biztos minden megtesz, hogy bizonyítsa, nem csak véletlen volt az első siker.

MK program

Döntő, döntő, döntő…

10:39

…és még egy döntő. Röviden így foglalható össze a hétvége baseball programja. Szombaton softballban és a major korosztályban is bajnokot avatunk, vasárnap pedig kiderül ki a legjobb junior csapat. Emellett az NB1 bajnoki sorozata is elkezdődik Óbudán. Lássuk a részleteket.

Little League Major
A 12 év alattiak bajnokságának négyes döntője Érden zajlik. Szombat délben kezdődik a bronzmeccs, ahol az újonc Budapest Reds ellenfele a régi motoros Jánossomorja Rascals. Az alapszakaszban kétszer találkoztak a csapatok és a jánossomorjaik mindkétszer nyertek, így ezen az összecsapáson is nekik áll a zászló. A döntőben az idén veretlen MAFC Rangers feszül neki az utolsó akadálynak, az alapszakasz második Diósd Dodgers-szel küzdenek az aranyéremért.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Little League Junior
A U-14 korosztály rájátszása a tervezettnél rövidebb lett, játék nélkül jutott döntőbe a Debrecen Tigerkids és játék nélkül lett bronzérmes a Diósd Dodgers. A döntőben a Tigriskölykök az házigazda Érd Giants ellen vasárnap délelőtt játszanak. A Giants meggyőző 11:1-es mérleggel zárta az alapszakaszt és az elődöntőben átgázoltak a Dodgers-en, 22:1 arányban nyertek. A döntőben ennél szorosabb küzdelemre kell számítani, az alapszakaszban a döntős csapatok mindkét találkozója csupán 4 pontos különbséggel végződött.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Magyar Bajnokság döntő sorozat
A tavalyi évhez hasonlóan az Óbuda Warriors és a Szentendre Sleepwalkers küzd meg a magyar bajnoki címért. Nagy különbség azonban, hogy idén az óbudaiak már a vadonatúj pályájukon játszhatják a hazai meccseiket. Az Óbuda alapszakasz győztesként gond nélkül lépett túl az elődöntőben, a három győzelemig tartó sorozatot 3:0-ra nyerték az Érd Aeros ellen. A másik ágon az Alvajárók és a Jánossomorja Rascals között csak az ötödik meccsen dőlt el a továbbjutás, a Rascals-nak a kupagyőzelem után nem jött össze az újabb bravúr.
A két csapat alapszakasz mérlege 3:1 az Óbuda javára. Az óbudiaknak csak ez az egy vereség csúszott be az 12 meccses alapszakaszban, így papíron ők az esélyesebbek, de a Sleepwalkers tavaly már megmutatta, hogy rosszul sikerült alapszakasz után, hogy kell bajnoki címet nyerni, így idén is nagy küzdelem várható a két csapat között. A tétet fokozza, hogy az óbudiak felavatják-e új pályájukat 5. bajnoki címükkel vagy a szentendrei csapatnak sikerül először zsinórban 4 bajnoki címet szerezni.
A meccseket szombat-vasárnap rendszerben játsszák a csapatok 11:00 kezdéssel (kivéve 09.28. 13:00 kezdés).

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Softball négyes döntő
A softball bajnokság a major döntővel párhuzamosan zajlik Érden. A Hungarian Astros és az Érd Wildcats fej-fej mellett haladt a bajnokságban, az utolsó fordulóra maradt a döntés… ám az végül papíron született meg, mert a múlt hétvégi összecsapásukat elmosta  az eső. Az Érd Wildcats így hosszú szünet után az elődöntőben játszik először tétmeccset. Az Astros viszont meglepő módon kettős vereségbe futott két hete Sopronban. Az elődöntőben ellenfelük a Nagykanizsa lesz, akiket sosem lehet félvállról venni. Az Érd esetében bonyolítja a képletet, hogy a Sleepwalkerst új edző vezeti a négyes döntőben, ami akár adhatja is a szükséges pluszt a meglepetéshez. Mindezt figyelembe véve, nem lehet a papírformára alapozni csak várni izgatottan az erdményeket, hisz az első elődöntő már el is kezdődött 10:00-kor.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB2 rájátszás
Az NB2-ben a Nagykanizsa már döntős a Debrecen visszalépése miatt, így ők karosszékből figyelik az Érd-Astros páros vasárnapi visszavágóját. A két győzelemig tartó sorozatben szoros meccsen előnyt szerzett az Érd, így nekik áll a zászló a holnapi összecsapáson.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

NB3 rájátszás
Az NB3 mezőnye kezd szétszakadni, a felső hármas a Hódmezővásárhely, Nemesvámos, Jászberény triumvirátus, a dobogós helyeken biztos ők fognak osztozni, de egyelőre nyílt a verseny. A vámosiak ma épp a Jászberényt fogadják, ha a Stinky Sox az bronznál fényesebb éremre aspriál el kell hozniuk a W-t a Tigrisektől. A vásárhelyieknek könnyebb falat jut vasárnap az AE424 személyében. A forduló harmadik összecsapását (Crossroad-Mikepércs) lehet, hogy halasztani kell a pályák foglaltsága miatt.

Program és eredmények: www.baseballfan.hu

Napközben friss infók a pálya mellől a MOBSSz és Playball facebook oldalakon.

Elúszott a Duna Kupa, ismét a szlovákok ünnepelhettek

17:36

dunaSzlovákia címvédőként hozta, pár órával később pedig már vitte is vissza a softball Duna kupát a határon túlra. Északi szomszédaink Érden két sima győzelemmel hódították el ismét a trófeát Ausztria és Magyarország előtt. A magyar lányoknak nem sikerült túl jól a torna, ráadásul Ausztriától megsemmisítő vereséget szenvedtek.

A lehetőségekhez képest egy elég jó magyar csapat fogadta a szokásos kupa riválisokat, igaz pont az egyik legfontosabb pozícióban, a dobóknál tűnt hiányosnak a keret. Az egész nap a nagykanizsai Tóthmárton Vera nyakába szakadt, Szlovákia ellen nem is ment rosszul a dobás neki. A támadás azonban nagyon döcögősen haladt, az első olyan ütésre, ami nem egy belső védő kesztyűjébe csorgott egészen a harmadik inningig kellett várni, Szántó Ágnes jobb külsőnek küldött labdája az első magyar ütést jelentette. Papacsek Éva a hatodikban egy duplával, Balog Zsuzsa a hetedikben egy szép hosszú hittel kezdte a játékrészt, megvoltak a lehetőségek egy-egy nagy támadáshoz, a következő ütők azonban képtelenek voltak túljuttatni a csapatot a holtponton. A szlovákok szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, mindig csak 1-2 futót juttattak körbe, de ma ez is elég volt. Rengeteget köszönhettek védekezésben dobójuknak, Katarina Pitelovának (2H, 0R) és egyes védőjüknek, Miroslava Mihalovának, támadásban pedig Sarah Biharjovának (3H, 1RBI). A magyar oldalon Papacsek Éva (2H) és Szántó Ágnes (1H, 1R) emelkedett ki az együttesből.

Magyarország-Szlovákia 1-6
HUN: Gyimes (SS), Balassa (2B), Váradi (DP), Papacsek (1B), Poprádi (C), Radics (3B), Tóth E. (RF), Szántó (CF), Balog (LF), Tóthmárton (P)

Szlovákia félgőzzel játszva is legyőzte a „gyerekcsapattal” érkező Ausztriát, így okkal reménykedhettünk, hogy legalább a második hely meglesz a lányoknak.

Szlovákia-Ausztria 9-4

valogatottSajnos nem így történt. Nincs mit szépíteni, a sógorok nagyon elverték a magyarokat. Váradi Szilvia és Papacsek gyönyörű duplával indított, egy négy pontos első akció után semmi sem utalt arra, hogy három inning után véget ér a találkozó. Gál Sándor szövetségi kapitány kezdőbe nevezte a fiatalokat, akik nem tudták elviselni a rájuk nehezedő nyomást, rettentően sok hiba csúszott a játékba, az első védekezést nyolc errorral sikerült csak lehozni, ami láthatóan meg is viselte a rutintalan játékosokat. Fordítottak is az osztrákok, 4-0-s előnyből már az első játékrészben 11-4-es hátrány lett. Ez a harmadik inningben vészesen nőtt is tovább, pedig egyáltalán nem mutatott az ellenfél semmi extrát. Tóthmárton már nem tudta kontrolálni dobásait, a csere pedig nem javított a helyzeten, így alig egy óra játék után kialakult a leléptetéshez szükséges 15 pontos különbség. Hiába került fel az első sor a folytatásra már nem volt lehetőségük kimenteni a süllyedő hajót.

Óriási pofon ez, főleg hazai pályán, de talán még éppen időben érkezett a riasztás az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt.

Magyarország-Ausztria 5-20
HUN: Nagy A. (CF, Szántó CF), Dunai (SS, Gyimes SS), Váradi (3B, P), Papacsek (1B), Poprádi (C), Radics (DP, P, 3B), Kubinsky (LF, Balog LF), Füredi-Back (RF, Tóth E. RF), Zajdó (2B, Balassa 2B)

Mindenféleképpen érdemes megemlíteni, hogy Érd fantasztikus házigazdája volt a tornának. A softball pálya (bizony, már ilyen is van Magyarországon) hibátlan állapotban fogadta a válogatottakat. A kiszolgálásra a mosolygós önkénteseknek köszönhetően egy rossz szavunk nem lehet, kényelmes székekben, a fák árnyékában, szinte VIP helyről pedig élmény volt végignézni a közvetítéssel tarkított viadalt, ami a rendelkezésre álló ülőhelyeket elnézve telt házat hozott. Érd egyértelműen ötöst kapott tőlünk!

Tavaszzáró bajnoki körkép

10:25

Repül az idő, a mostani forduló már zárja is a tavaszi időszakot, júniusban jöhet az alapszakasz hajrá. Májusban a bajnoki fordulók mellett válogatott programok színesítették a programot, melyek beharangozóját itt olvashatjátok, a beszámolók pedig hamarosan felkerülnek a honlapra. A válogatott események miatt kevesebb bajnoki mérkőzés került kiírásra erre a hónapra, lássuk, hogyan alakult a helyzet a hazai bajnokságokban legutóbbi körképünk óta. (tovább…)

Pünkösd hétvégi válogatott programok

11:04

Bajnoki fordulókban sem volt hiány szombaton, de ez a hétvége elsősorban a válogatott programokra lett kihegyezve.

A júliusi prágai Eb-re készülő softball válogatott felkészülési programjában a Duna Kupa kerül sorra vasárnap. Az osztrák, szlovák, magyar válogatottak részvételével évente megrendezésre kerülő tornának idén Magyarország ad otthont, a pár hete elkészült érdi softball pálya első nemzetközi eseményével vizsgázik a mai napon.

A Duna Kupa programja:
11:00-13:00 MAGYARORSZÁG-Szlovákia
14:00-16:00 Szlovákia-Ausztria
16:00-18:00 Ausztria-MAGYARORSZÁG

Reméljük minél többen fogtok a helyszínen szurkolni a lányoknak!

Az utánpótlás baseball válogatottak is idei első házon belüli megmérettetésük előtt állnak. A próbajáték alapján válogatják ki a csapatok vezetői az edzőtáborokra a bővebb keretet. Vasárnap Szentendrén Duncan Johnson (MAFC) irányítása alatt a Senior korcsoport kezdi a sort, majd hétfőn szintán Szentendrén Bánkuti Mihály (Debrecen) válogatja ki a Major korosztály legjobbjait és ezzel párhuzamosan a Junior korcsoport Terry Lingenhoel (Érd) kezei alatt kezdi a munkát az érdi pályán.

Ne feledjétek, fut egy rajongói szavazás a 2020-as olimpia kapcsán az Inside the games weboldalán, ITT voksolhattok naponta egyszer, hogy szerintetek melyik sportágat kellene felvenni a programra.

 

Bajnoki körkép egy hónap után

17:08

Túl vagyunk a szezon harmadán, nézzük hogy állnak a magyar bajnokságok és az Interliga. Már zajlik az első májusi forduló is, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk az alapszakasz első harmadán. Az idei szezonban 300 mérkőzést került a versenynaptárba, ebből közel százat már le is játszottak a csapatok.

Interliga
Három magyar csapat verseng idén a korábbi évekhez képest kicsit átszervezett Interligában. Idén már az alapszakaszban találkoznak a szlovák és magyar csapatok a horvátokkal. A tavalyi év nem volt túl sikeres magyar szempontból, egyedül a Jánossomorja csúszott be a rájátszásba, ám ott már nem tudták vállalni a játékot.

Áprilisban mindhárom magyar csapat túljutott a szlovák körön, egyforma mérleggel (tovább…)

A nyitó hétvége programja

08:49

Az időjárás továbbra sem kedvező, de most már ettől függetlenül kiírjuk az első hétvégi meccseket. Reméljük mindegyik meccset megfelelő körülmények között sikerül lejátszani.

04.12. péntek:
Little League Major
Óbuda Legionnares – AISB Sparks

04.13. szombat:
Little League T-ball
Érd-Diósd-Jánossomorja – Érden hármas torna jelleggel (pálya#3 10:00, 11:30, 13:00)
Little League Major
Érd Cardinals – Jánossomorja Rascals (Érd pálya#2 11:30)
MAFC Rangers – Jánossomorja Rascals (Érd pálya#3 14:30)
Little League Junior
Érd Giants – Debrecen Tigers (duplameccs) (Érd pálya#1 13:30 – az ÉRC-JRM meccs után)
Jászberény Bandits – Diósd Dodgers (dupla)
Little League Senior
Óbuda Gladiators – Hódmezővásárhely Beavers
NB2
H. Astros – Hódmezővásárhely Beavers
Mikepércs Black Sox – Crossroad Angels
Interliga
Apollo Bratislava – Szentendre Sleepwalkers
Angels Trnava – Szentendre Sleepwalkers
Fighting Flies Bratislava – Érd Aeros (Jánossomorja pálya)
Slovan Bratislava – Érd Aeros (Jánossomorja pálya)

04.14. vasárnap:
Softball
Érd Wildcats – Sopron Squirrels (dupla)
Szentendre Sleepwalkers – H. Astros (dupla)
Little League Major
Érd Indians – Bp. Reds
Little League Senior
MAFC Rangers – Érd Pirates
NB2
Nagykanizsa – Érd Pioneers
AE424 – Nemesvámos Tigers
Debrecen Tigers – Jászberény Stink Sox
Interliga
Slovan Bratislava – Óbuda Warriors (Apollo pálya)
Fighting Flies Bratislava – Óbuda Warriors (Apollo pálya)

04.17. szerda
Little League Major
Érd Cardinals – Diósd Dodgers

(elől álló csapat számít hazainak)

A további program a hétvége folyamán kerül kihirdetésre.

Addig is várjuk az első forduló kezdési időpontjait és a játékosnevezési lapokat!

MK selejtezők és bajnoki fordulók halasztva

13:32

mobssz nyitonap 2013Az Interliga menetrend múlt héten elkészült, mely alapján a Liga elkezdte a többi hazai osztály versenynaptárát is kialakítani. Az MK-ban nem érintett csapatoknak az eredeti terv szerint április 06-07-ei hétvégén szintén elkezdődött volna az idei bajnoki szezon. Ám az elkészült beosztást  a nem éppen tavasziasan alakuló időjárás miatt pár napig “jegelte” a Liga. Végül csütörtökön az a döntés született, hogy mind a korábban kiírt MK selejtező forduló, mind a többi betervezett meccs halasztásra kerül a következő hétvégéről.

Jelenlegi előrejelzések szerint az egy hét havas-jeges idő után most egy hét komoly mennyiségű eső érkezik, így egyrészt a csapatoknak nem lenne lehetőségük szabadtéri felkészülést végezni a meccsek előtt, másrészt a pályákat sem akarjuk tönkretenni a bajnokság kezdetén.

Az MK forduló egyébként is csonka lett volna, mert a jánossomorjai csapat nevezéskor kérte, hogy egy külföldi torna miatt később játszhassák le csoportkörüket, melyet a Liga jóváhagyott. A mostani fejlemények alapján valamint az Interliga menetrend és a válogatott programok ismeretében az MK selejtező várhatóan június végén vagy július első felében kerülhet megrendezésre.

Az összes bajnokság nyitófordulója így egységesen április 13. (szombat) lesz. A menetrendet hamarosan közzétesszük a www.baseballfan.hu oldalon és a levelezőlistán.

További jó felkészülést mindenkinek!

NB1 és Interliga menetrend: letöltés

Softball nevezések 2013

20:58

Az idei softball bajnokságra egy év pihenő után visszatér H.Astros így a korábbi években megszokott 5 csapat küzd majd a bajnoki címért.

A meglepetés név a Magyar Kupa nevezéseknél érkezett, ugyanis egy új csapat tűnt fel a színen. A Jászberény és a Hódmezővásárhely egyelőre közös csapattal próbál betörni az ötösfogat mellé, reméljük jövőre már bajnokságban is indít csapatot legalább az egyik klub.

20130313_mobbsz-softball-nevezesek-2013

Softball NB1
Érd Wildcats
Szentendre Sleepwalkers
Röntgen Kanizsa Ants
Hungarian Astros
Sopron Squirrels

Softball MK
Jászberény-Hódmezővásárhely Amazons
Érd Wildcats
Szentendre Sleepwalkers
Röntgen Kanizsa Ants
Hungarian Astros
Sopron Squirrel

Valid XHTML 1.0 Transitional facebook logo